Overal kunstmatige intelligentie – een boekrecensie

Overal kunstmatige intelligentie – een boekrecensie

Vraag je je ooit af hoe onze moderne computers zijn ontstaan? Als je dat doet, wil je misschien een ongelooflijke geschiedenis lezen en alle filosofische discussies over kunstmatige intelligentie, machinaal leren en een aantal van de toekomstige toepassingen van deze technologie overwegen. Zo ja, dan zou ik je zeker een buitengewoon interessant boek willen aanraden. Een die zijn tijd ver vooruit was, en een die je vandaag de dag nog steeds aan het denken zou zetten.

Ja, als je het vraagt, dit is een boek dat in mijn persoonlijke bibliotheek staat. En het is een goed boek dat ik je zou aanraden, als dit onderwerp je interesseert. De naam van het boek is;

“Zachte architectuurmachine” door Nicholas Negroponte, MIT Press, MA, 1976, (140 pp), ISBM: 978-02621-4018-8

Stel je dus een zelfcreërend, kunstmatig intelligent CAD CAM-softwareprogramma voor, dat gebouwen zou kunnen ontwerpen, helemaal alleen zonder een menselijke operator, en dit zouden gebouwen zijn die mensen aangenamer zouden maken dan zelfs de gebouwen die mensen zelf bouwen. Overweeg nu kunstmatige intelligentie in uw huis die uw huis voortdurend manipuleert voor uw behoeften. Een beetje zoals het hightech-huis van de toekomst van Bill Gates op steroïden.

Klimaatbeheersing gebeurt gewoon, het zou voelen of je het warm of koud had of wat nodig was. Muren zouden naar binnen komen, opengaan als dat nodig was, het licht zou worden omgeleid, hele keukens zouden worden weggeklapt en zelfs de foto’s aan de muur zouden veranderen, afhankelijk van wie er door de gang liep. Al dat spul lijkt nu niet zo exotisch, het meeste bestaat, en de rest lijkt een heel mogelijke toekomst. Dit boek is echter in 1976 geschreven.

En de mensen van MIT waren toen druk bezig uit te zoeken hoe ze dat allemaal moesten ontwerpen. Nou, het is nu hier, of het meeste en de rest komt binnenkort. Ik hoop inderdaad dat u dit wilt overwegen en dit boek wilt kopen als het u interesseert. Denk erover na.

Bron: Lance Winslow

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie