Principe Gecentreerd Leven Gedefinieerd

Principe Gecentreerd Leven Gedefinieerd

De overgrote meerderheid van ons leidt ons leven vaak onbewust van de principes die gevolgen hebben. Dit leidt er vaak toe dat we ons afvragen waarom dingen fout gaan en dat we de resultaten die we behalen niet begrijpen.

Het is duidelijk dat niemand perfect is; echter, echt succesvolle individuen zijn meesters in het leven principe gecentreerd leeft.

Dus, wat betekent het om op deze manier te leven?

Het doel van dit artikel is om u te helpen de betekenis van een leven in overeenstemming met principes te definiëren en ook om u bewust te maken van het belang ervan voor uw succes.

Het eerste dat u moet begrijpen, is dat principes bestaan ​​en in ons leven werken, of we ons er nu van bewust zijn of niet, of het geloven of niet. Ze zijn onbevooroordeeld en onpartijdig van aard en bepalen eenvoudigweg de resultaten die we bereiken, volledig op basis van onze keuzes.

Principes zijn per definitie natuurwetten – dit zijn de regels van de natuur. Ze veranderen niet, ze zijn er gewoon. Met andere woorden, hoewel je misschien de avond ervoor een test kunt proppen en zelfs de volgende dag kunt halen; je zou onmogelijk succesvol kunnen leven op het gebied van deze test als je de avond ervoor maar gepropt had. Uw succes zou van korte duur zijn.

Het is als een boerderij; je kunt niet proppen op een boerderij omdat het een natuurlijk systeem is. Je moet eerst de zaden planten en dan dag in dag uit de prijs betalen om de aarde water te geven en te bemesten totdat de gewassen volwassen zijn. Dan en alleen dan kun je de vruchten plukken van de boerderij. De boerderij is dan als principes – geen snelkoppelingen – je moet de prijs betalen, anders zullen de resultaten die je behaalt niet de beste zijn die ze kunnen zijn.

Wanneer je een leven leidt waarin de principes centraal staan, zijn je keuzes gebaseerd op je kernwaarden en overtuigingen, gevoed door te doen wat juist is. Als je dat doet, zullen de gevolgen die je oogst altijd goed zijn.

Hieronder volgen een paar voorbeelden van wat ik bedoel met principes.

  1. Behandel anderen zoals je zou willen dat ze jou aandoen– dit betekent simpelweg dat je anderen met dezelfde liefde en respect behandelt waarmee je wilt dat anderen jou behandelen. Je oordeelt niet en speelt “tit for tat”, je gedraagt ​​je zoals je wilt dat anderen zich gedragen – jij geeft het voorbeeld. Door dit te doen zet je dingen in beweging die onvermijdelijk dezelfde behandeling of beter van anderen bij je terugbrengen.
  2. Je hebt wat je hebt en je bent waar je bent vanwege de keuzes die je hebt gemaakt– dit betekent dat als je de keuzes die je tot nu toe in je leven hebt gemaakt zou onderzoeken en je eerlijk tegen jezelf zou zijn, je gemakkelijk zou zien dat de resultaten die je hebt bereikt direct verband houden met de keuzes die je hebt gemaakt. Natuurlijk kun je het spel van schuld, schaamte en kreupelheid spelen; het verandert echter niets aan het feit dat je keuzes je hebben gebracht waar je nu bent met wat je hebt en niets anders.
  3. Hoe meer je dankbaarheid toont, hoe meer je dankbaar kunt zijn – heb je ooit gemerkt dat hoe meer je op de been bent, hoe meer het universum vecht om je wakker te houden? Het tegenovergestelde is ook waar, zoals je misschien hebt gemerkt; hoe meer je down bent, hoe meer het universum vecht om je down te houden. Dit is gewoon een natuurlijke wet – je kunt het voelen wanneer het gebeurt; de meesten zijn echter machteloos om iets te doen omdat ze niet beseffen dat ze opties hebben.

Denk na over deze 3 concepten – principes – en je zult beginnen te beseffen dat ze niet alleen waar zijn, maar ook onfeilbaar. Ze zijn geen kwestie van mening of theorie – ze zijn en blijven dat gewoon voor de eeuwigheid.

Bron: Dean L. Forbes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie