Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Slimme aanhalingstekens uitschakelen in Microsoft Word

Slimme citaten zijn de vloek van online schrijvers. Als je er nog nooit van hebt gehoord en al geprobeerd hebt om schriftelijk voor online publicatie in te dienen, ken je ze waarschijnlijk al goed zonder het te weten. Als je het geluk hebt om dit probleem al vroeg te leren kennen, zal dit geen groot probleem zijn, omdat het een gemakkelijke opmaakoplossing is. Als je echter al heel veel met slimme quotes besmette tekst hebt geschreven die je op internet hoopt te uploaden, kan het een beetje ingewikkelder worden.

Dus wat zijn slimme citaten?

Kortom, slimme aanhalingstekens of “gekrulde aanhalingstekens” zijn de standaard aanhalingstekens en apostrofs die Microsoft Word gebruikt. In plaats van standaard rechte aanhalingstekens of “domme aanhalingstekens” te gebruiken, formatteert Word ze automatisch en verandert ze in de gekrulde overlast waar we het hier over hebben.

Als je dit probleem niet oplost voordat je je mooie, nieuwe, glanzende artikel op internet uploadt, ziet het er niet uit zoals je het hebt geschreven. Wat er hoogstwaarschijnlijk zal gebeuren, is dat elk geval waarin een apostrof of aanhalingstekens worden gebruikt, zal worden omgezet in een vraagteken of een ander lelijk teken. Het resultaat is een zeer onprofessioneel, onafgewerkt artikel en een zeer gefrustreerde schrijver.

Hoe zich te ontdoen van slimme citaten

Gelukkig is dit een uiterst eenvoudige oplossing. Als u Microsoft Office 2007 gebruikt, volgen hier de stappen:

1) Klik op de Office-knop in de linkerbovenhoek van uw scherm. Scrol omlaag naar Word-opties (onder aan het vak). Klik Het. Scroll naar beneden naar de “proofing”-selectie in het nieuwe venster dat zojuist is geopend, klik erop.

2) Klik nu op Autocorrectie-opties. Er wordt een nieuw venster geopend. Blader door de tabbladen bovenaan het vak en klik op AutoOpmaak. U ziet het woord “vervangen” met zes selectievakjes eronder. De eerste is degene die je wilt. Er zou “rechte aanhalingstekens” moeten staan ​​met “slimme aanhalingstekens”. Schakel dit vakje uit. Als je wilt, kun je ook de rest van de vakjes uitschakelen en de laatste met de titel “internet- en netwerkpaden met hyperlinks” opslaan om eventuele problemen met internetopmaak verder te vereenvoudigen.

3) Je bent bijna klaar. Ga terug naar de tabbladen bovenaan het vak en klik op degene met de tekst AutoOpmaak terwijl u typt. Doe nu gewoon precies hetzelfde als in stap 2, door alle dezelfde vakjes hier uit te vinken.

Wat als ik al artikelen heb geschreven met slimme aanhalingstekens?

Als je al tekst hebt geschreven met Microsoft Word met de slimme quote-optie aan, zal ik je vertellen wat ik heb gedaan. Er is misschien een eenvoudigere manier om dit te doen, maar dit leek mij de gemakkelijkste manier. Ik gebruikte gewoon de zoekfunctie (houd ctrl ingedrukt en druk op F) in Word om alle apostrofs in mijn artikel te vinden, en vervolgens alle aanhalingstekens. Op deze manier brengt het programma u naar elk van hen, één voor één, en kunt u ze behandelen zoals ze komen. Dit bespaart u de moeite om met de hand door uw artikelen te bladeren om elke laatste apostrof te kiezen.

Dat is ongeveer alles wat er te zeggen valt over slimme citaten en wat u eraan kunt doen. Ik hoop alleen dat je deze informatie hebt kunnen vinden voordat slimme aanhalingstekens je te veel problemen konden bezorgen. Dat is het voor nu!

Bron: Shawn M.S. Smith

  • Gerelateerde Tags: