RationalPlan 5.7 – Biedt afdrukfunctionaliteit vanuit de browser

RationalPlan 5.7 – Biedt afdrukfunctionaliteit vanuit de browser

RationalPlan is een softwaresuite voor projectbeheer die beschikbaar is als zelfstandige producten of als cloudservice. Het wordt gebruikt door individuen en bedrijven die een oplossing nodig hebben om hun werk op een efficiënte manier te beheren.

Functies toegevoegd voor RationalPlan 5.7

 • Tijdelijke aanduiding voor bedrijf toegevoegd voor afdrukken

 • Bijgewerkte integratie met Dropbox

 • Afdrukken toegevoegd in webinterface voor Gantt-, Portfolio-, WBS- en Timesheet-weergaven

 • Introductie van valuta-instellingen voor webinterface

 • Ondersteuning toegevoegd voor downloaden van repository

 • Vaste kophoogte en rijhoogte synchronisatie op Gantt-diagram

 • Bugfix met betrekking tot aangepaste gegevenskolommen voor taken en bronnen

Vanaf versie 5.7 kunnen gebruikers die een RationalPlan Cloud-account hebben of de webinterface van RationalPlan Server gebruiken print de hoofdweergaven rechtstreeks vanuit de browser. Dit omvat de Gantt-grafiek, Portfolio, WBS en Timesheet-weergaven. Het afdrukken is echter beperkt en biedt niet de volledige afdrukfunctionaliteit die beschikbaar is bij het gebruik van Planner+ client. Maar voor een zeer snelle en gemakkelijke afdruk zal deze functie voldoen aan de behoeften van bepaalde gebruikers.

De integratie met Dropbox is bijgewerkt om te voldoen aan Dropbox API v2. Deze maken gebruik van het OAuth 2.0 autorisatieprotocol. Het proces is volledig transparant voor gebruikers van RationalPlan, aangezien de grafische interface hetzelfde is gebleven en er van hun kant geen extra actie vereist is.

Op gebruikersverzoeken was het: een tijdelijke aanduiding voor het bedrijf toegevoegd voor de geavanceerde afdrukmodule. Deze tijdelijke aanduiding voor #Bedrijf wordt gebruikt in de kop- of voettekst van de afdrukinstellingen en wordt tijdens het afdrukken vervangen door de werkelijke naam van het bedrijf die is ingesteld in het gebied met projectinstellingen.

Valuta-instellingen zijn toegevoegd naar de webclient. Daarom kunnen gebruikers nu de valuta voor hun projecten rechtstreeks vanuit de browser aanpassen door naar het beheergedeelte, het tabblad Instellingen en vervolgens het gedeelte Projectinstellingen te gaan.

Voor die bedrijven die aangepaste verwerking willen toevoegen aan de gegevens die beschikbaar zijn in RationalPlan en toegang moeten hebben tot de repositorygegevens, heeft de huidige versie de mogelijkheid om de repository te downloaden. De verstrekte gegevens worden gefilterd volgens de toegangsrechten van de gebruiker die erom vraagt. Een globale projectmanager heeft bijvoorbeeld toegang tot alles (projecten, middelen, klanten enz.), terwijl een eenvoudige projectmanager alleen toegang heeft tot de projecten waaraan hij is toegewezen of verantwoordelijk is.

Naast de bovenstaande functies zijn veel andere problemen opgelost: synchronisatie op Gantt-weergave tussen de tabel en de grafiek met betrekking tot kop- en rijhoogte, het laden van aangepaste instellingen voor gegevenskolommen voor taken en bronnen en andere kleine problemen.

RationalPlan wordt aangeboden in twee smaken

RationalPlan Cloud – een maandelijkse projectbeheeroplossing voor betalingen die een gecentraliseerde plek biedt om de projecten van het bedrijf te beheren en tegelijkertijd samenwerking biedt via gelijktijdige toegang voor meerdere gebruikers; er is ook een gratis laag beschikbaar

RationalPlan op locatie – een reeks producten voor degenen die de software liever op hun machines hebben geïnstalleerd

 • RationalPlan enkel project – een alternatief voor Microsoft Project en de perfecte oplossing voor beginnende of toevallige projectmanagers
 • RationalPlan Multi Project – projectbeheersoftware voor meerdere projecten, projecten die onderling verbonden zijn door afhankelijkheden en gemeenschappelijke bronnen delen
 • RationalPlan Project Server – de On-Premise-versie van RationalPlan Cloud die op de hardware van de gebruiker kan worden geïnstalleerd
 • RationalPlan-projectviewer – een gratis projectviewer, de oplossing voor iedereen om projectdetails te bekijken

Bron: Crina Popescu

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie