Ovariumcysten of zwangerschap: waarom u de ene voor de andere kunt aanzien

Ovariumcysten of zwangerschap: waarom u de ene voor de andere kunt aanzien

Hoewel het misschien onmogelijk lijkt om ovariumcysten voor zwangerschap te verwarren, gebeurt het. Dit komt omdat de tekenen en symptomen van cysten op de eierstokken soms kunnen lijken op die van zwangerschap. Het verwarren van de twee kan soms rampzalige gevolgen hebben voor het leven van een vrouw, aangezien beide aandoeningen de onmiddellijke aandacht van een arts kunnen vereisen. Dit komt omdat vroege detectie van cysten meestal cruciaal is voor de behandeling ervan en ervan uitgaande dat het een zwangerschap is, de cysten de tijd kunnen geven om te groeien en complicaties van cysten in de eierstokken te ontwikkelen.

Ervan uitgaande dat een zwangerschap slechts een effect van cysten is, kan uw baby ook de zorg onthouden die hij nodig heeft en in geval van complicaties kan dit een negatief effect hebben op zijn ontwikkeling en groei. De volgende zijn redenen waarom vrouwen soms symptomen van cysten in de eierstokken en die van zwangerschap verwarren.

Een opgeblazen buik is een veel voorkomend teken van cysten op de eierstokken. Met de aanhoudende groei van de cysten bereiken ze soms een grootte die een bult op de buik van een vrouw veroorzaakt. Dit kan soms worden aangezien voor een baby, vooral als het gepaard gaat met enkele van de veelvoorkomende symptomen van cysten die vrouwen ervaren.

Wanneer dit gebeurt, is de cyste meestal groot en kan het de werking van het voortplantingssysteem van een vrouw of dat van aangrenzende organen zijn gaan beïnvloeden, en dus de noodzaak voor een vrouw om voor medische controle te gaan. Ervan uitgaande dat het een zwangerschap is, kan de aandoening alleen maar erger worden vanwege de vertraagde behandeling van cysten in de eierstokken.

Cysten op de eierstokken kunnen er soms voor zorgen dat het lichaam hormonen gaat produceren. Sommige van deze hormonen worden meestal gebruikt om een ​​zwangerschap op te sporen. Als gevolg hiervan kan een vrouw die een zwangerschapstest doet waarvan het resultaat wordt bepaald door de aanwezigheid van deze hormonen, een vals-positief resultaat voor zwangerschap krijgen. Hoewel dit zeldzaam kan zijn, gebeurt het.

Uitgestelde en gemiste menstruaties zijn vroege symptomen van zwangerschap en waarop de meeste vrouwen gewoonlijk vertrouwen om te bepalen of ze zwanger zijn of niet. Meestal is dit meestal een betrouwbare manier om te weten of u zwanger bent of niet. Dit kan echter worden veroorzaakt door een aantal andere factoren.

De aanwezigheid van cysten in de eierstokken is een van de factoren die een gemiste menstruatie veroorzaken. Van cysten op de eierstokken is bekend dat ze soms de hormonale balans in het lichaam van een vrouw beïnvloeden. Deze veranderingen hebben meestal invloed op de menstruatiecyclus van een vrouw en kunnen er daarom soms voor zorgen dat haar menstruatie uitblijft. Ze kan soms zelfs haar menstruatie missen en dit kan haar doen denken dat ze zwanger is.

Ovariumcysten kunnen ook enkele van de gebruikelijke zwangerschapssymptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn, duizeligheid, braken, misselijkheid en lethargie vanwege het effect dat ze soms hebben op de progesteron- en oestrogeenspiegels.

Bron: Sarah Forbes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie