Populaire gratis websitesoftware

Populaire gratis websitesoftware

Op internet is een aantal populaire en gratis websitesoftware te downloaden. Dergelijke software wordt over het algemeen geclassificeerd onder “Open Source-software”, aangezien ze gratis te downloaden en te gebruiken zijn. Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van open source software, er zijn uitgebreide handleidingen en ondersteuning online beschikbaar en u bespaart geld doordat u geen gelicentieerde software hoeft aan te schaffen. Het is uitbreidbaar en flexibel qua ontwerp en ontwikkeling.

De meest efficiënte programma’s zijn die van Content Management Systems of CMS. Het helpt u niet alleen bij het ontwikkelen van uw website, het geeft u ook een interface om de website en de inhoud ervan te onderhouden, te bewerken en bij te werken.

Hieronder volgen enkele van de meest populaire gratis websitesoftware:

Drupal – Dit is een CMS dat draait op de LAMP-technologie (Linux, Apache, MYSQL en PHP). Het is zeer uitbreidbaar omdat er honderden modules zijn die functies ondersteunen, variërend van eenvoudige afbeeldingen en videogalerijen tot winkelwagens en integratie van betalingsgateways. Het Drupal-systeem biedt ook flexibiliteit met de gebruikte ontwerp- en kleurenpaletten.

WordPress – Dit is ook veelgebruikte gratis websitesoftware die websites ontwikkelt met PHP en MYSQL. Het is gratis te downloaden en te installeren, het richt zich op bruikbaarheid en webstandaarden. Er zijn professionele ingebouwde thema’s of lay-outs die eenvoudig te implementeren en aan te passen zijn. De software maakt ook integratie van verschillende modules mogelijk voor extra websitefunctionaliteit. U kunt eenvoudig inhoud op de website bewerken en publiceren.

Joomla – Joomla is een andere gratis websitesoftware die geschikt is voor zowel professionele ontwikkelaars als beginners. Uitbreidbaarheidsmodules, ontwerpsjablonen en een eenvoudige gebruikersinterface maken de software een favoriet onder websiteontwikkelaars.

De gratis websitesoftware die hierboven wordt vermeld, is in principe gebouwd op de LAMP-architectuur, er zijn verschillende andere gratis tools beschikbaar op internet die andere technologie gebruiken. Dus als je geen PHP wilt gebruiken, gebruik die bases dan op PERL, Python of JAVA. Er zijn ook programma’s waarmee u alleen webpagina’s kunt bouwen; dit is handig als u een statische website bouwt waarvoor geen geavanceerde functies nodig zijn.

Bron: Kathleen Jackley Sommersone

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie