Pebble Smartwatch Review

Pebble Smartwatch Review

Wat is een smartwatch?

We hebben al een tijdje gehoord over dit kleine gadget en de toenemende interesse die veel mensen hebben getoond, maar wat is een smartwatch en wat doet het?

Welnu, een smartwatch ziet eruit als een normaal polshorloge, maar geeft niet alleen de exacte tijd weer, maar heeft ook “slimme” mogelijkheden. Je moet hem wel verbinden met een smartphone of tablet om toegang te krijgen tot de slimme functies.

Sommigen hebben ze een add-on voor slimmere gadgets genoemd.

Wat kan een smartwatch?

Smartwatches worden geleverd met verschillende configuraties en toepassingen, maar de meest voorkomende functies zijn de mogelijkheid om e-mails, sms-berichten te lezen, foto’s te maken, als GPS te fungeren en nog veel meer. (Opmerking: op dit moment heeft het bedrijf Pebble ongeveer 5500 apps voor hun smartwatch geïmplementeerd.)

Om toegang te krijgen tot de toepassingen van andere slimme apparaten, maken de smartwatches meestal verbinding via Bluetooth.

Opmerking: sommige smartwatches maken mogelijk geen verbinding met alle smartphones en andere zijn mogelijk niet compatibel met verschillende besturingssystemen (niet alle zijn compatibel met iOS en Android).

Waarom heb ik een smartwatch nodig?

Als u uw telefoon niet elke 5 minuten wilt checken en het idee heeft dat uw horloge u kan waarschuwen wanneer u e-mails ontvangt, op de hoogte blijft van belangrijk nieuws, uw sociale feed of andere belangrijke services bekijkt waarop u zich mogelijk hebt geabonneerd, dan is de smartwatch is het perfecte apparaat voor jou.

In principe ben je veel minder afgeleid dan bij het checken van een smartphone, word je niet onderbroken van je werk en als er een belangrijke melding binnenkomt, weet je dat. Daarnaast worden smartwatches veelvuldig gebruikt voor hun fitnesstoepassingen.

Applicaties zoals RunKeeper houden je hartslag bij, tellen stappen, meten je stressniveau en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Hopelijk hebben we je interesse kunnen wekken, dus laten we eens kijken naar een van de beste en niet-dure smartwatches die er zijn, de Pebble Smartwatch.

Opmerking: de Pebble SmartWatch werd geboren dankzij een zeer succesvolle Kickstarter-campagne die in ongeveer vijf weken tijd meer dan 10 miljoen dollar ophaalde.

Ontwerp en weergave

Op het eerste gezicht lijkt de Pebble Watch op een normaal horloge. Het heeft een eenvoudige, maar elegante uitstraling, zonder omvangrijk of zwaar te zijn. De behuizing is gemaakt van kunststof en heeft een comfortabele en stevige band.

Hij weegt 38g en de afmetingen zijn 50x32x11mm. Aan de rechterkant vindt u de omhoog-omlaag- en selectieknoppen en aan de linkerkant een enkele menuknop samen met een set contacten voor de magnetische voedingsconnector.

De Pebble Smartwatch is niet kwetsbaar en is bestand tegen temperaturen tussen 14 en 140F en werkt zelfs als deze tot 60 voet in water wordt ondergedompeld (dit is geweldig voor ontdekkingsreizigers!).

Het scherm is voorzien van een 1,26 inch 144 × 168 Sharp Memory LCD-e-paper, het is zwart-wit en is bedekt met een plastic lens die licht kan reflecteren. Hoewel de kijkhoek geen volledige 180 graden is, kun je overdag vrij gemakkelijk meldingen of een andere app met een actief scherm zien zonder de achtergrondverlichting.

In vergelijking met zijn concurrenten is het scherm een ​​beetje een dieptepunt, maar het doet zijn werk naar behoren.

Prestaties en batterijduur

De Pebble Smartwatch is voorzien van een ARM Cortex-M3-processor en 512 KB on-chip-opslag die sommige apps en aanpasbare wijzerplaten kan behouden. Naast de belangrijkste specificaties heeft het horloge een magnetometer, een omgevingslicht en een drie-assige versnellingsmeter.

De apps moeten profiteren van al deze functies en een geweldige gebruikerservaring creëren.

Dankzij het kleine display met lage resolutie en de 140 mAh-batterij kan het Pebble-horloge tot 5 dagen intensief worden gebruikt en meer dan een week van incidenteel gebruik.

Let op: Pebble horloge heeft geen batterij-indicator.

Om waterdicht te zijn, kan het Pebble-horloge worden opgeladen door een op maat gemaakte kabel aan te sluiten op de kleine magneten aan de zijkant van het horloge.

iOS en Android

Wat echt interessant is aan dit horloge, is dat het zowel het iOS- als het Android-platform ondersteunt.

Na het downloaden van de Pebble-app hebben we het horloge eerst samen met een iPhone getest. Het was een beetje een gedoe om het te laten werken, omdat iOS niet echt lijkt alsof het probeerde een goed beheer voor Pebble te maken, maar nadat we het goed hadden geconfigureerd, werkte het horloge perfect samen met de iPhone.

We konden nieuwe wijzerplaten downloaden of contact opnemen met ondersteuning, maar het lijkt erop dat alles op iOS-niveau is gebeurd (iOS fungeerde als een tijdelijke aanduiding).

De Android-ervaring is heel anders. De instellingen op dit platform leken meer op hun plaats te zijn en de apps waren logischer. In vergelijking met iOS leek Android meer open en met veel meer applicaties om uit te kiezen.

Uiteindelijk konden we synchroniseren met beide platforms en konden we e-mailwaarschuwingen, inkomensoproepen of sms-berichten ontvangen en dankzij de Pebble-winkel konden we het scherm met succes aanpassen, coole apps downloaden en zelfs enkele games (zoals Flappy Bird) het maakt niet uit of het met iOS of Android is gemaakt.

Let op: De Pebble Smartwatch is compatibel met iOS 6 of hoger en Android 4.0 of hoger.

Als conclusie kunnen we stellen dat Pebble niet dezelfde fout heeft gemaakt die veel fabrikanten maken bij het bouwen van een smartwatch, ze hebben niet geprobeerd een kleine smartphone met polsband te maken. In plaats daarvan hebben ze een van de beste smartwatch-configuraties gemaakt door een licht, eenvoudig en capabel apparaat te maken dat smartwatches op de lijst van een van de meest gewilde apparaten ter wereld plaatst.

Bekijk meer recensies op http://www.mbreviews.com/

Bron: Mark R Benson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie