Ontwikkelingstrends voor mobiele apps om op te letten in 2018

Ontwikkelingstrends voor mobiele apps om op te letten in 2018

Uniek en relevant blijven in deze competitieve markt voor mobiele apps kan een uitdaging zijn vanwege de stortvloed aan nieuwe apps die de app-winkels elke dag overspoelen. Google Play Store koppelt het aantal apps dat het eind 2017 had aan 3,5 miljoen, terwijl de Apple Store op de tweede plaats kwam met 2,1 miljoen. Apps zijn een miljardenindustrie geworden die inkomsten genereert voor grote en kleine bedrijven en er zijn veel verhalen over succesvolle ondernemingen die zijn begonnen met een geweldige app. In 2018 is de evolutie van app-ontwikkeling naar nieuwe grenzen gegaan, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en internet der dingen (IoT).

De giganten van de tech-industrie besteden onder meer aandacht aan deze concepten tijdens hun jaarlijkse ontwikkelaarsconferenties. Microsoft begon met hun Build 2018-ontwikkelaarsconferentie in Seattle en Google begon net hun jaarlijkse Google I/O 2018-conferentie, waarbij beide bedrijven de grotere rol van AI en IoT in hun respectieve ecosystemen benadrukten. Hier zijn een paar andere dingen die zijn aangekondigd die de trend zetten voor app-ontwikkeling in 2018 en daarna.

Slimmere assistenten

Ontwikkelingen in AI hebben de weg vrijgemaakt voor nog slimmere spraakassistenten. Het heeft verbeterde mobiele apps zoals aanbevelingsengines, gedragstargeting en een meer gepersonaliseerde sociale ervaring.

Google Assistant heeft zich nu ontwikkeld tot een meer geavanceerde AI die context op vele niveaus kan begrijpen en een meer mensachtig gesprek met de gebruiker kan voeren. Het kan nu bedrijven bellen die niet online aanwezig zijn en namens de gebruiker met hun vertegenwoordigers praten om een ​​reservering te boeken of te informeren naar openingstijden op feestdagen.

Cloud computing

De introductie van cloud computing heeft de mogelijkheden van apps uitgebreid door hun opslag- of computerpotentieel te vergroten en is niet langer gebonden aan de beperkingen van een smartphone. Apps zoals Dropbox bestaan ​​al vele jaren en bieden cloudopslag voor zowel particulieren als bedrijven en voegen extra functies toe, zoals codering en het delen van bestanden of mappen.

Mobiel & Desktop Synchronisatie

Mobiele apps zouden desktop-apps moeten vervangen, maar soms is de beste oplossing een betere integratie tussen apps en desktopbesturingssystemen. Windows 10 heeft Timeline aangekondigd, die als doel heeft om moeiteloos te communiceren met iOS- en Android-telefoons om u een meer naadloze ervaring te bieden bij het overschakelen van telefoon naar desktop en vice versa. Hiermee kunt u vanuit Windows 10 sms’en of e-mailen en door een gedeelde webpagina bladeren.

Internet van dingen

Internet-of-Things (IoT) is een term die een systeem van apparaten beschrijft dat is verbonden met de cloud om apps de mogelijkheid te geven om op afstand bewerkingen, automatisering en monitoring uit te voeren. Er zijn veel IoT-producten geïntroduceerd door verschillende fabrikanten, waaronder aangesloten camera’s en slimme apparaten.

Blockchain

De stijgende populariteit van bitcoin heeft licht geworpen op het belang van blockchain-technologie, de ruggengraat van cryptocurrency. Blockchain is een open, elektronisch grootboek dat voortdurend wordt bijgewerkt en gedeeld met de internetgemeenschap. Het toont alle transacties die plaatsvinden met cryptocurrencies zoals bitcoin, zodat er een openbaar verslag is van de beweging ervan. Het open karakter zorgt voor beveiliging tegen fraude en maakt het een aantrekkelijke optie voor mobiel bankieren en e-commerce app-oplossingen.

Bron: Candace Aditya Chaudhury

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie