PSD converteren naar Joomla-sjabloon

PSD converteren naar Joomla-sjabloon

Het internet is de thuisbasis van miljoenen websites die allemaal reclame maken voor verschillende producten of diensten en die om uw aandacht strijden met hun aantrekkelijke website-ontwerpen. Veel websites adverteren gratis sjablonen die kunnen worden gedownload en gebruikt voor uw eigen website en andere die professioneel ogende sjablonen aanbieden tegen een kleine vergoeding. Het probleem met deze services is dat ze overal op internet voorkomen, met veel websites die dezelfde thema’s gebruiken. Er is zoveel concurrentie op internet tussen bedrijven en door een originele website te maken, kunt u een voordeel hebben ten opzichte van de miljoenen gelijkaardige sites. Een manier om uw website uniek te maken, is door uw eigen fotografie als thema voor uw site te gebruiken. Dit artikel laat u zien hoe u PSD-bestanden naar Joomla-sjablonen kunt converteren, zodat u uw website uniek kunt maken.

PSD is een afbeeldingsbestand gemaakt door Adobe Photoshop waarmee een afbeelding op verschillende manieren door de gebruiker kan worden gewijzigd. Een PSD-bestand is gelaagd en de afzonderlijke lagen kunnen naar wens worden toegevoegd of afgetrokken en de kleuren kunnen worden gewijzigd of gewijzigd. Nadat u uw bestand in Photoshop hebt bewerkt, kunt u het converteren naar een Joomla-sjabloon en uw eigen originele website maken. Er zijn een aantal verschillende manieren om het bestand te converteren en dit hangt af van uw kennis van website-ontwerp. Als u de conversie niet zelf kunt uitvoeren, is het een goed idee om gebruik te maken van de vele webdesignbedrijven die dit voor u kunnen doen. U moet hen het benodigde PSD-bestand verstrekken en zij zullen dan een aangepaste Joomla-sjabloon maken die u meteen kunt gebruiken. Er zijn meestal kosten voor deze services en dit kan een paar dagen duren.

Bij het converteren van PSD naar Joomla-sjabloon moet u unieke namen geven aan de afzonderlijke lagen van het PSD-bestand om Joomla in staat te stellen het correct te converteren. Nadat u de afzonderlijke lagen unieke namen heeft gegeven, kunt u inloggen op een van de vele conversiesites en uw afbeelding uploaden. Zodra de conversie is voltooid, moet u het zipbestand downloaden en openen en de nieuw gemaakte map kopiëren naar de Joomla-websitemap van de WAMP-server. U moet dan naar de sjabloonmanager in het beheerderspaneel van uw site gaan om de nieuw gemaakte sjabloon in uw sjabloonlijst te bekijken. Stel deze sjabloon in als uw standaard en u bent klaar met het maken van uw eigen unieke website. Het converteren van PSD naar Joomla-sjabloon mag alleen worden geprobeerd door ervaren webgebruikers, omdat de online conversiesites af en toe kleine bugs in het conversieproces kunnen hebben waardoor mensen achter hun oren krabben als ze niet zeker weten hoe ze dit moeten corrigeren. Als je het niet zeker weet, is het beter om de hulp van professionals in te roepen, in plaats van urenlang te zoeken naar een kleine codeerfout.

Bron: John D. Edwards

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie