Over demping van loopbanden en schokabsorptietechnologie voor loopbanden

Over demping van loopbanden en schokabsorptietechnologie voor loopbanden

Een van de redenen waarom veel mensen een loopband kopen, is vanwege de demping van de loopband, die schokabsorptie biedt bij een voetstoot en resulteert in een minder belastende training in vergelijking met lopen of rennen op de stoep.

De demping van loopbanden heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Ik ben zelfs onder de indruk van een deel van de schokabsorptietechnologie van de loopband die door sommige fabrikanten van loopbanden wordt aangeboden. Sommige schokabsorptietechnologie vermindert de impact tot 40 procent.

Wat is slechte dempingstechnologie?

Er zijn 2 slechte vormen van demping:

1. Dikke loopvlakriem

Ja, het zou een beetje een grap zijn als een fabrikant van een loopband zou beweren dat hij schokabsorptietechnologie voor loopbanden levert vanwege de dikte van de loopvlakband.

Elke loopband die zegt dat zijn dikkere loopbandband goed is voor cardio met een lage impact, is niet goed. Met andere woorden, koop geen loopband voor trainingen met een lagere impact, simpelweg omdat deze een dikkere loopband heeft.

In feite wordt een dikkere riem niet als dempingstechnologie beschouwd. Tegenwoordig zul je niet veel of geen loopbandfabrikanten aantreffen die een dikkere riem aanprijzen als dempingstechnologie. Ik wil het even noemen, zodat je dit weet wanneer je voor het eerst onderzoek gaat doen naar loopbanden. Het kan bij je opkomen dat het zoeken naar de dikste loopvlakriem misschien wel de beste aanpak is. Het is niet.

2. Veertechnologie

Veertechnologie resulteert in een veerkrachtig loopbanddek. Dit is niet de optimale schokabsorptie van de loopband.

Wat is goede dempingstechnologie?

In een notendop, hoogwaardige loopbanddemping die van een loopband een cardio-machine met minder impact maakt, is er een waarbij het loopdek op de een of andere manier wordt gedempt.

3 soorten schokabsorptietechnologieën:

1. Volledige demping van het loopvlak

Volledige demping van het loopvlak is waar het kussen van een loopband over het hele dek hetzelfde is.

2. Multi-zone demping

Variabele demping is waar het loopvlak aan de voorkant zachter is waar je naar beneden gaat en steviger aan de achterkant waar je opstijgt. Dit is de beste vorm van schokabsorptie op de loopband. Het biedt een lage impact waar het nodig is en een stevige lift voor hardloopprestaties.

3. Verstelbare demping

Verstelbare demping is waar u de hoeveelheid demping op een loopdek daadwerkelijk kunt aanpassen. Houd er rekening mee dat sommige loopbanden met instelbare demping dezelfde hoeveelheid demping hebben over het hele loopvlak of dat op duurdere modellen demping in meerdere zones wordt geboden.

Schokabsorptie in het algemeen:

Zoals je kunt zien aan enkele van de prominente fabrikanten van loopbanden hierboven, varieert de technologie, maar de enige overeenkomst is dat de demping niet gebaseerd is op een dikkere loopvlakband. Gelukkig is de technologie voor demping van loopbanden geavanceerder dan dat.

Kun je te veel demping hebben?

Ja. Ik vergelijk te veel demping met hardlopen in zand. Als je een prestatiegerichte hardloper bent, komen je hardloopprestaties in het gedrang als het loopdek te zacht is. Dit is de reden waarom, als u het zich kunt veroorloven, u het beste kunt kiezen voor dempingstechnologie voor loopbanden met meerdere zones.

Loopbanddemping is niet de ultieme low-impact cardio-machine

Als u ernstige gewrichts- en/of rugklachten heeft, is demping mogelijk niet voldoende voor u. In plaats daarvan kunt u een cardio-apparaat met een lage impact overwegen, zoals een elliptische trainer, stepper en/of hometrainer.

Aan de andere kant, als je een hardloper bent en geen gewrichts- en/of rugklachten hebt, kan het gebruik van een loopband met dempingstechnologie je hardloopcarrière verlengen. In feite zorgt het mixen van loopbandtrainingen met je hardlooptrainingen op de stoep voor minder belastende cardiotrainingen die je gewrichten en rug een adempauze geven van constante harde-impacttrainingen die op de stoep lopen.

Geavanceerde schokabsorptietechnologie kost geld

Een andere overeenkomst tussen sommige van de bovengenoemde loopbanden is dat de meer geavanceerde dempingsopties voor loopbanden op loopbanden zijn die meer geld kosten. Als demping belangrijk voor je is, wees dan bereid om te betalen voor een duurdere loopband.

Bron: Steven J. Bancroft

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie