Populariteit van golf: technologie en regio-uitbreiding leiden tot vraag naar golfkleding

Populariteit van golf: technologie en regio-uitbreiding leiden tot vraag naar golfkleding

Golf verliest gestaag zijn elitestatus, nu een nieuwe doelgroep van consumenten kennismaakt met de sport. Tegenwoordig blijft golf getuige zijn van actieve deelname van mensen van alle leeftijden in verschillende delen van de wereld. De stijgende populariteit van de sport heeft geleid tot een toename van het aantal internationale sportevenementen dat over de hele wereld wordt georganiseerd. De Ryder Cup van Golf die dit jaar in Frankrijk wordt gehouden, is daar een goed voorbeeld van. De toenemende populariteit van deze sport heeft niet alleen geleid tot een groter tv-publiek voor internationale sportevenementen, maar heeft ook geleid tot een hogere verkoop van merchandising en golfuitrusting. Van bijzonder belang is de spurt in de verkoop van golfkleding, waarbij veel merken hun aanbod hebben uitgebreid om aan de veranderende vraag te voldoen.

De komst van ‘Footgolf’ zal waarschijnlijk een nieuw consumentensegment op de markt introduceren

Aangezien golf een populaire sport aan het worden is in verschillende landen van Europa, wordt het spelen van footgolf gezien als een recente trend onder amateurgolfenthousiastelingen. Internationale overheidsorganisaties zoals FIFG (The Federation for International Footgolf) nemen verschillende initiatieven om wereldwijd golftoerisme en internationale sportevenementen zoals FIFG World Cup te organiseren. Toenemende deelname van professionele spelers aan deze evenementen zal waarschijnlijk nieuwe spelers beïnvloeden om deze sport op een professioneel niveau te gaan beoefenen – dit zal zich op zijn beurt waarschijnlijk vertalen in toenemende uitgaven voor kleding en uitrusting.

Technologische vooruitgang om lucratieve groeimogelijkheden te onderstrepen

Opkomende technologische ontwikkelingen hebben geleid tot aanzienlijke transformaties in de golfsport. Om kleding aan te bieden die de prestaties verbetert, richten de fabrikanten zich op het vervaardigen van vrijetijdsgolfkleding die is uitgerust met functies die het comfort en de flexibiliteit tijdens het spelen maximaliseren. Naast golfkleding, richten fabrikanten zich ook op het integreren van geavanceerde functies en ontwerpen in golfuitrusting om de prestaties van de spelers te verbeteren. Toonaangevende fabrikanten kiezen voor een omhulsel van zacht plastic, met meerdere lagen die de golfbal bedekken, wat een ideale zwaai van de bal mogelijk maakt. De bredere ontwikkelingen op het gebied van de integratie van innovatieve technologie in golfkleding en -uitrusting zullen waarschijnlijk veel goeds voorspellen voor de vooruitzichten van de wereldwijde markt voor golfkleding.

Gestaag groeiende populariteit van golf onder vrouwen: een potentiële kans voor fabrikanten

Een recente trend is de toenemende deelname van de vrouwelijke golfspelers aan verschillende internationale golfsporten. Internationale sportorganisaties nemen initiatieven om vrouwen te stimuleren deel te nemen aan deze sport. Daarnaast organiseren deze organisaties ook golfsportevenementen op mondiaal niveau voor vrouwen, zoals One-Day International-evenementen. Naarmate meer vrouwen actief deelnemen aan golfsportevenementen, richten fabrikanten zich op het creëren van op vrouwen gerichte producten. Het is zeer waarschijnlijk dat golfkleding voor vrouwen in de toekomst een nietje zal worden in het productaanbod van toonaangevende merken.

Productie van golfkleding om werkgelegenheid te stimuleren

Toenemende productie van golfkleding voor de lokale, provinciale en internationale golfspelers creëert werkgelegenheid in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. De toenemende populariteit van golf als sportevenement geeft een impuls aan de productie van golfkleding en -uitrusting. Bovendien heeft de toenemende voorkeur voor kleding van hoge kwaliteit, uitgerust met slimme technologie, geleid tot een groeiende behoefte aan werknemers in de productie-eenheden. De groeiende vraag naar golfkleding en -uitrusting leidt ook tot bredere macro-economische ontwikkelingen met betrekking tot werkgelegenheid en banengroei.

Seizoensgebondenheid van het spel blijft een uitdaging om de interesse te behouden

Omdat de golfsporten voornamelijk in de zomer en winter kunnen worden beoefend en gespeeld, blijft de verkoop van golfkleding tijdens het laagseizoen traag. Bovendien kunnen de golfsportevenementen vanwege de seizoensgebondenheid van het spel alleen in de winter en zomer worden georganiseerd. De vraag naar golfkleding en -uitrusting is van oudsher bescheiden gebleven tijdens het laagseizoen en het is onwaarschijnlijk dat het statusquotiënt in de toekomst zal veranderen.

Voorkeur voor laaggeprijsde en namaakproducten om wereldwijde marktgroei te dempen

De beschikbaarheid van namaakproducten zal naar verwachting ook de groei van de wereldwijde markt voor golfkleding remmen. Omdat de namaakproducten relatief goedkoper zijn, geven klanten de voorkeur aan kleding die wordt aangeboden tegen redelijke en lagere prijzen. Bovendien hebben de organisatoren van evenementen een beperkt budget voor het hosten van internationale sportevenementen. Om binnen hun budget te blijven, geven de organisatoren van evenementen de voorkeur aan betaalbare opties, wat een uitdaging vormt voor toonaangevende golfkledingbedrijven.

Over het algemeen wordt verwacht dat de wereldmarkt een positieve groei zal meemaken die wordt toegeschreven aan een sterke vraag naar kleding met flexibele en comfortabele ontwerpen. De integratie van toonaangevende technologie zal naar verwachting ook de verkoop van golfkleding wereldwijd doen stijgen. Initiatieven van de internationale organisaties om de deelname van vrouwelijke spelers aan te moedigen, zullen naar verwachting ook bijdragen aan de groei van de wereldmarkt. Seizoensgebondenheid van het spel en beperkte deelnamepercentages blijven echter een langdurige uitdaging voor de wijdverbreide verkoop van golfkleding.

Bron: Arun Gangwar

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie