Rich Dad’s Prophecy, door Robert Kiyosaki – Recensie

Rich Dad’s Prophecy, door Robert Kiyosaki – Recensie

Als u de toekomst zou kunnen kennen, zou u dan anders investeren?

Rich Dad’s Prophecy is het boek van Robert Kiyosaki met als ondertitel:

Waarom de grootste beurscrash in de geschiedenis nog steeds komt…

en hoe u zich kunt voorbereiden en ervan kunt profiteren!

Dit boek is geschreven (met Kiyosaki’s co-auteur en partner, Sharon Lechter, CPA) in 2002. Alle voorspellingen in dit boek liggen op schema – zo niet voor op schema.

De primaire “profetie” is dat er in 2016 een BELANGRIJKE omwenteling op de aandelenmarkt komt. Dit is het jaar waarin naar schatting 2.282.887 “babyboomers” 70 worden – en volgens de wet verplicht zijn om geld op te nemen van hun 401 (k)-rekeningen. In 2017 stijgt het aantal mensen dat 70 wordt met 700.000 tot 2.928.818 en blijft daarna elk jaar toenemen.

Wat betekent dit? Sinds de oprichting van de pensioenfondsen vóór belastingen hebben Amerikanen prikkels gekregen om hun spaargeld in aandelen en beleggingsfondsen te plaatsen/uit te geven. Markten gaan ALLEEN omhoog als er meer mensen kopen dan verkopen. 2016 is het jaar waarin een astronomische zeepbel van gepensioneerden gedwongen wordt om geld op te nemen. Dit is bepaald in de wet die specifiek 401 (k) -accounts heeft gemaakt, zodat belastingen NIET LATER dan op 70-jarige leeftijd aan de federale overheid verschuldigd en betaald zouden zijn.

Kiyosaki vertelt het verhaal van zijn “Rich Dad’s Prophecy” gebaseerd op de inwerkingtreding van “ERISA” (de Employee Retirement Income Security Act van 1974). Wat zijn “rijke vader” voorzag, waren de problemen om de controle over de pensioenfinanciering door te geven aan individuen. Deze problemen zijn onder meer:

1. De meeste mensen sparen niets, of veel minder dan nodig is voor pensioen en medische kosten – die blijven stijgen.

2. Degenen die 401 (k)-accounts aanmaakten, werden gedwongen “investeerders” te worden, een activiteit die voorheen voorbehouden was aan rijke (en goed opgeleide) speculanten. In het proces werd de aandelenmarkt overspoeld met fondsen.

Dit is precies wat er gebeurde:

– De meeste mensen zonder bedrijfspensioen – vervangen door optionele 401 (k) -plannen – gaven hun geld gewoon uit aan materiële goederen en spaarden weinig of niets (in feite vergaarden ze recordbedragen aan consumentenschulden).

– De minderheid van de arbeiders die investeringsrekeningen aanmaakten (nog steeds in de miljoenen) hebben miljarden in aandelen en beleggingsfondsen geïnjecteerd. De aandelenmarkt schoot omhoog naar recordniveaus door de instroom van contanten.

Opmerking: het is geen toeval dat de passage van ERISA in 1974 de bodem van de markt is, na een crash in 1973-1974 tot minder dan 600 Dow Jones Industrial Average. 1974 was ook het centrum van een recessie veroorzaakt door het Midden-Oosten “olie-embargo” en de “Nixon Shock” na de verwijdering van de dollar van de goudstandaard.

Zoals Kiyosaki’s rijke vader voorspelde: “Let altijd op veranderingen in de wet. Elke keer dat een wet verandert, verandert de toekomst.”

Al deze achtergrond vormt de basis voor de voorspelde crash in 2016. Met meer dan 2 miljoen gepensioneerden die gedwongen zijn aandelen te verkopen (en belasting te betalen over eventuele winsten), MOET de markt inkrimpen – of imploderen!

Kiyosaki schreef dit boek dat de dreigende crash in 2002 voorziet. Dit is VOOR de financiële ineenstorting van 2007-2008 (die vandaag voortduurt). Tijdens deze crash verloor de markt 50% van zijn waarde vanaf een hoogtepunt van 14.000. (Sindsdien is het 85% terug naar 12.000.)

Amerikanen blijven erbarmelijke spaarrentes hebben. Bovendien heeft de recordwerkloosheid als gevolg van de huidige recessie velen die WEL hebben gespaard en geïnvesteerd, gedwongen hun pensioenrekeningen leeg te maken. Het aantal nieuwe loontrekkenden weegt niet op tegen het aantal mensen dat met pensioen gaat. Na jaren van recessie zijn er eigenlijk minder mensen aan het werk, ze verdienen minder en investeren minder.

Combineer deze problemen en je hebt een markt in een onomkeerbare daling. Terwijl miljoenen andere werknemers de waarde van hun beleggingen en pensioenrekeningen zien dalen, zullen ze ook gaan verkopen – in een poging om te redden welke waarde overblijft, zelfs als ze boetes moeten betalen.

Het proces gaat door en de markt gaat in een versneld tempo omlaag! In het proces zullen de pensioenspaar- en beleggingsrekeningen van miljoenen worden weggevaagd.

Kortom: de voorspelling van een crash in 2016 is waarschijnlijk optimistisch! Het kan hier eerder zijn omdat gepensioneerden geld eerder kunnen opnemen – ze zullen opnames alleen uitstellen tot de leeftijd van 70 als ze het geld niet eerder nodig hebben!

Kiyosaki balanceert de verschrikkelijke profetie met optimistisch advies, met name hoe je je “financiële ark” kunt bouwen. Hij schrijft: “Soms komen je grootste kansen op de grootste tijden van crisis. En voor degenen die zich goed hebben gepositioneerd, gaat het niet om het overleven van een ramp, maar om het bereiken van financiële onafhankelijkheid en rijkdom.”

Hij vervolgt: “Maar dit is niet iets om bang voor te zijn. Rich Dad’s Prophecy onthult niet alleen de beste manieren om rijkdom te beschermen, maar ook hoe we daadwerkelijk kunnen bloeien van de komende gebeurtenissen. De angsten, dromen en acties van de babyboomers zullen onze economische toekomst beheersen U zou moeten overwegen om uw eigen persoonlijke financiële ark te bouwen om overeind te blijven in de turbulente wateren die voor u liggen. In Rich Dad’s Prophecy ontdekt u hoe u zich kunt voorbereiden op de komende financiële ramp. Het is een must-read voor degenen die willen behouden en groeien hun rijkdom in de komende jaren.”

Rich Dad’s Prophecy zal meer doen dan u informeren over de voorspelde beurscrash. Je leert hoe je je eigen persoonlijke ‘financiële ark’ kunt bouwen die ervoor zorgt dat je niet alleen de storm overleeft, maar ook profiteert van de komende turbulentie. Voor meer informatie over Rich Dad’s Prophecy – evenals over Kiyosaki’s andere boeken, bronnen en seminars – bezoek de Rich Dad-website op RichDad.com.

Bron: Randy Reek

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie