Pandemische streaming-uitbraak: hoe gaat de cloud ermee om?

Pandemische streaming-uitbraak: hoe gaat de cloud ermee om?

De hele wereld lijdt onder de corona-uitbraak, zo ook de technologische sector. De meeste medewerkers werken nog steeds vanuit huis omdat de wereld nog niet klaar is voor de normale levensstijl. Omdat de meeste mensen thuis zitten, is het aantal mensen dat de streamingdiensten gebruikt de laatste tijd sterk gestegen. Er zijn 16 miljoen nieuwe abonnementen op Netflix bijgekomen, meer dan het dubbele van het aantal dat het streamingbedrijf had voorspeld.

Honderdduizend nieuwe magazijnmedewerkers werden door Amazon ingehuurd om aan de groeiende vraag te voldoen. Er was een explosie in het verkeer van Facebook-videogesprekken en -berichten, en ook werd binnen een week een toename van 40% van de Microsoft-software voor online samenwerking gezien. De eigenlijke vraag hier is of de cloud in staat zou zijn om de exponentieel groeiende vraag naar bandbreedte aan te kunnen of niet?

Op veel plaatsen werd de streamingkwaliteit van video’s op Netflix en YouTube verlaagd om de druk op het internetnetwerk van die regio te verlichten.

De streaming-uitbraak

Als dit soort pandemie tien jaar geleden zou zijn gebeurd, zou het voor de bedrijven niet mogelijk zijn geweest om vanuit huis te werken, en zou het voor de mensen moeilijk zijn geweest om tijd te doden zonder online games te spelen en films te streamen. Enkele van de online services die ervoor zorgen dat alles over de hele wereld draait, zijn Netflix, Zoom, Slack, Dropbox en meer. Mensen vinden het internet-aangedreven alternatief van de diensten veel nuttiger en efficiënter.

Het is dankzij technologie dat we sociale afstand kunnen bewaren, omdat het ons verbonden houdt met onze dierbaren en met de werkende collega’s. We moeten krijgen wat we nodig hebben zonder naar buiten te gaan, en dat is echt de cloudservers laten exploderen met het verkeer. De opvoeding van de kinderen, het thuiswerken van de volwassenen, het gaat allemaal op een vlotte manier door de online diensten. Zelfs de accountants die aan de QuickBooks-desktopversie werkten, zijn tijdens de uitbraak overgestapt op QuickBooks-hosting, zodat het werk op geen enkele manier wordt belemmerd.

Cloud: Noodzaak van het uur

Terwijl Netflix, Zoom, Whatsapp en alle sociale netwerksites of applicaties de voorhoede zijn van de online revolutie, is het echte ding achter dit alles de cloud. De diensten van Amazon, Microsoft, Google, al deze diensten draaien in deze periode met een enorme belasting op de cloud en dat toont aan hoe krachtig en belangrijk de cloudtechnologie is.

Cloud computing is een van de zeldzame industrieën die niet wordt getroffen door de economische ineenstorting tijdens de pandemie. De vraag naar de cloudservice zal niet afnemen, zelfs niet na de covid, aangezien mensen het potentieel van virtuele klaslokalen en werken op afstand hebben gerealiseerd. De bedrijven die voor de uitbraak op de cloud waren overgestapt, hebben hier flink de overhand. Overstappen naar de cloud bespaart u veel kosten omdat u de interne IT-infrastructuur kwijtraakt en het meeste onderhoud via de hostingprovider wordt afgehandeld. Met de vraag kan de cloud ook eenvoudig worden opgeschaald en verlaagd, waarbij de geavanceerde functies intact blijven. Dit soort flexibiliteit is wat op dit moment de vraag naar wolken doet stijgen.

Conclusie

Mensen worden op dit moment meer dan wat dan ook afhankelijk van de cloud. Door de virtuele sessies van activiteiten kan de wereld draaien met social distancing. De verschillende bedrijven doen hun best om de cloudexplosie aan te pakken, want dat is nu een noodzaak voor de wereld om te draaien. De platformen worden veel efficiënter in het beheren van het verkeer, zodat we virtueel socializen, streamen en werken op afstand niet mislopen.

Bron: Tina S Smith

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie