Rijke vader Arme vader – Een boekrecensie

Rijke vader Arme vader – Een boekrecensie

Rich Dad Poor Dad is geschreven door Robert Kiyosaki, een bekende en bestsellerauteur van vele boeken over persoonlijke financiën. Ik heb toevallig een exemplaar van Rich Dad Poor Dad opgehaald in het weekend dankzij de pakkende slogan of misschien dacht ik dat het mijn steeds kleiner wordende banksaldo zou kunnen helpen! Dit boek staat al vele jaren op de bestverkochte lijst van de New York Times en heeft talloze andere titels op zijn naam staan.

Rich Dad Poor Dad behandelt veel thema’s, zoals het feit dat het verstandig is om financiële geletterdheid te oefenen door schulden te vermijden en zaken en onroerend goed te starten. Robert’s boek vertelt ons dat we steeds meer kennis moeten opdoen over financiële markten en financiële gerelateerde termen, omdat de meeste mensen geld verliezen, niet omdat ze dwaas zijn, maar eerder verliezen door gebrek aan kennis.

Volgens het boek Rich Dad Poor Dad moet financiële geletterdheid worden behandeld als het leren van een andere taal en moet men er geschikt voor zijn. Naarmate men meer en meer leert over financiële basisbegrippen en -praktijken om financieel geletterd te worden, begint men meer aandacht te besteden aan details zoals financiële overzichten, activa, passiva, krediet en schulden en andere componenten van de financiële wereld. Deze termen zouden ofwel eerder zijn genegeerd of men wist er gewoon niets van.

In het boek Rich Dad Poor Dad verwijst Robert naar zijn echte vader als “arme vader” als een symbool voor al die mensen die altijd de Rat Race leiden, hulpeloos gevangen in een vicieuze cirkel van meer nodig hebben, maar nooit in staat zijn om hun behoeften te bevredigen. dromen allemaal vanwege één flagrant gebrek: financiële geletterdheid. Aan de andere kant is de man die “Rich Dad” wordt genoemd, de vader van zijn buurtvriend die nooit de achtste klas heeft afgemaakt en toch magazijnen, een bedrijf en een keten van drie restaurants bezit.

Zijn “Rich Dad” vertegenwoordigt die onafhankelijke en welvarende mensen van de wereld die bewust en opzettelijk profiteren van hun persoonlijke kennis van belasting en boekhouding en deze in hun voordeel manipuleren om enorm succes te hebben in deze wereld.

Rich Dad Poor Dad is een goed boek voor mensen die net zijn begonnen aan de reis om financieel geletterd te worden. Hoewel er een gebrek is aan bruikbare items die de lezer moet doen, vormt het een basis voor mensen om aan de slag te gaan. Het is verkrijgbaar bij alle toonaangevende boekhandels, hoewel het beter is om het via sommige online retailers te kopen vanwege de grote kortingen die ze bieden.

Bron: Amandeep Kohli

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie