Problemen bij het verzenden van geld naar het buitenland

Problemen bij het verzenden van geld naar het buitenland

Miljarden dollars per jaar worden de wereld rondgestuurd door buitenlandse arbeiders die geld naar landen als de Filippijnen, India, Pakistan, Vietnam, Mexico en Indonesië sturen, en grote aantallen, meestal vrij kleine bedragen, worden ook overgemaakt om toelagen, schoolgeld, en om kleine internetaankopen te doen, vandaar dat ook de mogelijke manieren om geld over te maken aanzienlijk zijn toegenomen.

Het verzenden van geld naar het buitenland naar familie was vroeger uitsluitend voorbehouden aan banken en een paar geldtransferbedrijven met kantoren in grote landen. Sinds de komst van internetbankieren is het een stuk eenvoudiger geworden om geld naar huis te sturen of noodfondsen naar je kinderen te sturen, maar er zijn echte valkuilen waar je rekening mee moet houden.

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de veiligheid van uw geld. Als u een grote bank kiest of een van de bekende geldtransferbedrijven gebruikt, kunt u er vrij zeker van zijn dat uw geld in ieder geval daadwerkelijk aankomt, maar dit kan een dure en vaak trage methode om geld te verzenden. De kosten kunnen gemakkelijk oplopen tot $ 40 of meer aan elk uiteinde en de wisselkoersen die ze u geven, kunnen inderdaad erg slecht zijn.

Dus welke andere keuzes zijn er?

A. Deviezenmakelaars zijn handig voor het overmaken van grote bedragen en zijn over het algemeen redelijk veilig, maar zorg ervoor dat de makelaar die u kiest volledig is geaccrediteerd door een financiële dienstverlener, omdat uw geld via hun rekeningen loopt en daarom risico kan lopen. De kosten en wisselkoersen zijn normaal gesproken redelijk, maar overboekingen kunnen een paar dagen duren, afhankelijk van de gebruikte banken en de ontvangende bank kan ook kosten in rekening brengen om het geld te innen.

B. Het verzenden van een creditcard of bankpas wordt een populaire keuze. Het lijkt gemakkelijk en er zijn genoeg geldautomaten over de hele wereld om toegang te krijgen tot het geld, maar kaarten kunnen tijdens het transport verloren of gestolen worden. Misschien niet zo waarschijnlijk als de kaarten per koerier worden verzonden, maar dat gaat je veel kosten. Kaarten kunnen ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen voor het gebruik ervan, dus zorg ervoor dat u de kleine lettertjes en de kostenstructuur leest die door een gerenommeerde kaartaanbieder moet worden verstrekt. Valutawisselkoersen die door deze bedrijven worden gebruikt, kunnen onbetaalbaar zijn, zorg ervoor dat u eerst weet hoeveel u gaat verzenden en hoeveel het u gaat kosten.

C. U kunt een cheque sturen die is uitgegeven door een bank of postkantoor, in lokale fondsen of in de valuta die u moet verzenden als u over die mogelijkheid beschikt. Met deze methode weet u in ieder geval wat het u gaat kosten voordat u de cheque ontvangt, maar nogmaals, cheques gaan verloren in de post en het kost tijd om ze op de post te doen.

D. Het gebruik van een van de nieuwe online geldtransferorganisaties zoals Ezybonds, Xoom of Paypal is de eenvoudigste optie als u het geld snel wilt verzenden. Er zijn veel andere vergelijkbare bedrijven, maar met dit soort organisaties is het absoluut noodzakelijk dat u ervoor zorgt dat hun gegevensbeveiliging goed genoeg is om hacking te voorkomen. Bij deze organisaties moet u een account openen, wat betekent dat u zich moet legitimeren, dus controleer of het bedrijf lang genoeg bestaat om goed ingeburgerd te zijn of wordt ondersteund door een aanzienlijk moederbedrijf om ervoor te zorgen dat uw privégegevens veilig zijn. Controleer nogmaals de tarieven en valutakoersen. Houd er rekening mee dat soms, hoewel ze zeggen dat er geen kosten zijn, er een toeslag van maximaal 4% van het geld dat u wilt verzenden, kan zijn en dat kan erg duur zijn.

Bron: Dick Aronson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie