Selectie netwerkswitch – Hoe een netwerkswitch te selecteren?

Selectie netwerkswitch – Hoe een netwerkswitch te selecteren?

Overzicht

De netwerkswitch is het meest voorkomende netwerkapparaat dat wordt geïmplementeerd met bedrijfsinfrastructuur en als zodanig is de selectie van nieuwe switches of upgrades een belangrijk onderdeel van de meeste netwerkontwerpprojecten. De Cisco-netwerkswitchcomponenten omvatten Switch Chassis, Supervisor Engine, Switching Modules, IOS/CatOS-software en Power Supplies. De beslissing om nieuwe switches te kopen of apparatuur te upgraden wordt genomen na afweging van de netwerkbeoordeling en de gespecificeerde ontwerpkenmerken. Draadloze ontwerpen zullen bijvoorbeeld netwerkswitches hebben die interageren met toegangspunten. Dat heeft invloed op de switch, zoals een verhoogd gebruik, toegewezen switchpoorten, toegangscontrolelijsten, Trunking, Spanning Tree Protocol en een verhoogd wattage van Power over Ethernet (PoE).

Functies van schakelchassis

De kenmerken van de Switch Chassis omvatten: chassisafmetingen, aantal slots, processorslottoewijzingen, schakelstructuur, ondersteunde motortypen, voedingen, benodigde rack-units.

Functies van Cisco Supervisor Engine (SE)

Cisco-switches zijn geïmplementeerd met een Engine (Switch Processor) voor het verwerken van pakketten op een netwerksegment. Routing wordt bereikt met een ingebouwde Multi Layer Switch Feature Card (MSFC) of Route Processor met IOS-code. De switch-engine met IOS-code op de MSFC en de switch-processor bevinden zich in de native modus, terwijl die met CatOS op de processor zich in de hybride modus bevinden. Sommige engines ondersteunen de native en hybride modus niet. De engine zonder MSFC ondersteunt de zogenaamde CatOS-modus. Selecteer de motor die overeenkomt met uw ontwerpspecificaties. De MSFC-module is geïntegreerd met de Engine of kan worden geüpgraded. U moet bij elke MSFC een PFC-module implementeren. Sommige Engines hebben geen MSFC-module – de routering is geïntegreerd met de hardware en ondersteunt als zodanig alleen de native modus.

De Cisco Supervisor Engine-functies omvatten – ondersteund chassis, uplinksnelheid, processorgeheugen, native IOS, CatOS, PFC, MSFC, slottoewijzing, failover.

Dit zijn enkele van de populaire Cisco-engines en hun schakelfuncties.

720 – Cisco 6500-switches, 400 mpps, MSFC3, IOS, CatOS

32 – Cisco 6500-switches, 15 mpps, MSFC2A, IOS, CatOS

V – Cisco 4500-switches, 72 mpps, geïntegreerde routering, IOS

IV – Cisco 4500-switches, 48 ​​mpps, geïntegreerde routering, IOS

Functies van schakelmodule

De functies van de schakelmodule omvatten – ondersteunde schakelchassis, interfacesnelheid, aantal poorten, media, bekabeling, connectoren, doorvoer (mpps), ondersteunde supervisor-engines, protocolfuncties, power over ethernet (Cisco pre-standaard of 802.3af).

– Media: Koper, Vezel

– Bekabeling: UTP Cat 5, CAT 5e, CAT 6, STP, MMF, SMF

– Connectoren: RJ45, RJ21, SC, LC

– Zendontvangers: GBIC, SFP

Functies van de voeding

De Power Supply-functies omvatten – ondersteund chassis, wattage-classificaties, failover, input/output-versterkers, type netsnoer, IOS, CatOS.

IOS/CatOS-software

Cisco-netwerkswitches kunnen worden ingezet met IOS, IOS en CatOS of exclusieve CatOS-software. Ontwerpkenmerken bepalen welke modus en IOS- of CatOS-versie wordt geselecteerd. De software die op de Route Processor draait, moet IOS zijn, terwijl de Engine Switch Processor IOS (native modus) of CatOS (hybride modus) zal draaien. Sommige Cisco-apparatuur, zoals de 4507R, gebruiken de Supervisor Engine IV zonder MSFC aan boord. De Route Processor is geïntegreerd in de engine. Met dat ontwerp ondersteunt de Engine IV CatOS niet.

Native IOS – geïmplementeerd aan de rand van het netwerk waar de meeste routering plaatsvindt en wat overschakeling nodig is

Hybride – geïmplementeerd in de netwerkkern waar zowel routering als snel schakelen plaatsvindt

CatOS – geïmplementeerd op de netwerktoegangslaag waar er wordt geswitcht en geen routering

Schakel selectieproces:

Het volgende beschrijft de 5 componenten van elk selectieproces voor netwerkswitches:

1. Houd rekening met de gespecificeerde netwerkbeoordeling en ontwerpkenmerken

2. Selecteer schakelaars die alle ontwerpkenmerken bevatten

3. Selecteer schakelaars met de juiste schaalbaarheid

4. Breng kosten en apparatuur in evenwicht terwijl u voldoet aan de budgetrichtlijnen

5. Selecteer IOS- en/of CatOS-softwareversie

De netwerkbeoordeling en ontwerpspecificaties moeten worden overwogen voordat netwerkswitches worden geselecteerd. De netwerkbeoordeling onderzoekt het ontwerp, de configuratie en de apparatuur die is geïmplementeerd op het kantoor waar de geselecteerde apparaten zullen worden ingezet. De ontwerpspecificaties bepalen de benodigde prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Het selecteren van de IOS- en/of CatOS-versie vindt plaats na het bepalen van de functieset. Bedrijven zullen een budget specificeren en dat is een belangrijke overweging bij elke selectie van apparatuur. Het is niet kosteneffectief om een ​​Cisco 6509 switch te selecteren voor een kantoor met 50 medewerkers. Het is belangrijk dat u apparatuur selecteert die voldoet aan de ontwerpspecificaties, de benodigde schaalbaarheidsfuncties heeft en tegelijkertijd voldoet aan de budgetrichtlijnen.

Enkele typische schakelaarfuncties om te overwegen:

1) Zijn er voldoende chassisslots?

2) Welke Supervisor Engines worden ondersteund?

3) Ondersteunt de engine een failover?

4) Is Multi Layer Switching beschikbaar?

5) Welke schakelmodules zijn beschikbaar?

6) Welke uplinks zijn beschikbaar?

7) Welk wattage van de voeding is beschikbaar?

8) Hoeveel rack-units zijn er nodig?

Voorbeeld schakelaarselectie:

Het Netwerk Assessment ontdekte het volgende op het bedrijfskantoor.

· Het Distributiebureau telt 300 medewerkers

· Fast Ethernet (100BaseT) is geïmplementeerd op de desktop

· 6509 Cisco-switches met Gigabit Ethernet-trunking

· 3800 Cisco-router met dubbele T1-circuits

· Power over Ethernet is geïmplementeerd

· Meerdere VLANS gedefinieerd

· Lokale Unix- en Windows-servers

· Sommige bandbreedte-intensieve toepassingen

· IP Telefonie is geïmplementeerd op alle kantoren

· Kabelkasten zijn 150 meter uit elkaar

· Er zijn meerdere rack-units beschikbaar in de rack-kast

Het ontwerp geeft aan dat er binnenkort 180 extra mensen in dienst komen. Het bedrijf zal die werknemers laten werken vanaf een derde verdieping, waar de dichtstbijzijnde bedradingskast 150 voet verwijderd is van de Cisco 6509. Het bedrijf zal wat draadloze, IP-telefonie implementeren en VLANS definiëren met elke specifieke bedrijfsafdeling.

Het volgende is een lijst met specifieke schakelfuncties die nodig zijn:

1. 4 chassisslots met schakelmodules van 48 poorten – 10/100BaseT

2. Gigabit Ethernet Trunking tussen bedradingskasten

3. Supervisor-engines met failover

4. Meerlaags schakelen

5. Power over Ethernet-ondersteuning

6. Dubbele voedingen met minimaal 2800 W voor IP-telefoons

7. Quality of Service voor IP-telefonie

8. Performance-switching voor geconvergeerd telefonienetwerk

Geselecteerde schakelaar: Cisco 4507R

De Cisco 4507R switch heeft 7 slots en is een goede keuze met de extra 180 medewerkers. Het apparaat zal 4 – 48 poortmodules hebben met een slot beschikbaar voor eventuele extra medewerkers. De dual Engines IV krijgen 2 slots toegewezen met failover, Multi Layer Switching tussen VLANS en Gigabit Ethernet-uplinks die de 6509-apparaten verbinden. Elk van de schakelmodules is PoE-compatibel met de nieuwe 802.3af-standaard. Dubbele voedingen bieden voldoende wattage voor het implementeren van honderden Cisco IP-telefoons en draadloze toegangspunten. De motorprestaties zijn 75 mpps met omschakeling op draadsnelheid. De Cisco 4507R is kosteneffectiever dan het dichtstbijzijnde Cisco 6509-apparaat. Er zijn verschillende Engine-modellen beschikbaar met extra prestatiekenmerken.

– 7 slot chassis met 2 Supervisor Engines en 4 Switching Modules met 48 Port – 10/100BaseT

– Engine IV met geïntegreerde Multi Layer Switching, failover, dubbele Gigabit-uplinks

– Power over Ethernet (PoE)-ondersteuning met 802.3af-standaard

– Dubbele voedingen met 2800W of 4200W voor telefonie, draadloos, Power over Ethernet

– Quality of Service-functies voor spraakverkeer

– Snelle prestaties met 75 mpps wire speed switching voor geconvergeerde netwerken

De Cisco-switch uit de 3750-serie was niet zo duur, maar er waren niet genoeg slots, stapeltechnologie is duur en switches met 38,7 mpps vergeleken met het 4507R-apparaat met 75 mpps. Het bedrijf zou voor 180 werknemers 5 losse switches met 48 poorten moeten kopen. De Cisco 2950-switch heeft geen stroomvoorzieningsfailover en schaalbaarheid. De 6509 switch was veel duurder, had 2 extra slots, meer performance dan nodig was en de schakelmodules waren duur. Implementatie is wat moeilijk met de 6500 Cisco-apparaten.

Bron: Shaun Hummel

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie