Rich Text-indeling – Gebruiksvriendelijke indeling

Rich Text-indeling – Gebruiksvriendelijke indeling

Wat bedoel je met Rich Text-formaat?

Geïntroduceerd door Microsoft in 1987 Rich Text Format verwijst naar de bestandsindeling die wordt gebruikt voor het uitwisselen van documenten. Rich Text Format kan door de meeste tekstverwerkers worden gelezen en geschreven. Het belangrijkste doel is om tekstbestanden uit te wisselen tussen verschillende tekstverwerkers in verschillende soorten besturingssystemen. Het is een zeer draagbare computertoepassing omdat een gebruiker toegang kan hebben tot dit bestandsformaat op elk type computersysteem. Rich Text Format is een toepassing waarmee een gebruiker de inhoud van het document kan bewerken. Het is ook relatief beschermd tegen virussen in een document.

Wat zijn de toepassingen van Rich Text Format?

Dit bestandsformaat heeft verschillende voordelen en toepassingen die de taak van een computergebruiker gemakkelijk en soepel maken. Het is een gebruiksvriendelijke computertoepassing in elk computerprogramma voor tekstverwerking. De RTF codeert verschillende soorten documenten en tekstformaten zoals PDF, Word, Excel enz. Ze coderen ook verschillende structuren zoals lettertypen en vetgedrukte tekens. Dit formaat kan worden gebruikt om gegevens via e-mail te verzenden. U kunt toegang hebben tot dit formaat in allerlei soorten besturingssystemen. Zelfs database-applicaties kunnen de RTF-bestanden lezen.

Een gebruiker kan toegang hebben tot dit formaat op elk type computersysteem met elke vorm van configuratie. Een persoon kan uitgebreid gebruik maken van het formaat voor het opstellen van documenten zoals cv’s, brieven, handleidingen en andere informatieve documenten. Dit bestandsformaat ondersteunt verschillende lettertypen, marges, stijlvoorinstellingen en andere soortgelijke functies. Het ondersteunt ook cursieve, vetgedrukte en onderstreepte lettertypen en tekst in de documenten. Het bestandsformaat ondersteunt echter geen macrofunctie. Om deze reden is dit formaat beschermd tegen virussen. Het heeft minder kans om geïnfecteerd te worden door een computervirus. Dit formaat verspreidt geen computervirus wanneer het via e-mail van het ene systeem naar het andere wordt verzonden. Het opslaan en verzenden van gegevens in de RTF geeft een ontvanger zekerheid over de veiligheid van een bestandsformaat. Zelfs u kunt een Word-naar-PDF-converter voor hetzelfde doel gebruiken. Een computergebruiker kan eenvoudig elk bestand in Rich Text Format opslaan door dit formaat te kiezen in de lijst met bestanden.

Bron: Fiter Kill

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie