Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Snelle satelliet-internettoegang voor het platteland van Amerika

Heeft u behoefte aan snelle internettoegang en kunt u deze gewoon niet krijgen? Niet elk huis heeft toegang tot DSL- of kabelbreedbandinternettoegangsdiensten. In feite kunnen meer dan 30 miljoen mensen nog steeds geen snelle internettoegang krijgen. De kosten voor het opzetten van DSL- of kabeltoegang door het hele land, naar elk huis, lopen in de miljarden dollars. Er zijn veel beloften dat DSL of kabel eraan komt, maar wanneer. Helaas komt het allemaal neer op economie, te weinig abonnees met te veel kilometers. Voor velen biedt internettoegang via satelliet de oplossing. Satelliet-internetservice stelt vrijwel iedereen overal in staat toegang te hebben tot razendsnelle breedbandinternettoegang. Er zijn twee soorten satelliet-internetdiensten, “eenrichtings” en “tweerichtings”-systemen.

Bij bidirectionele satellietsystemen verzendt en ontvangt de schotelantenne informatie via internet en levert deze aan uw computer. Het echte voordeel van een tweerichtingssysteem is dat u snel toegang kunt krijgen zonder uw telefoonlijn vast te leggen. Tweerichtingssatellietservice geeft u ook een altijd ingeschakeld systeem. Downloadsnelheden kunnen oplopen tot 1,5 mpbs met een uploadsnelheid van ongeveer 128 kbps.

Eenrichtingstoegang tot internet via satelliet maakt gebruik van een inbelverbinding voor het aanvragen van uploadpagina’s en biedt vergelijkbare downloadsnelheden van 256 kbps tot 1,5 mbps. Eenrichtings-satelliet-internettoegang is betrouwbaarder en voordeliger dan tweerichtings-satelliet-internetdiensten. Het is sneller en betrouwbaarder omdat eenrichtings-satelliet-internet niet dezelfde time-outvertragingen ondervindt die worden veroorzaakt door de “tweerichtingsbenadering” van het uploaden van verzoeken naar de satelliet. Satellieten zijn echt ontworpen om uit te zenden en geen informatie te ontvangen van kleine zenders. Eenrichtingssatellietservice maakt gebruik van de sterke punten van de satelliet door deze alleen te gebruiken voor het downloaden van informatie. Zoals u weet, is uw wachttijd bij gebruik van een inbel-internetservice gebaseerd op het downloaden van de informatie via uw telefoonlijn. Het gebruik van satelliet-internet om te downloaden elimineert het probleem.

Als u enorme hoeveelheden informatie uploadt, is een tweerichtingssatellietsysteem wellicht iets voor u. Aan de andere kant, voor gemiddelde tot matige internetsurfers, biedt eenrichtings-satelliet-internettoegang een hoge snelheid die betrouwbaar is en veel goedkoper dan tweerichtingstoegang. Vanwege de eenvoud en betrouwbaarheid wordt eenrichtingstoegang tot internet via de satelliet niet gereguleerd door de FCC. Dit geeft de flexibiliteit om te kiezen tussen professionele of zelfinstallatie.

Maak een einde aan uw trage internettoegang. Satelliet-internettoegang is misschien wel het antwoord dat u zocht.

Bron: Stephen Long

  • Gerelateerde Tags: