Opensocial – Google’s sociale gadgets ingesteld om te concurreren met sociale advertenties van Facebook

Opensocial – Google’s sociale gadgets ingesteld om te concurreren met sociale advertenties van Facebook

Amerikaanse marketeers besteedden in het derde kwartaal van 2007 7,8% van hun totale online marketingbudget aan sociale-mediamarketing. Sociale-mediasites die hun advertentiepotentieel realiseerden, hebben nieuwere en betere advertentieplatforms ontketend om zowel adverteerders als ontwikkelaars aan te trekken.

Google heeft onlangs de bèta-lancering van zijn OpenSocial-platform aangekondigd. Google-gadgets zullen concurreren met de onlangs onthulde SocialAds van Facebook. Sociale gadgets werken op veel populaire sociale netwerksites, waaronder Orkut, MySpace, hi5, LinkedIn, Ning en SalesForce. Ontwikkelaars kunnen nu applicaties voor meerdere sites bouwen met HTML en JavaScript. De draagbare sociale gadgets van Google staan ​​klaar om zware concurrentie te geven aan het alom populaire Facebook-platform.

Het OpenSocial-platform biedt veel mogelijkheden, zoals het delen van je afspeellijsten met nummers op iLike met je sociale netwerk op orkut. De gadgets streamen live data van andere websites zonder dat de gebruiker weg hoeft te navigeren van de huidige site. Met een groot aantal populaire sociale-mediasites die samenwerken met Google, zou het platform snel moeten worden geadopteerd. Webmasters en bedrijven die sociale-mediasites bouwen, kunnen het OpenSocial-platform gebruiken om te profiteren van het grote aantal ontwikkelaars dat applicaties voor hen kan bouwen.

Facebook zal zijn strategie van een ommuurd ontwikkelingsplatform moeten heroverwegen. Onder de nieuwe advertentiestrategie van Facebook kunnen adverteerders gratis pagina’s maken voor hun producten en diensten. Deze pagina’s kunnen interessante applicaties bevatten om te downloaden. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om fan te worden van de producten of diensten van een adverteerder. Met het baken van Facebook kunnen adverteerders activiteiten van fans toevoegen aan de nieuwsfeed die hun vrienden op de startpagina ontvangen. Facebook kondigde ook de lancering aan van SocialAds, dit zijn display- en tekstadvertenties die worden getoond aan vrienden van een gebruiker wanneer de gebruiker een product/dienst koopt of ermee communiceert. Adverteerders krijgen analyses en rapporten over de reacties van consumenten.

Bron: Tulika Dube

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie