PowerApps Wat is het?

PowerApps Wat is het?

Heb je deze nieuwe Microsoft-technologie gezien of gehoord en vraag je je af wat het is? In deze verbonden wereld verandert en verandert het bedrijfsleven snel. Het is belangrijk om bij te blijven en te kijken welke ontwikkelingen er zijn. In deze review geef ik u een idee van wat deze nieuwe technologie voor uw bedrijf kan betekenen.

Met PowerApps kunt u mobiele apps bouwen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van uw bedrijf. Veel expertise nodig? Ja en nee. Een eenvoudig systeem kan snel worden gemaakt, maar voor meer complexe functionaliteit is een beter begrip nuttig.

Office365 maakt een betere samenwerking mogelijk door producten als Excel, Outlook, Word en PowerPoint naar de cloud te brengen. Microsoft Access is nooit in de cloud terechtgekomen en daar zijn waarschijnlijk goede redenen voor. Access-databases worden tegenwoordig steeds minder gebruikt. Hoe krachtig ze ook zijn, er zijn beperkingen.

PowerApps werkt in de cloud en u hoeft uw systeem niet op de pc van elke gebruiker te installeren. Elke keer dat u een update maakt, hoeft u deze alleen maar opnieuw te publiceren en de gebruikers krijgen automatisch de nieuwste versie. Wat kan PowerApps doen om het installeren van software gemakkelijker te maken? PowerApps werkt in een browser, dus er hoeft geen software op de pc van een gebruiker te worden geïnstalleerd. Zolang ze toegang hebben tot een browser, kunnen ze uw systeem gebruiken. Ze moeten ook een Office365-account en een licentie hebben om PowerApps uit te voeren.

Dus, hoe kan deze nieuwe technologie waarde toevoegen aan uw organisatie? Het wordt gepromoot als een hulpmiddel voor mobiele apparaten en in het algemeen is dat wat het is. U hoeft niet per se een PowerApps-ontwikkelaar te zijn. Het is vrij eenvoudig om te beginnen, maar als je ontwikkelervaring hebt, is het nog beter. U kunt apps maken voor uw mobiele telefoon of tablet, zoals een iPad. Voorbeelden zijn een facturatie app, helpdesk, boekingssysteem etc.

Een nadeel is dat je geen app voor een telefoon kunt maken en verwachten dat deze er hetzelfde uitziet op een tablet of desktop-pc. U zou een aparte versie moeten maken voor het mobiele platform en het desktopplatform.

Hoewel gericht op mobiele apparaten, kunt u ook apps maken die op uw laptop of desktop-pc kunnen worden uitgevoerd. Nogmaals, net als mobiele apps draait alles in de browser. PowerApps kunnen worden gebruikt om bestaande applicaties op andere platforms om te zetten? Als u een InfoPath-formulier of MS Access-database heeft, zijn dit de belangrijkste kandidaten voor conversie naar PowerApps.

Nu vraag je je misschien af ​​wat de kosten zullen zijn. Als je een Office365 abonnement hebt, dan wordt PowerApps erbij geleverd. Prijzen kunnen soms veranderen en het is de moeite waard om op de Microsoft-website te kijken.

PowerApps wordt het best gebruikt voor kleine systemen. Probeer geen systeem over te zetten of een systeem te maken dat ingewikkelde code en veel schermen nodig heeft. Streef ernaar om dingen eenvoudig te houden. Er zijn tal van PowerApps-voorbeelden om u op weg te helpen. Er is echter geen vervanging voor een goede PowerApps-tutorial en een PowerApps for Newbies-cursus kan je snel op weg helpen.

Wat kan PowerApps met gegevensbronnen?

PowerApps kunnen verbinding maken met verschillende gegevensbronnen. Het kan bijvoorbeeld verbinding maken met Excel, SharePoint, SQL Server, DropBox en nog veel, veel meer. Het is op dit moment niet mogelijk om verbinding te maken met een MS Access database, maar er is een workaround.

SharePoint is een ideale kandidaat om verbinding mee te maken, het is net als PowerApps cloudgebaseerd en onderdeel van Office365. Het is mogelijk om verbinding te maken met de on-premises SharePoint en SQL Server, maar u moet een zogenaamde on-premises Gateway gebruiken.

Al met al zijn PowerApps, samen met Office 365, solide producten die Microsoft voortdurend verbetert. Steeds meer organisaties zien de voordelen en springen aan boord. Probeer het eens en u zult aangenaam verrast worden.

Bron: Paul Roger Barnett

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie