Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Website cleanup na hack

Website gehackt

Dagelijks zijn er wereldwijd duizenden websites die gehackt worden. Als dit voorvalt, levert dit veel problemen op. Je hebt bijvoorbeeld geen toegang meer tot je administrator gedeelte, je kan wel inloggen maar je ziet je dashboard niet, er zijn bestanden verdwenen, er staat andere informatie op je website, enzovoort.
Als je website gehackt is, moet dit zo snel mogelijk opgeschoond worden. Indien dit niet gebeurt, zullen de hackers steeds verder gaan. Het is zelfs mogelijk dat ze vanuit jouw domein duizenden mails als spam versturen. Dit is een reëele situatie waarin je zelfs geblacklist kan worden door Google en ander zoekmachines.

Wat doet Sofie na een hack?

  • bestanden opschonen
  • overbodige bestanden verwijderen
  • nieuwe WordPress installatie uitvoeren
  • een website scan
  • overbodige plugins verwijderen
  • updates uitvoeren
  • cronjobs controleren
  • Sofie.be plugin aanraden

Nuttige informatie

Kan mijn website volledig hersteld worden na een hack? (+)
 
In de meeste gevallen kan de website volledig hersteld worden. Dit is in 90% van de hacks het geval. Echter kunnen hackers ook altijd bestanden verwijderen. Indien u in dat geval geen backup hebt, bent u mogelijk alles kwijt. Echter doet Sofie er alles aan om alles te herstellen zoals voordien.
Hoeveel kost het opschonen van een website na een hack? (+)
 
De vraagprijs hiervoor bedraagt 95 euro exclusief BTW. Echter is het ook mogelijk om de Sofie.be plugin aan te schaffen. In dat geval bent u een heel jaar beschermd, kan u profiteren van alle voordelen die de plugin biedt en hoeft u de 95 euro excl. BTW niet te betalen. Bij de aanschaf van de plugin, is het opschonen van uw website dus in de prijs inbegrepen.
Ik heb meerdere websites die gehackt zijn, krijg ik een korting? (+)
 
Als u meerder websites heeft die opgeschoond moeten worden, kan Sofie zorgen voor een korting. Hetzelfde geldt ook bij de aanschaf van de sofie.be plugin.