Powerbanks en redenen om er een te hebben

Powerbanks en redenen om er een te hebben

Een powerbank kan worden gedefinieerd als een mobiele oplader die vooraf kan worden opgeladen om later laptops, tablets en telefoons op te laden. Met deze handige gadget kun je gadgets opladen zonder dat je de stekker in het stopcontact hoeft te steken. Het is een belangrijke gadget in gevallen waar er stroomproblemen zijn of wanneer men op reis is.

Hoe de powerbank op te laden?

Opladen gebeurt op de normale manier. U moet verbinding maken met het stopcontact. Velen zijn ook USB-gevoed, zodat u het kunt opladen met de meest gebruikelijke opladers van vandaag. Er zijn er enkele die op laptops kunnen worden gebruikt en die kunnen worden opgeladen met behulp van de meegeleverde adapters. Er zijn ook enkele op zonne-energie die nog steeds de standaard oplaadmethode gebruiken.

USB-powerbank

Dit is een powerbank die gebruikt kan worden om allerlei producten die een USB aansluiting hebben op te laden. Je sluit eenvoudig de kabel die voor je tablet of smartphone wordt gebruikt aan op de bank en hij laadt op. In sommige gevallen moet u op een knop drukken om te beginnen met opladen. U kunt alleen opladen als u deze vooraf heeft opgeladen. De meeste hebben LED-lampjes om de voortgang aan te geven.

De meeste zijn voorzien van connectoren waarmee u uw gameconsoles, uw camera’s, tablets en zelfs smartphones kunt opladen.

Laptop powerbanks

Laptop powerbanks worden geleverd met een adapter om verbinding te maken met het lichtnet en de laptop wanneer dat nodig is. Er zijn verbindingsstukken die het opladen mogelijk maken. U moet de beschrijving doornemen om er een te vinden die het meest geschikt is voor uw laptop.

Hoe powerbanks werken

Een powerbank heeft één of meerdere lithium-ion cellen. Ze werken net als de gebruikelijke oplaadbare batterijen en kunnen worden opgeladen met de meegeleverde adapter of kabel of via USB.

Hoe lang gaat de powerbank mee??

Hoe lang ze meegaan, is afhankelijk van de mogelijkheden. Er is de mAh die het vermogen aangeeft. Als het vermogen groot is, betekent dit dat het meer kan opladen. Het hangt ook af van het apparaat dat wordt opgeladen. Een goed voorbeeld is een digitale camera. Het heeft een zeer beperkte capaciteit. De telefoons en tablets hebben een grotere capaciteit terwijl laptops veel stroom vergen.

Om het zeker te weten, moet u het batterijvermogen van uw gadget begrijpen.

Hoe lang moet het opladen duren?

Nogmaals, dit hangt nog steeds af van zijn capaciteit. Het duurt langer om hem op te laden met een grotere capaciteit dan met een beperkte capaciteit. De meegeleverde led-lampjes geven aan wanneer deze vol is. Je kunt hem langer in het stopcontact laten zitten, ook als hij al aangeeft dat hij vol is. En als het nieuw is, laat het dan een hele nacht opladen.

Bron: Sanjay Soni

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie