Persoonlijke financiële planning: 5 sleutels

Persoonlijke financiële planning: 5 sleutels

Hoewel sommigen zouden kunnen geloven dat er een is, en voor een korte periode lijkt het misschien zo te zijn, er bestaat niet zoiets als een zekerheid als het gaat om de beste aanpak en strategie. om onze persoonlijke financiële planning te maximaliseren! Na vele decennia van betrokkenheid bij een verscheidenheid aan gerelateerde activiteiten, van het runnen van bedrijven (van verschillende groottes), tot het verstrekken van financiële planning/advies aan individuen, uit vele lagen van de bevolking, en financiële status, heb ik vaak, overwogen, wat de meesten van ons zou kunnen maken, de mogelijkheden voor succes op dit belangrijke gebied te maximaliseren. Met dat in gedachten zal dit artikel in het kort 5 sleutels overwegen, onderzoeken, herzien en bespreken om bij het nemen van dit soort beslissingen en het bepalen van het beste pad voor jou te overwegen.

1. Ken uw algemene financiële doelen: Wat voor anderen een geweldige oplossing kan zijn, is voor jou misschien niet de beste manier van handelen! Voordat u belangrijke beslissingen neemt, moet u uzelf een check-up geven, vanuit de nek, en bepalen wat uw ware, persoonlijke, algemene, financiële doelen, prioriteiten, percepties en risicotolerantie zijn! Wat zou het meeste verschil kunnen maken, voor u en uw gezin, enz., in termen van werkelijke behoeften, zoals onderwijs, huisvesting, pensioen, reserves, gemoedsrust en het gevoel/perceptie van veiligheid?

2. Splits doelen op – naar beneden, in korte/onmiddellijke, middellange en langere termijn: Het is veel gemakkelijker om verder, vooruit te plannen dan wanneer u minder tijd heeft! Welke doelen en behoeften hebben onmiddellijke aandacht nodig, in tegenstelling tot de middellange termijn en op de langere termijn? Bij de planning is het belangrijk om te beseffen dat het aanpakken van één gebied niet betekent dat anderen worden genegeerd, en, hoe essentieel het is, om een ​​kwalitatief, strategisch en actieplan waar te nemen en te bedenken, te creëren, te ontwikkelen en uit te voeren, gecombineerd met de discipline en inzet, om op koers te blijven!

3. Vasthouden aan periodieke betalingsplannen: Een van de beste manieren om risico’s te minimaliseren en rijkdom te creëren, is inzicht te krijgen in uw financiële middelen en, de discipline te hebben, om uw plannen na te streven! Vasthouden aan en gebruiken van een periodiek betalingsplan, dat wil zeggen, elke maand hetzelfde bedrag betalen in een gediversifieerde portefeuille. Voor de meeste mensen is de beste aanpak vaak het gebruik van een kwalitatief, uitgebalanceerd beleggingsfonds, maar het hangt van verschillende factoren af ​​wat voor u het meest logisch is!

4. diversifiëren: Leg niet al uw – uw – eieren in één mand! Hoe vaak, hebt u dat advies gehoord, maar weinigen houden zich eraan? Degenen die het vermijden, proberen om snel geld te verdienen en die de discipline en toewijding behouden om een ​​periodiek plan te gebruiken en een gediversifieerde portefeuille te gebruiken, zijn over het algemeen het best voorbereid!

5. Inzet; uithoudingsvermogen; discipline: De combinatie van het ontwikkelen van het nodige begrip/kennis/basis en het vasthouden van de toewijding en discipline om door te gaan, evenals het uithoudingsvermogen, om vast te houden aan deze degelijke – strategie, voor de langere – termijn, is over het algemeen de beste aanpak , en de meest succesvolle!

Als u hoopt te lijden, minder financiële zorgen, bereid u voor en plan, effectief en beheer uw verwachtingen, realistisch, zonder hebzuchtig te zijn! Ben jij klaar voor deze taak?

Bron: Richard Brody

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie