Principes van goed website-ontwerp – Bruikbaarheid van internetsites

Principes van goed website-ontwerp – Bruikbaarheid van internetsites

Een ding dat veel mensen nu hebben opgemerkt, is dat wanneer ze informatie nodig hebben, het iets is dat daadwerkelijk op internet kan worden gevonden. Hoewel je in een zoekmachine alle informatie kunt vinden die je zoekt, wordt de feitelijke informatie door verschillende sites aangeleverd, wat de vraag oproept of wat is website usability?? Ik moet er ook op wijzen dat mannen en vrouwen met verschillende soorten handicaps die hen aan huis gekluisterd houden, nu ook de mogelijkheid hebben om informatie te verzamelen die ze nodig hebben.

Om ervoor te zorgen dat website-eigenaren ervoor zorgen dat hun bezoekers tevreden zijn, moeten ze gemakkelijk toegankelijke informatie op hun site hebben. Veel website-eigenaren erkennen nu hoe belangrijk eenvoudige navigatie is. Ze zijn zelfs bereid om hier meer tijd in te steken om ervoor te zorgen dat de acceptabele richtlijnen voor bruikbaarheid van websites.

Veel sites hebben nu meerdere navigatiemenu’s om het navigeren op hun internetsite zo eenvoudig mogelijk te maken. Iedereen die gebruik maakt van internet heeft er baat bij als de functionaliteit van internetsites is verbeterd. Iets dat je misschien zal verbazen, is het feit dat er tegenwoordig veel klachten komen van websurfers over hoe moeilijk het is om de informatie te vinden die ze proberen te vinden vanwege de bruikbaarheid van de site.

Er is een aanzienlijke hoeveelheid websites die bijna elke dag het internet betreden. Om populair te worden, moet de naleving van de richtlijnen voor website-ontwerp aanbevolen door Google, wordt belangrijker. Mensen zijn ongeduldig en willen meteen vinden wat ze zoeken. Juist daarom is het zo essentieel dat u uw internetsite gebruiksvriendelijk maakt en dat u ook in de inhoud zelf topkwaliteit levert. Als u geen inhoud van topkwaliteit gaat leveren, hoeft u in de eerste plaats geen site te maken.

Het is duidelijk dat, zelfs als je inhoud van hoge kwaliteit had, de mannen en vrouwen het niet kunnen vinden, je nog steeds je tijd verspilt. Om een ​​website te hebben die mannen en vrouwen willen bekijken, is de toegangstools moeten van topkwaliteit zijn en de inhoud moet van hoge kwaliteit zijn. Er zijn nog andere factoren die u moet gebruiken om ervoor te zorgen dat uw site zeer gebruiksvriendelijk wordt voor uw bezoekers.

Een ander aspect waarmee u rekening moet houden bij het genereren van uw webpagina, is de werkelijke lengte van de pagina zelf. Houd er rekening mee dat wanneer iemand uw internetsite bezoekt, deze een browser gebruikt die een bepaalde grootte heeft. De webpagina’s moeten gemakkelijk zijn voor de ogen op de manier waarop ze de informatie en kennis presenteren om te bekijken. Dit wordt meestal aangeduid als onderdeel van de “look and feel” van de website.

Uiteraard moet je er ook rekening mee houden dat individuen niet eeuwig naar beneden willen scrollen om precies te kunnen vinden wat ze zoeken. Dit is precies de reden waarom de lengte van de pagina ook belangrijk is. In staat zijn om te uw sitebezoekers de best mogelijke ervaring te bieden, het is altijd raadzaam om kortere webpagina’s te genereren in plaats van langere. Voordat u uw internetsite opzet, moet u beslissen wat de totale lengte van de webpagina’s moet zijn.

Met betrekking tot het gemakkelijk toegankelijk maken van uw internetsites zult u zien dat veel mannen en vrouwen een schuifbalk zullen gebruiken, andere webmasters zullen links op hun internetsite plaatsen om bij de inhoud te komen. Om zo snel mogelijk bij de inhoud te komen, zult u merken dat een link uw beste optie is.

De lengte van uw webpagina is slechts een van de dingen die u kunt aanpassen om u te helpen de bruikbaarheid van uw internetsite verbeteren. Ik weet zeker dat u zich realiseert hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat uw bezoekers een goede ervaring op uw site hebben, om ervoor te zorgen dat ze graag nog een keer terugkomen om aanvullende informatie te krijgen.

Bron: Gerard Mohamed

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie