Over MRI-hersenscanners

Over MRI-hersenscanners

MRI is een afkorting voor “magnetic resonance imaging”.

De MRI-scanner gebruikt geen röntgenstraling of ioniserende straling zoals röntgenstraling of een Cat Scan. Om foto’s van je hersenen te maken, gebruikt de MRI-scanner een zeer sterke magneet en radiofrequentie-antennes om kleine atomen in je lichaam te laten draaien om ze te helpen “signalen” terug te sturen naar meer antennes die naar die signalen zullen luisteren. De MRI-scanner stuurt vervolgens de analoge golflengten naar computers om ze om te zetten in digitale signalen om gecomputeriseerde beelden te maken die zeer gedetailleerde beelden van uw hersenen zullen creëren.

De tijd die nodig is om deze foto’s te maken, is langer dan een snelle momentopname, omdat de kleine atomen een paar minuten ronddraaien om elke reeks afbeeldingen te maken. De patiënten voelen tijdens de foto’s niets anders dan de trillingen van de machine.

De MRI-scanner is een zeer krachtige magneet die een gecontroleerd magnetisch veld creëert waar de patiënt in gaat voor het onderzoek. We leven in een magnetisch veld op aarde dat ongeveer 0,4 tot 0,5 Gauss is, of een half Gauss-veld. Er zijn verschillende veldsterkten van MRI-systemen op de markt. De meeste open MRI-scanners waren tien jaar geleden lage-veldsystemen, maar nu worden veel van de hogere-veldsystemen Open genoemd, zelfs als ze de vorm hebben van een donut, met een gat. De MRI-fabrikanten hebben een groter gat in het midden van de magneet gemaakt waar de patiënten in kunnen gaan. Sommige van die gaten zijn ongeveer 70 centimeter in doorsnee.

De low-field MRI-scanners waren traditioneel 0,3 of 0,35 Tesla. De MRI-scanners in de meeste ziekenhuizen zijn zogenaamde hoogveldmagneten en hebben een veldsterkte van ongeveer 1,5 Tesla, wat betekent dat ze ongeveer 30.000 keer het magnetische veld zijn waarin we normaal leven.

In de afgelopen zes tot zeven jaar zijn er nu zogenaamde ultrahoogveld-MRI-scanners voor het hele lichaam die rond het bereik van 3,0 Tesla liggen, ongeveer 60.000 keer sterker dan het magnetische veld waarin we normaal leven. Vaker wel dan niet, de 3,0 Tesla-scanners geven een betere beeldkwaliteit voor MRI-hersenstudies vanwege de veldsterkte en signaal-ruisverhouding van de beeldvorming.

U moet om veiligheidsredenen ook worden “gescreend op metaal en pacemakers voordat u de MRI-onderzoekskamer binnengaat”.

Welke veldsterkte u ook kiest om uw MRI Brain-onderzoek te laten uitvoeren, we hopen dat u meer weet over MRI Brain-scanners.

Bron: Catherine Leyen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie