Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

SEO & Hoger in Google

Zoekmachineoptimalisatie

SEO is ook gekend als zoekmachineoptimalisatie. Bij SEO worden verschillende technieken gebruikt om uw website of webpagina hoger te laten scoren in zoekmachines zoals Google. SEO omvat verschillende mogelijkheden.
Als je SEO gaat toepassen op een website, wil je als doel dat je beter scoort in zoekmachines. Echter is de lijst van SEO om hoger te scoren in Google lang. Er zijn wel honderden puntjes waarmee Google rekening houdt om je website te laten scoren. Aangezien Google nooit heeft prijsgegeven welke deze puntjes precies zijn, weet niemand exact waarmee Google allemaal rekening houdt. Wel is via bepaalde aanpassingen en statistieken gebleken dat sommige aanpassingen positieve invloeden hebben op de ranking in Google.

Voorbeelden van SEO

  • unieke teksten publiceren
  • meta beschrijvingen aanpassen
  • website versnellen
  • figuren en foto's optimaliseren
  • werken met titels en paragrafen
  • interne en externe linkbuilding
  • on page SEO
  • off page SEO

Vragen over SEO

Kom ik op de eerste pagina met SEO? (+)
 
SEO is een zeer ruim begrip. Je kan bijvoorbeeld 1 uur spenderen aan SEO, maar ook een hele week. Je positie en je groei in zoekmachines, hangt dus af van hetgeen je aanpast aan je website, maar ook van de leeftijd van je domeinnaam en website, de concurrentie op zoektermen, enzovoort. Het is mogelijk om op de eerste pagina te komen, maar dat is nooit een zekerheid. Wel kan Sofie door haar jarenlange kennis bekijken of het al dan niet mogelijk is.
Wanneer zie ik resultaat van SEO? (+)
 
Als je aanpassingen uitvoert aan je website, moet je nadien een beetje geduld hebben. Het is mogelijk dat Google niet meteen ziet dat je aanpassingen hebt uitgevoerd aan je site. Bovendien zal je nadien beetje per beetje stijgen in de ranking, en scoren op meerder zoekwoorden. Sommige websites zien al na enkele weken resultaat, terwijl dit bij andere websites pas na enkele maanden is. Ook dit is opnieuw afhankelijk van de concurrentie van de zoekwoorden en welke aanpassingen er precies werden uitgevoerd.
Behoort linkbuilding ook tot SEO? (+)
 
Jazeker! Linkbuilding is ontzettend belangrijk om goed te scoren in zoekmachines. Een website die nergens gelinkt is op andere websites, wordt aanzien als een site die niet belangrijk is. Andersom, bij veel links op goede websites, zal dit ten goede komen aan je ranking. Ook hier moet je geduld hebben om positieve resultaten te zien. Denk er ook aan dat je door slechts 1 link te plaatsen geen grote verschillen zal zien, tenzij de link geplaatst wordt op een erg sterk domein met veel waarde voor Google of andere zoekmachines.
Wat is de prijs van SEO? (+)
 
Aangezien SEO zoveel mogelijkheden inhoudt, kan hieraan geen vaste prijs bevestigd worden. Neem contact op via het contactformulier en Sofie maakt een volledig vrijblijvende offerte voor u op!