Senior momenten zijn voorbij, laat de rijke levensmomenten beginnen

Senior momenten zijn voorbij, laat de rijke levensmomenten beginnen

Als Public Relations Director in een ziekenhuis was ik verantwoordelijk voor het coördineren van maandelijkse gezondheidsvoorlichtingssessies voor de senioren in onze gemeenschap. Een van mijn taken was om op elke maandelijkse bijeenkomst een “Senior Moment” te presenteren. Ik vertelde een aantal behoorlijk aangrijpende grappen over ouder worden en deelde enkele persoonlijke “Momenten”. Je weet waar ik het over heb – zoals de dag dat ik de tandpasta uit de la pakte, wat op mijn tandenborstel dobberde en terwijl ik hem naar mijn mond bracht dacht: “er ruikt iets niet helemaal goed”. Maar het signaal van mijn hersenen naar de hand was alleen een beetje vertraagd, en ik heb geleerd dat tandenpoetsen met Voorbereiding H niet echt iets is dat je dagelijks wilt doen. Dus zonder senior momenten zouden we waarschijnlijk niet zo veel lachen.

Toen mijn vrouw Cathy en ik begin vijftig waren, gingen we voor het eerst naar Hawaï en hadden we een ongelooflijke ervaring die ons het gevoel gaf dat deze fase van ons leven dus rijk.

We realiseerden ons dat deze tijd in het leven ervaringen kan bieden die als jongere niet mogelijk zouden zijn. Meer tijd achter je hebben kan ervaring en wijsheid bieden die momenten creëren die gevuld zijn met een bepaalde rijkdom. Toen ik de volgende gezondheidslezing presenteerde, sprak ik over deze ervaring en kondigde ik aan dat ik in de toekomst onze “Senior Moments” opnieuw zou definiëren en in plaats daarvan Rich Life Moments zou presenteren.

Ik definieer een Rich Life Moment als elk moment, elke activiteit of ervaring die een gevoel van rijkdom in je leven brengt. En ik geloof dat die momenten die ons babyboomers op de leeftijd van vijfenvijftig en ouder overkomen, bijzonder rijk zijn. Er is zoveel geschreven over het leven na de pensionering over geld, maar ik denk dat geld niet zorgt voor een gelukkig pensioen – het zijn deze Rich Life Moments.

Rijkdom kan worden omschreven als vreugde, geluk, vervulling, diepe tevredenheid, overvloed, gejuich, triomf, opgetogenheid, opwinding, opgetogenheid, extase. Of misschien kun je het het beste relateren aan de diepe, rijke chocoladesmaak van de eerste hap in je favoriete chocoladedessert.

Je Rich Life Moment kan van alles zijn, een paar die we onlangs hebben gehad zijn:

  • Iemand de geweldige relatie laten erkennen die we hebben.
  • Met de kleinkinderen de hot tub inlopen – volledig gekleed.
  • In totale stilte in de bergen naar de sterren kijken – op een dinsdagavond.
  • Een moment van briljante inspiratie hebben tijdens het samenwerken.

Let op deze momenten in je leven, je weet nooit wanneer iemand je zou kunnen besluipen. Wij zijn van mening dat het herkennen van uw Rich Life Moments belangrijk is voor een gelukkig pensioen. Een oefening die we aanmoedigen, is dat mensen die momenten documenteren en er af en toe op terugkomen. In feite, hoewel ik de vier voorbeelden uit ons leven die hierboven zijn opgesomd vele, vele malen heb gelezen, brengen de bijbehorende herinneringen nog steeds een glimlach op mijn gezicht en een gevoel van diepe voldoening.

Bron: Mark G Buchanan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie