Open source ontwikkeling – veilig of niet?

Open source ontwikkeling – veilig of niet?

Het is een algemeen idee dat open source, in tegenstelling tot de propriëtaire software, meer vatbaar is voor defecten vanwege het vermogen van codekrakers om de broncode te manipuleren om defect te raken. Hoewel dit standpunt gerechtvaardigd is, omdat je de code daadwerkelijk kunt zien, wijzigen en opnieuw distribueren, zou het erg aanmatigend zijn om te zeggen dat het onstabiel en onveilig is. Met de komst van internetbedrijven die volledig online opereren, werd beveiliging een onvermijdelijke behoefte en een onvermijdelijke zorg. Dit betekent ook niet dat propriëtaire software onkraakbaar is (gezien het feit dat er geen toegang is tot broncode en er een enorme prijs is via licenties), de meest gestandaardiseerde software kan ook worden binnengedrongen vanwege hun voorspelbaarheid. En het debat houdt nooit op!

Er zijn zoveel misvattingen over de ontwikkeling van open source, dat het erg moeilijk is om een ​​gelijkvloers platform voor een debat te creëren. Naast misvattingen zijn er ook niet zoveel bekwame professionals om de kaarten te wissen! Iemand die een standpunt inneemt en de architectuur van de open source-code aan de massa “toont” en een punt bewijst! Nou, dat is zelfs zo met een gesloten broncode – vanwege het niet-openbaar maken van codebeleid kan niemand garanderen dat propriëtaire software “zeer veilig” is – behalve de ontwikkelaars zelf!

Ten eerste, alleen omdat de broncode beschikbaar is, maakt open source software niet inherent kwetsbaarder. Dit zou betekenen dat er absoluut geen kwetsbaarheden zijn in propriëtaire software – wat totaal niet waar is! Ook standaardsoftware kan via scripts worden gemanipuleerd vanwege hun voorspelbaarheid van functionaliteit. In feite biedt de beschikbaarheid van broncode voor een ontwikkelaar nieuwe mogelijkheden voor een ontwikkelaar om deze op een aanpasbare manier te beveiligen volgens de vereisten per projectbasis. Webontwikkeling – een van de steeds groter wordende gebieden in IT, heeft ook de open source-trein gepakt. Met tal van open source ontwikkelingsplatforms zoals PHP, Drupal, Joomla enz., is het bouwen van webapplicaties die deze gebruiken een trend die de afgelopen jaren snel is doorgebroken. Dit deed natuurlijk niets af aan de charme van de standaardsoftware en ook ASP.NET en ASP worden in gelijke mate gebruikt. Maar om het in duidelijke taal te zeggen, er zijn geen statistieken waaruit blijkt dat de een kwetsbaarder is dan de ander.

Dus, met open source ontwikkeling, of met propriëtaire software, is uw website/applicatie even kwetsbaar (of niet) en kan er misbruik van worden gemaakt door een beruchte hacker. Zoals het gezegde luidt: “Een slot op de deur is voor een heer, dieven zullen toch stelen”. Of u nu gebruikmaakt van open source-ontwikkeling of niet, u moet onze applicaties en websites goed beveiligen en zo min mogelijk ruimte laten voor manipulatie door codebrekers en hackers. Met al gezegd en gedaan, gebruik de apt-software om aan uw ontwikkelingsvereisten te voldoen en zorg ervoor dat uw eindproduct vrij is van kwetsbaarheden, grondig getest door alle beschikbare teststrategieën en naar uw tevredenheid beveiligd.

Bron: Chirag S Vyas

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie