Satelliet internet

Satelliet internet

Satelliet-internet is een technologie die snelle internetdiensten levert aan consumenten met behulp van telecommunicatiesatellieten die zich in een baan boven de aarde bevinden. Dit type internetverbinding is gewoon een systeem waarbij de upstream (uitgaande) en de downstream (inkomende) gegevens worden verzonden vanaf een satelliet en aankomen op een desktop- of laptopcomputer. Een abonnee voor dit type internetservice heeft een schotelantenne nodig en een zendontvanger (modem) die werkt in het microgolfgedeelte van het radiospectrum. De computer van de abonnee zendt via de modem verzoeken uit naar een schotelantenne. De schotelantenne zendt en ontvangt vervolgens signalen van de satellieten in een baan boven de evenaar. De satellietschotel moet een duidelijk zicht op de zuidelijke hemel behouden als deze zich in de Verenigde Staten bevindt.

Mensen die in landelijke gebieden wonen waar Digital Subscriber Line (DSL) en kabelmodemverbindingen niet beschikbaar zijn, komen in aanmerking voor satellietservice. Het is ook een steeds beter haalbaar alternatief geworden voor stedelijke abonnees die ook behoefte hebben aan snel internet vanwege technologische vooruitgang. Een satellietinstallatie werkt zelfs waar de meest elementaire voorzieningen zoals elektriciteit ontbreken. Zolang de gebruiker een generator of batterijvoeding heeft die de elektriciteit kan produceren die nodig is om een ​​desktopcomputersysteem te laten functioneren, zal tweerichtingssatellietdienst succesvol zijn. De optie voor bidirectioneel satellietinternet omzeilt het inbelproces dat lijkt op een internetverbinding via een kabelmodem. In dit geval is een firewall een noodzaak om te beschermen tegen hackpogingen.

Satelliet-internetverbinding voor het web is geweldig voor surfen op het web en voor het downloaden van verschillende soorten bestanden. Het kan met succes afbeeldingen, geluidsbestanden en videoclips downloaden. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met online computerspellen. Voor webontwikkelaars kan satellietservice worden gebruikt voor het uploaden van bestanden naar de servers die de websites hosten. Dit type internetverbinding biedt voldoende bandbreedte om een ​​abonnee in staat te stellen meerdere activiteiten op internet uit te voeren zonder verbindingsproblemen.

Bron: Elijah Gardena

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie