Slimme manieren waarop technologie de levering van algemene tandheelkunde heeft gerevolutioneerd

Slimme manieren waarop technologie de levering van algemene tandheelkunde heeft gerevolutioneerd

Algemene tandheelkunde is van groot belang bij het bevorderen van de mondgezondheid. De faciliteiten die deze diensten aanbieden, willen ervoor zorgen dat ze hun klanten hoogwaardige diensten bieden. Dit doen ze door te investeren in geavanceerde apparatuur en technologieën. Dit zijn de slimme manieren waarop technologie een revolutie teweeg heeft gebracht in de tandheelkundige zorg.

Directe resultaten

Patiënten met ontbrekende, beschadigde of gebroken tanden moesten vroeger talloze keren naar de tandarts en kregen talloze pijnlijke injecties te verwerken. De herstelperiode na de behandeling was lang en onaangenaam. Met nieuwe technologieën, zoals het printen van kronen en 3D-beeldvorming, kunnen tandartsen nu procedures op dezelfde dag uitvoeren.

Sommige faciliteiten hebben geïnvesteerd in computerondersteund ontwerp en computerondersteunde fabricagetechnologie (CAD-CAM) die een 3D-beeld van de beschadigde tand vastlegt en reproduceert en binnen enkele minuten een perfecte match print. Rommelige afdrukken en tijdelijke kronen worden als gevolg van deze technologie uitgefaseerd.

Interactieve behandelingsopties

Met behulp van een geavanceerde intra-orale camera kunnen patiënten alles zien wat de arts tijdens de procedure doet. Dit kleine apparaat stelt tandartsen ook in staat om tanden in detail te onderzoeken om de meest geschikte behandeling aan te bevelen. Bovendien lokaliseert de camera de specifieke gebieden waarop u zich moet concentreren bij het poetsen, waardoor de algehele mondhygiëne wordt bevorderd.

Geen pijn meer

Veel mensen zijn bang voor controle vanwege verwachte pijn. Laserprocedures hebben die angst veranderd door personeel in staat te stellen procedures, zoals het trekken van tanden, pijnloos uit te voeren. Met de tandheelkundige CO2-laserapparatuur kunnen experts op dit gebied bijvoorbeeld werken aan zachte en harde weefsels zonder de patiënten bloot te stellen aan ondraaglijke pijn.

Veiligere en snellere diagnoses

Röntgenstralen worden gebruikt om verschillende orale gezondheidsproblemen te diagnosticeren, met name aandoeningen die het tandvlees aantasten. Helaas hebben onderzoeken aangetoond dat traditionele röntgenfoto’s individuen blootstellen aan hoge stralingsniveaus, wat tot andere complicaties kan leiden. Aan de andere kant hebben moderne digitale röntgenapparaten het diagnostische proces eenvoudiger en veiliger gemaakt. Deze beelden worden binnen enkele minuten naar een computersysteem overgebracht voor analyses, waardoor de expert een uitgebreide behandeling kan bieden. Kortom, digitale röntgenfoto’s bieden meer comfort en verminderen de blootstelling van een patiënt aan straling tot 90 procent.

Verhoog de winst en verlaag de overheadkosten

Door te investeren in een modern praktijkbeheersysteem besparen zorginstellingen geld en tijd, die voorheen werden gebruikt om patiënten te bellen om hen te herinneren aan hun aanstaande afspraken. Nieuwe programma’s stellen een kantoor ook in staat om de informatie en dossiers van een patiënt automatisch vast te leggen en bij te werken. Nieuwe managementsystemen stroomlijnen deze processen, waardoor de overheadkosten worden verlaagd en de winst wordt verhoogd.

Bron: Abigail Aaronson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie