Opkomende trends voor de ontwikkeling van mobiele apps

Opkomende trends voor de ontwikkeling van mobiele apps

De toenemende vraag naar meer functionele apps heeft geleid tot wijdverbreide belangstelling voor de ontwikkeling van mobiele apps, vooral onder zelfstandigen en onafhankelijke game-ontwikkelaars. Iedereen kan een app maken die de volgende grote hit zou kunnen worden, zoals de indiegame Flappy Bird, die elke dag 50 duizend dollar verdiende, op het hoogtepunt van zijn populariteit, wat leidde tot een enorm succes voor de kleine ontwikkelaar!

Er zijn verschillende interessegebieden in de ontwikkeling van mobiele applicaties waar de hedendaagse mobiele app-ontwikkelaars aandacht aan moeten besteden. Nieuwe technologieën en oude die op eigen benen staan, en met een golf van nieuwe programmeertalen van 2021 heeft veel voor je in petto, niet alleen voor consumenten maar ook voor de ontwikkelaars.

Dit is wat u erover moet weten.

1. Kunstmatige intelligentie en machine learning zullen blijven groeien

Kunstmatige intelligentie is niet nieuw en zal de komende jaren in steeds meer industrieën worden gebruikt. De International Data Corporation schat dat de AI-markt in 2022 $ 45 miljard zal bereiken, IDC zegt dat de wereldwijde uitgaven aan kunstmatige intelligentie en cognitieve systemen in 2022 $ 77,6 miljard zullen bereiken!

2. Blockchain-technologie wordt steeds vaker gebruikt

In de afgelopen jaren hebben we de ontwikkeling van blockchain-technologie gezien en de verwachting is dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten. De grote financiële instellingen en investeerders hebben enorm geprofiteerd van deze technologie, vooral als het om hun middelen gaat. Transparency Market Research schat dat de markt voor blockchaintechnologie in 2024 $ 20 miljard zal bereiken. Dit betekent dat mobiele apps in 2021 steeds meer in gebruik worden en naar verwachting in een latere periode zullen toenemen.

3. Een groeiend aantal on-demand apps

On-demand apps zijn degenen die fungeren als tussenpersoon tussen serviceproviders en klanten. In de wereld van apps wordt het in 2021 steeds interessanter, omdat steeds meer providers on-demand apps op de markt gaan aanbieden. Uber en Taxify zijn enkele van de bedrijven die de laatste tijd enorm populair zijn geworden, met on-demand app-services. Appinventiv, zegt dat de on-demand app-markt in 2017 $ 106,83 miljoen bereikte. Technische analisten zeggen dat dit alleen maar zal groeien in 2021 en daarna.

4. Chatbots zullen een breed toepassingsgebied hebben

Recente trends in mobiele apps, waardoor chatbots verschillende communicatielijnen in de wereld van mobiele apps kunnen bezetten. Een deel van de toegenomen adoptie van chatbots is te wijten aan de behoefte aan realtime interactie tussen de klanten en de leveranciers. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze technologie de noodzaak van mens-tot-mens interactie omzeilt.

Gartner beweert dat chatbots eind 2021 verantwoordelijk zullen zijn voor 85% van alle klantinteracties. Een interessante (of zorgwekkende) voorspelling is dat de gemiddelde persoon meer met chatbots begint te communiceren dan met hun partners.

5. Mobiele app voor suprematie, groeit

Mobiele technologie wordt steeds meer verspreid over de hele wereld. Statistieken voorspellen dat het aantal draagbare apparaten in 2022 1029 miljoen zal bereiken, van de 453 miljoen in 2017. We moeten ervan uitgaan dat mobiele apparaten en apps binnenkort een onderdeel van je dagelijks leven zullen zijn.

De verwachting is dat de app-ontwikkelaar apps kan maken voor mobiele apparaten, die worden gedomineerd door de smartwatch. 2021 belooft steeds meer mobiele apparaten op de markt te brengen, met geavanceerdere applicaties en technologieën, van fitnessbandjes, horloges en Instagram-apps.

6. Instant-apps moeten worden betaald

Mobiele apps zullen u zeker herinneren aan hun gebruiksvriendelijke en geheugenbesparende functies. Instant-apps zijn native apps die gebruiksvriendelijker, kleiner en gebruiksvriendelijker zijn dan traditionele web-apps. Dit komt door het gebruik van instant-apps, het is niet nodig om te downloaden. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze app toegankelijk zonder dat een specifieke app hoeft te worden gestart.

Nu steeds meer gebruikers vragen om een ​​betere gebruikerservaring en snellere laadtijden van pagina’s, zullen instant-apps ongetwijfeld steeds gebruikelijker worden in 2021, om de wachttijd die nodig is voor de installatie van de app te verkorten of te elimineren.

7. Virtual Reality en Augmented Reality zullen op grotere schaal worden gebruikt

Virtual reality en Augmented Reality zullen nog enige tijd op de markt blijven en in 2021 zullen deze technologieën op grotere schaal worden toegepast en verspreid. Ontwikkelingstrends voor mobiele apps laten zien dat AR- en VR-technologie niet alleen bedoeld is om de kwaliteit van gaming en andere apps te verbeteren, maar ook in verschillende gebruikssituaties kan worden gebruikt.

In 2021 kun je verwachten dat een ontwikkelaar van mobiele apps een betere mobiele ervaring heeft in AR en VR, en meer met compatibele hardware op de markt, en het feest is nog maar net begonnen.

Statista voorspelt dat de wereldwijde AR- en VR-markt naar verwachting zal toenemen tot $ 209 miljard in 2022, tegen $ 27 miljard in 2018.

8. Snelle ontwikkeling van de mobiele pagina’s (AMP) zal versnellen

De versnelde mobiele pagina’s (AMP) is een open source-initiatief van Google en Twitter om de prestaties van webpagina’s op mobiele apparaten te verbeteren. De technologie van versnelde mobiele pagina’s zal het gemakkelijker en sneller maken om lichtgewicht pagina’s sneller te laten laden op smartphones en tablets. We moeten ervan uitgaan dat de ontwikkelaars van mobiele apps in 2021 actiever zullen zijn in het gebruik van deze technologie om de laadtijd van je mobiele apparaten te versnellen.

9. Er wordt mobiel betaald

Aangezien de vraag naar mobiele apps, portfolio’s, programma’s en methoden sinds 2019 aanzienlijk is toegenomen, lijkt deze trend zich in 2021 door te zetten. Methoden voor het maken van een mobiele app, een portfolio, favoriete gebruikers van mobiele telefoons en een verscheidenheid aan apps voor de integratie van betalingsmethoden verandert aanzienlijk met de manier waarop klanten winkelen.

Met alle nieuwe trends in mobiele applicaties, de verspreiding van mobiele betalingen en internetgebaseerde diensten zoals Google Pay, Apple Pay, kunt u betalen met meer van dergelijke betalingsapps zoals PayPal, Bhim UPI, PhonePe, Paytm, Amazon Pay en Mobikwik .

Momenteel moet elke succesvolle en populaire mobiele applicatie bestaan ​​uit ten minste drie of vier actieve betaalmethoden, waaronder Google Pay, Bhim UPI, Amazon Pay, Paytm, PayPal, creditcards en betaalpassen, cadeaubonnen en andere mobiele portemonnees. Verder wordt verwacht dat de uitbreiding van mobiel betalen in 2021 zal plaatsvinden.

10. IoT biedt nieuwe kansen

Het IoT, of Internet of Things, is al goed ingeburgerd en in de komende vijf jaar zullen naar verwachting meer dan 5 miljard mensen IoT-gerelateerde technologie gebruiken, in één

vorm of de andere. Tegenwoordig is internet beschikbaar in de huidige mobiele technologieën, slimme thermostaten, slimme gloeilampen, dimbare verlichting, enz.

Het volgende jaar verwachten de bepalingen van artikelen die verband houden met de ontwikkeling van mobiele apps, dat deze technologie binnenkort zal worden geïmplementeerd in de ontwikkeling van mobiele applicaties en tegelijkertijd een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring op meerdere apparaten zal bieden.

11. Cloudplatforms zullen blijven groeien

Geen verrassingen! Van een gemiddelde consument tot een technische professional, ze hebben allemaal gehoord over de voordelen van cloudgebaseerde technologie en hoe deze ons collectieve leven kan helpen transformeren. Tegenwoordig is de cloud niet alleen snel, eenvoudig te implementeren en betaalbaar, maar het is ook een geweldige plek om te werken voor zowel grote als kleine ondernemingen. In 2021 zullen er meer cloudgebaseerde applicaties zijn en zullen nieuwe technologieën steeds meer gebaseerd zijn op cloudgebaseerde technologieën.

Je Dropbox, OneDrive en Google Drive zijn slechts het topje van de ijsberg. In 2021 kunnen we de nieuwe, geavanceerde apps verwachten die rechtstreeks in de cloud worden uitgevoerd en die zeer weinig ruimte innemen in de opslagruimte van uw mobiele telefoon. Data-teaching zal werken

met een app op je telefoon, en ook nog steeds vruchtbaar op je tablet of desktopcomputer, en het wordt nu steeds gebruikelijker.

12. Voor bedrijven krijgen mobiele apps een nieuw leven

Het is geen geheim dat steeds meer ontwikkelaars in de richting van de ontwikkeling van zakelijke mobiele applicaties leunen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat deze applicaties het u gemakkelijk maken om met een groot team te communiceren en uw belangrijke gegevens en prestatie-indicatoren bij te houden, die nu bijna vereist zijn voor zowel kleine als grote bedrijven, tot een zekere hoogte.

43% van de ontwikkelaars van zakelijke apps verdient meer dan $ 10.000 per maand, vergeleken met 19% van de mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van klantgerichte applicaties. Er wordt verwacht dat app-stores van bedrijven de volgende grote stap zullen zijn, evenals meer B2B-interacties, en nieuwe ingenieurs hebben een schat aan kansen.

13. Locatiegebaseerde wifi-services worden een handelsartikel

Mobiele locatiediensten en Beacon-technologie zijn begonnen de grenzen tussen online en offline adverteren te vervagen, vooral in de detailhandel. Apple had de technologie al geïntegreerd binnen iBeacon en in 2016 trad Android in hun voetsporen.

In de loop der jaren wordt het wifi-netwerk niet alleen gebruikt om toegang tot internet te bieden, ook worden steeds meer publieke toegangspunten verdubbeld op een locatie voor het toegangspunt. App-ontwikkelaars moeten dit voorbeeld volgen en apps maken die gebruikmaken van services zoals wifi-internettoegang inbegrepen, op basis van uw huidige locatie.

14. m-Commerce wordt een grote uitdaging

Aangezien e-commercegiganten als Amazon, Myntra, Flipkart en eBay voorbeelden zijn van enorm succesvolle m-Commerce-apps, zal de ontwikkeling van het gebruik van de m-Commerce-app naar verwachting de komende jaren toenemen. Met een groot aantal smartphones, gebruikmakend van technologieën zoals NFC, vingerafdrukherkenning, enz., enz. Met name door een mobiel apparaat of een transactie te gebruiken, zult u ook merken dat u klaar bent om te accepteren dat app-ontwikkelaars kunnen profiteren van m-Commerce-applicaties die de eindgebruiker kunnen helpen extra functionaliteit te bieden.

15. Hoogwaardige UX wordt de norm van de dag

Behalve dat ze er geweldig uitzien, verwachten smartphonegebruikers tegenwoordig dat hun apps intuïtiever zijn en relevantere inhoud bieden die het beste past bij hun voorkeuren en antipathieën. In de komende periodes zullen ontwikkelaars zich moeten concentreren op het beantwoorden van de vragen van de klant of de app veilig, beveiligd of teveel van de gebruikersrechten is, enzovoort.

Bron: Zeba M Warsi

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie