Review van TextDrop, online schrijfsoftware met Dropbox Sync

Review van TextDrop, online schrijfsoftware met Dropbox Sync

Als blogger gebruik ik de afgelopen 4 jaar veel online schrijfsoftware. Hoewel ik tot voor kort Simplenote gebruikte, ben ik altijd op zoek geweest naar betere alternatieven. Deze recensie gaat over een nieuwe online software genaamd TextDrop die ik onlangs heb gevonden.

Voordat ik TextDrop ga beoordelen, moet ik twee meest wenselijke functies delen die ik verwacht van goede online schrijfsoftware.

Eerst een naadloze en snelle synchronisatie met Dropbox.

Dropbox, een geweldige cloudservice voor bestandssynchronisatie, staat centraal in al mijn schrijfprojecten. Al mijn blogberichten, memo’s en boekplannen worden opgeslagen in Dropbox. daarom zou elke online schrijfsoftware die nuttig is, een mogelijkheid moeten hebben om te synchroniseren met mappen van Dropbox.

Tweede, fullscreen-modus voor minder afleiding.

Ik ben gewend om de modus Volledig scherm te gebruiken op software zoals Writeroom, iA writer en Scrivener. Een schoon leeg scherm zonder menu’s of andere vensters helpt me om me te concentreren op het schrijven.

Van de vele webgebaseerde schrijfsoftware is Simplenote mijn keuze geweest, voornamelijk vanwege de uitstekende synchronisatie met Dropbox. Nu gebruik ik de software al meer dan 2 jaar.

Simplenote voldeed echter niet helemaal aan mijn eisen, namelijk de bovengenoemde twee features. Hoewel het synchroniseert met Dropbox, heeft Simplenote toegang tot slechts één Dropbox-map die u in zijn instelling moet aanwijzen. Omdat ik veel tekstbestanden heb in verschillende mappen van Dropbox, ben ik ernstig beperkt in het kiezen van welke bestanden ik wil gebruiken als ik Simplenote gebruik. Het heeft ook geen modus voor volledig scherm. Er is gewoon geen manier om het linkerdeelvenster met de lijst met documenten te verbergen.

Dus ik ben op zoek geweest naar een online schrijfprogramma dat zowel toegang tot alle Dropbox-mappen als de bewerkingsmodus op volledig scherm kan bieden. En ik vond een oplossing in een briljante software genaamd TextDrop.

belangrijkste kenmerken van TekstDrop Ik vind erg handig zijn als volgt.

Eerst, het kan toegang krijgen tot en synchroniseren met elke map van Dropbox.

Het linkerdeelvenster van TextDrop geeft een lijst met documenten weer. U kunt gemakkelijk tussen topmappen en submappen gaan, omdat het verlichte net werkt als verkenner van Windows of Finder van Mac. Synchronisatie tussen TextDrop en Dropbox is snel en betrouwbaar. Als er tussen TextDrop en Dropbox onduidelijkheid bestaat over welke kopie je moet gebruiken, vraagt ​​de software je om je keuze te maken, wat een zeer goede manier is om gegevensverlies te voorkomen.

Tweede, TextDrop heeft een bewerkingsmodus op volledig scherm.

De modus Volledig scherm van TextDrop is niet zo goed als die van afleidingsvrije schrijfsoftware zoals Writeroom of Writemonkey. Hoewel deze software voornamelijk zwarte achtergrond en groene lettertypen als standaardthema gebruikt, biedt TextDrop alleen een leeg scherm en een zwart gekleurd lettertype. Maar het is nog steeds bruikbaar. U kunt het linkerdeelvenster verbergen door het naar links te slepen om een ​​bewerkingsmodus op volledig scherm te krijgen. Als u Windows gebruikt, kunt u ook alle hoofdmenu’s verbergen door op de F11-toets van de browser te drukken.

Ten derde heeft het een eenvoudig ontwerp met minimale opties.

Het bewerkingsscherm van TextDrop heeft geen instelling voor het wijzigen of vergroten van lettertypen. Eigenlijk heeft deze software niets te maken met tekstopmaak. De enige beschikbare opties zijn het delen van documenten met dropbox en publiceren in een openbare map van dropbox. In het verleden zou dit als iets onvolledigs voor een programma zijn beschouwd. Maar tegenwoordig, met veel minimalistische schrijfsoftware zoals iA writer en OMM writer die nauwelijks opties hebben, lijkt dit meer een betere zet van de ontwikkelaar om afleiding van de schrijver te voorkomen. Overigens, als u grotere lettertypen nodig heeft, kunt u deze krijgen door de ingebouwde toetsaanslag van uw browser te gebruiken. In mijn geval vergroot ik de tekens gewoon door Control + Opwaartse muisscroll in mijn Chrome-browser te gebruiken.

Ten vierde heeft Texdrop krachtige zoekfuncties met Omnibar.

TextDrop gebruikt Omnibar bovenaan om bestanden te maken en op te halen. Wat deze omnibar doet, kan het beste worden verklaard door te zeggen dat het net zo werkt als de bovenste balk in Notational Velocity, de beroemde minimale teksteditor voor Mac. Als u bepaalde woorden typt, toont de onderstaande lijst documenten die de woorden zelf bevatten. Een nieuw document maken is eenvoudig. Typ bepaalde woorden en druk op de Enter-toets, dan heb je een nieuw leeg document.

Vijfde, Realtime voorbeeld van afwaardering is beschikbaar.

TextDrop ondersteunt realtime markdown-preview. Rechts van het bewerkingsscherm heb je nog een venster. Dit is een voorbeeld van een afwaardering. Elke markdown-symbolen worden in realtime weergegeven als opgemaakte tekst. Als u Markdown vaak gebruikt, is dit erg handig.

Hoewel TextDrop een goede software is zoals het nu is, zijn er enige verbetering die ik graag zou zien.

Eerst, Aantal woorden is nodig. Het aantal woorden is een van de belangrijkste functies voor het schrijven van software. Zelfs minimalistische software zoals iA writer heeft een aantal woorden.

Tweede, extra thema’s voor scherm is welkom. Het bewerkingsscherm zou er beter uit kunnen zien en nuttiger kunnen zijn als sommige thema’s worden toegevoegd, zoals zwarte achtergrond en groene lettertypen zoals gebruikt in andere afleidingsvrije software.

Derde, mogelijkheid om mappen te maken of te verwijderen is noodzakelijk. Momenteel kan TextDrop alleen documenten maken en verwijderen. Het kan niets met mappen.

Hoewel het enkele functies mist, is TextDrop uitstekend in belangrijke taken die webgebaseerde schrijfsoftware moet doen, zoals snelle cloudsynchronisatie en eenvoudig schrijven. Ik raad TextDrop ten zeerste aan voor diegenen die op zoek zijn naar een goede online schrijftool.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie