Oplossingen voor de ontwikkeling van Android-applicaties – Waar is het allemaal begonnen?

Oplossingen voor de ontwikkeling van Android-applicaties – Waar is het allemaal begonnen?

Toen Apple in april 1976 voor het eerst werd opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne om personal computers te ontwikkelen en te verkopen, was de technologie verbazingwekkend en leek het op alles wat we eerder hadden gezien. Met zo geavanceerde digitale technologie waren mensen ervan overtuigd dat geen enkele andere concurrent ooit zou kunnen vergelijken. Toen gebeurde er iets heel opmerkelijks toen Android optrad. Android, Inc. werd in oktober 2003 opgericht door Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears en Chris White. Het doel van Android was om…

“Slimmere mobiele apparaten die zich meer bewust zijn van de locatie en voorkeuren van de eigenaar”

Andy Rubin

Op dit moment was het de bedoeling van Android om besturingssystemen voor digitale camera’s te maken. Maar toen Google in juli 2005 Android Inc voor $ 50 miljoen overnam, was het de vraag of Google van plan was de markt voor mobiele telefoons te betreden, en dat deden ze! Google ontwikkelde vervolgens een platform voor mobiele apparaten aangedreven door de Linux-kernel en heeft het Android-merk stevig verankerd zoals het nu is. Sinds 2008 heeft Android talloze updates gehad om verbeteringen in zijn besturingssystemen te stroomlijnen, en met zijn interfacefuncties en gebruiksvriendelijkheid voor de klant wordt het zeker beschouwd als een kracht om rekening mee te houden!

In de afgelopen jaren heeft Android langzaamaan steeds meer iPhone-consumenten omgezet in Android-klanten, vanwege de elite-functionaliteit. Hierdoor is er een plotselinge toename van de behoeften en ontwikkeling van Android-applicaties, maar wat is er nodig om een ​​Android-app te maken?

Alle apps hebben de mogelijkheid om de functionaliteit van het apparaat dat het gebruikt binnen een bepaald technisch gebied uit te breiden, dus als het gaat om Android-applicatie-ontwikkelingsoplossingen, worden ze allemaal geschreven met behulp van de SDK (Software Development Kit). De SDK biedt een uitgebreide set ontwikkelingstools, waaronder softwarebibliotheken, een debugger, een handset-emulator, documentatie, een voorbeeldcode en tutorials. Java wordt gebruikt als de belangrijkste programmeertaal omdat het volledige toegang heeft tot de Android API’s (Application Programming Interface). Andere ontwikkelingstools zijn meestal beschikbaar, zoals de Native Development Kit, de Google App Inventor, een geweldige visuele omgeving voor beginnende programmeurs, en natuurlijk een verscheidenheid aan platformonafhankelijke frameworks voor mobiele webapplicaties.

Natuurlijk, als je een niet-technisch persoon bent en dit klinkt erg overweldigend, dan zijn er een aantal IT-bedrijven in de digitale wereld die je kunnen helpen je visie te vervullen en je Android-app tegen een vergoeding voor je te bouwen. Hoewel het nadeel hiervan is dat je misschien een beetje extra moet betalen om te krijgen wat je wilt, is het een voordeel dat je werkt met een bedrijf dat een team van experts kan leveren, dat meestal een uitgebreide achtergrond heeft in Ontwikkeling van Android-applicatiesoftware. De meeste services houden zich aan de ontwikkelingsrichtlijnen en -regelgeving, wat garandeert dat uw Android-applicatie geen onbetrouwbare verrassingen bevat. Ook zullen de meeste IT-bedrijven uitgebreide applicatietests, beveiligingscontroles en ook productondersteuning bieden bij de lancering, en in sommige gevallen daarna.

Zodra uw Android-app klaar is voor gebruik, kunt u deze verkopen op Google Play, waar gebruikers deze tegen een kleine vergoeding of gratis kunnen downloaden. Google play is de primaire app store die is geïnstalleerd op alle Android-apparaten die voldoen aan de compatibiliteitsvereisten van Google.

Bron: Roxanne Tanner

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie