Planning voor financiële noodsituaties

Planning voor financiële noodsituaties

Financiële noodsituaties kunnen iedereen overkomen en elke financiële regeling is niet ideaal zonder planning voor dergelijke gelegenheden. Het hele idee van een noodfonds is om een ​​buffer te bieden tegen onverwachte kosten.

Dit zorgt ervoor dat het geen negatieve invloed heeft op uw financiële toestand en niet de hele financiële zekerheid wegneemt.

Er zijn veel omstandigheden die een financiële noodsituatie kunnen veroorzaken, zoals een plotselinge ziekte, ongeval, medische noodgevallen, spoedreparaties aan huis, verlies van baan, spoedreparaties aan auto’s en nog veel meer.

De belangrijkste reden voor het hebben van een noodfonds is heel duidelijk, want wanneer een persoon in een financiële noodsituatie terechtkomt, zal hij zijn spaargeld moeten breken of een compromis moeten sluiten om het benodigde geld te krijgen.

Het is niet zeldzaam om mensen te vinden die gewoon hun creditcard nemen en deze doorhalen voor hard geld. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn creditcards de slechtste manier om een ​​financiële noodsituatie te financieren. De snelste manier om duizenden dollars te krijgen is om een ​​autolening te krijgen. Het is geen langetermijnoplossing, maar een kortetermijnoplossing.

In het geval dat u een voorschot in contanten hebt genomen met uw creditcard om het benodigde geld te krijgen, zal de creditcardmaatschappij u een voorschot in contanten met een rentepercentage in rekening brengen. Dit is een zeer kostbare manier om geld te lenen en te beheren voor noodsituaties.

Wat is daarom het beste bedrag dat als noodgeld opzij kan worden gezet? Er zijn verschillende meningen over. Sommige deskundigen van professionals zijn het erover eens dat een maandelijks inkomen van minimaal 3-6 maanden moet worden gereserveerd voor een noodsituatie. Dit bedrag kan verschillen naargelang de burgerlijke staat, de gezinsgrootte en de levensstijl.

Iedereen moet wat extra geld reserveren voor noodgevallen. Het te reserveren bedrag is echter afhankelijk van uw inkomen en maandlasten. Het bedrag dat nodig is voor uw noodfonds staat open voor discussie, het minimumbedrag moet voldoende zijn om uw dagelijkse kosten voor minimaal 3 maanden te dekken. Het is ook ideaal om 6 maanden te sparen, ook al zijn sommige financiële adviseurs het eens over een heel jaar aan contanten.

Deze fondsen moeten opzij worden gehouden in een instrument dat indien nodig gemakkelijk beschikbaar is. Het kan geld op een bankrekening zijn, contant geld, liquide middelen of vaste deposito’s. Dit zorgt ervoor dat het fonds altijd direct of binnen een korte periode beschikbaar is wanneer het nodig is.

Waar het geld te bewaren?

Uw situaties en wat u gemoedsrust kan bieden, zijn de factoren die u kunnen helpen bepalen hoe voorzichtig u wilt zijn. Bewaar uw noodfonds op een veilige en toegankelijke plek, omdat u in een noodsituatie mogelijk snel geld moet hebben. U kunt het beste een geldmarktrekening of spaarrekening openen. Maar kijk altijd naar hun aanbod met betrekking tot de rente, het minimumsaldo en andere voorwaarden.

Als je denkt dat je genoeg hebt gespaard, kun je stoppen. U kunt nu gemakkelijker slapen en proberen uw extra spaargeld te storten op hogerrentende en minder toegankelijke rekeningen of beleggingen.

Bron: Daniel Joelson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie