Slimme stellen eindigen rijk door David Bach – Een boekrecensie

Slimme stellen eindigen rijk door David Bach – Een boekrecensie

Inhoudsopgave:

Een van de meest voorkomende bronnen van onenigheid in huwelijken zijn financiële problemen. David Bach’s bestseller uit 2001, Slimme stellen worden rijk, is toegewijd aan het helpen van paren om financiële zekerheid te vinden en tegelijkertijd hun relaties te versterken. Bach is financieel planner bij en heeft financiële planning gegeven op zijn eigen PBS-special.

In dit boek bespreekt hij waarom slimme stellen hun financiële toekomst bespreken en plannen. Hij presenteert basisfeiten over financiële planning en ontmaskert enkele mythes over koppels en hun geld. Zoals de meeste auteurs van financiële planning vraagt ​​hij koppels om hun ware doelen en doelen in het leven te bepalen en hoe ze geld willen gebruiken. Hij leert ze hoe belangrijk het is om samen te plannen, als koppel.

Bach biedt zijn “latte-factor” aan – een beschrijving van hoeveel geld een paar kan verspillen door onverstandige dagelijkse uitgaven aan luxe zoals lattes. Hij laat zien hoe het paar dat geld kan investeren en op de lange termijn kan omzetten in een echt nestje, als je de $ 5 of $ 10 per dag bespaart die een paar zou kunnen uitgeven aan dure koffiedrankjes, lunches of andere dure snacks.

Misschien wel het belangrijkste en meest waardevolle advies dat Bach geeft is tweeledig: (1) koppels moeten hun eigen financiële toekomst in eigen handen nemen en kunnen niet op iemand anders vertrouwen om het te doen, en (2) koppels moeten zichzelf eerst betalen door middel van gedisciplineerde en automatische besparingen programma.

Bach vertelt koppels om hun pensioenmand en hun veiligheidsdeken te bouwen. De eerste gaat over IRA’s, 401k’s en andere pensioeninstrumenten. Kortom, hij benadrukt de noodzaak om te sparen tot het pijn doet, vooral als je laat begint, om een ​​adequaat nestei op te bouwen voor een comfortabel pensioen. Dit laatste gaat over het opbouwen van reserves om u te beschermen in geval van baanverlies of een andere financiële ramp. De laatste hoofdstukken gaan over sparen voor je dromen, of wat hij een droommand noemt, evenals het vermijden van veelvoorkomende financiële fouten en hoe je je inkomen in 9 weken met 10% kunt verhogen.

Bachs boek is goed. In veel opzichten voegt hij weinig toe dan wat andere populaire boeken over financiële planning bieden, en ik blijf erbij dat geen enkel boek beter is in investeringsplanning dan… Het slimste investeringsboek dat u ooit zult lezen door Daniel R. Solin. Het boek van Bach gaat echter iets verder dan beleggingsadvies en biedt wat gezond verstand financieel planningsadvies voor gemiddelde tot bovengemiddelde loontrekkende paren. Dit boek gaat over de basis. Het is goed georganiseerd en vormt een goede referentie voor een aantal basisprincipes waarop u van jaar tot jaar kunt terugkeren terwijl u van plan bent. Voor de meeste Amerikanen zou dit boek deel moeten uitmaken van hun bibliotheek voor financiële planning – en in een wereld zonder baanzekerheid en economische schommelingen is het begrijpen van financiële planning en beleggen een zeer belangrijk kennisgebied. Iedereen zou een bibliotheek voor investeringen en financiële planning moeten hebben en de basis en sommige meer dan de basis leren om zichzelf te beschermen.

Leesbaarheid:

Zoals alle boeken van Bach leest dit boek gemakkelijk weg. Het is goed georganiseerd en bevat geen al te ingewikkelde investeringstaal. Hij gebruikt voorbeelden uit het echte leven om zijn principes te illustreren.

Over de auteur:

David Bach is een financieel adviseur die acht populaire boeken heeft gepubliceerd over het opbouwen van rijkdom, waaronder: De automatische miljonair. Hij is in een aantal televisieprogramma’s verschenen en spreekt door het hele land.

Algemene beoordeling van het boek: Zeer goed

Bron: Daniel Murphy

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie