Sommige open source contentmanagementsystemen

Sommige open source contentmanagementsystemen

Nu gebruikers meer digitale mediatijd besteden aan mobiele apps, zoeken ondernemingen naar innovatieve manieren om hun websitebezoekers betrokken te houden, de gewenste boodschap over te brengen en hen te overtuigen om te kopen. Een contentmanagementsysteem maakt het voor bedrijven gemakkelijker om websitebezoekers betrokken te houden door op efficiënte wijze digitale content te creëren, publiceren en beheren. Veel ondernemingen gebruiken zelfs contentmanagementsystemen om een ​​samenwerkingsomgeving te creëren waarin werknemers naadloos werken en communiceren.

Tegelijkertijd helpen de thema’s, plug-ins, extensies en modules die worden geleverd door robuuste inhoudbeheersystemen ontwikkelaars om snel aangepaste websites te bouwen. Elke onderneming heeft de keuze uit een breed scala aan contentmanagementsystemen. Sommige van deze CMS zijn open source en gratis, terwijl andere commercieel zijn. Een onderneming kan altijd overwegen om een ​​open source content management systeem (CMS) te gebruiken om een ​​website te bouwen en digitale content te beheren zonder extra kosten te maken.

Overzicht van 7 veelgebruikte contentmanagementsystemen

1) WordPress

De gebruiksstatistieken die op verschillende websites zijn geplaatst, laten zien dat WordPress momenteel de wereldwijde CMS-markt domineert. WordPress is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar vereenvoudigt ook de ontwikkeling van webapplicaties door een breed scala aan thema’s en plug-ins te bieden. De leden van de WordPress-gemeenschap blijven verder regelmatig nieuwe thema’s en plug-ins uploaden volgens opkomende trends in webontwikkeling. De ontwikkelaars kunnen profiteren van de thema’s, plug-ins en add-ons om snel aangepaste websites te maken op basis van precieze zakelijke behoeften. Ze kunnen zelfs profiteren van een open source WordPress-plug-in zoals WooCommerce om nieuwe e-commercewebsites te maken en e-commercefunctionaliteit toe te voegen aan bestaande websites.

2) Joomla

Joomla stelt ontwikkelaars in staat om websites te ontwikkelen, aan te passen en te onderhouden zonder extra tijd en moeite. Het wordt zelfs beschouwd als het beste CMS voor kleine bedrijven en start-ups. Tijdens het gebruik van Joomla kan een ontwikkelaar profiteren van een verscheidenheid aan plug-ins en extensies om websites te maken volgens de verschillende behoeften van kleine bedrijven. Ze kunnen verder verschillende zakelijke extensies en plug-ins voor Joomla gebruiken zonder de projectoverhead te verhogen. Maar Joomla laat ontwikkelaars niet kiezen uit een groot aantal websitethema’s. De ontwikkelaars kunnen nog steeds specifieke add-ons gebruiken om e-mailformulieren, blogs, discussieforums en afbeeldingsgalerijen aan de website toe te voegen. Evenzo maakt Joomla het voor ontwikkelaars gemakkelijker om winkelwagentjes toe te voegen en point-of-sales (POS)-systemen te integreren, en inventaris te beheren tijdens het ontwikkelen van e-commerce websites.

3) Drupal

Drupal maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om websites te maken die een rijkere gebruikerservaring bieden en tegelijkertijd voldoen aan de richtlijnen van zoekmachines. De SEO-tools van Drupal helpen bedrijven om meer zoekmachineverkeer naar hun websites te leiden. Veel ontwikkelaars kiezen voor Drupal wanneer een website veel pagina’s heeft of door een groot aantal gebruikers wordt bezocht. Net als andere contentmanagementsystemen, stelt Drupal ontwikkelaars ook in staat om te kiezen uit verschillende thema’s, add-ons, extensies en modules op basis van hun precieze behoeften. Deze modules en services van derden helpen ontwikkelaars zelfs om functionaliteit aan de website toe te voegen zonder extra code te schrijven. Veel ontwikkelaars beschouwen Drupal echter als complexer dan andere contentmanagementsystemen. Sommige programmeurs schrijven zelfs extra code om de Drupal-applicatie aan te passen aan de precieze zakelijke vereisten.

4) Magento

Een onderneming heeft de keuze uit meerdere edities van Magento. De community-editie van Magento is open source en gratis. Ondanks dat het een CMS is, is Magento enorm populair als e-commerceplatform. De kant-en-klare en aanpasbare thema’s die door het CMS worden geleverd, maken het voor ontwikkelaars gemakkelijker om snel robuuste e-commercewebsites te bouwen, in te stellen en te lanceren. De ontwikkelaars kunnen de ontwikkeling van e-commercewebsites verder versnellen door gebruik te maken van de robuuste functies van Magento, waaronder een productcatalogus, de mogelijkheid om meerdere attributen aan een enkel product toe te voegen, klantengroepering, facturering, facturering en verzending instellen. De ontwikkelaars hebben zelfs de mogelijkheid om gebruik te maken van een groot aantal gratis en betaalde add-ons die worden aangeboden door leden van de Magento-community.

5) TYPO3

Het open source content management systeem is compatibel met de belangrijkste besturingssystemen en webservers. TYPO3 wordt ook beschouwd als flexibeler en uitbreidbaarder dan andere open source contentmanagementsystemen. Het modulaire ontwerp van TYPO3 maakt het voor programmeurs gemakkelijker om websites van verschillende groottes te bouwen en op te zetten. Tegelijkertijd kunnen de webontwikkelaars TYPO3 eenvoudig aanpassen en uitbreiden door specifieke extensies te gebruiken. TYPO3 vereenvoudigt het beheer van digitale inhoud verder door ontwikkelaars in staat te stellen verschillende soorten website-inhoud te definiëren en de digitale inhoud te beheren via meerdere editors. De ontwikkelaars hebben zelfs de mogelijkheid om de standaardstructuur van een webpagina zonder enige beperking te wijzigen of te herstructureren. TYPO3 heeft echter, ondanks dat het gemakkelijk te gebruiken is, een complexe leercurve. Het vereist ook extra serverruimte om extra modules te huisvesten.

6) Plone

Ondanks dat het een open source is, promoot Plone zichzelf als het enterprise CMS. Een onderneming kan Plone gebruiken om meerdere databases, webservers, bedrijfsoplossingen en contentfuncties te integreren. Plone biedt verder een reeks functies om de volledige levenscyclus van de inhoud te beheren. Een websitebeheerder kan de functies gebruiken voor het maken, publiceren, opslaan en beheren van digitale inhoud, samen met het implementeren van zoeken, inhoudsvergrendeling en versiebeheer. Tegelijkertijd helpt Plone ontwikkelaars van webapplicaties om de website en digitale inhoud veilig te houden via de op Python gebaseerde backend. De Diazo-aangedreven thema-engine van Plone helpt ontwikkelaars om snel aangepaste websites te ontwerpen. Tegelijkertijd maken de add-ons voor Plone het voor ontwikkelaars gemakkelijker om functionaliteit aan de website toe te voegen en digitale content efficiënt te beheren.

7) Blogger

Blogger is oorspronkelijk ontwikkeld als een service voor het publiceren van blogs met ondersteuning voor blogs voor meerdere gebruikers. Maar veel bedrijven gebruiken Blogger tegenwoordig net als andere contentmanagementsystemen. Blogger evolueert consequent om de ontwikkeling van verschillende websites en blogs te vereenvoudigen en te versnellen. Blogger maakt niet alleen deel uit van het Google-ecosysteem, maar biedt ook aangepaste stijlen, aanpassingsopties en aangepaste domeinen. De aangepaste domeinen die door Blogger worden geleverd, maken het voor kleine ondernemingen en freelance professionals gemakkelijker om hun websites snel op te zetten en te lanceren. Tegelijkertijd kan een gebruiker eenvoudig zijn Google-account gebruiken om websites op te zetten en te beheren met Blogger. Blogger mist echter enkele van de robuuste functies en extensies die worden geboden door andere open source contentmanagementsystemen.

Over het algemeen heeft een bedrijf de keuze uit een breed scala aan open source contentmanagementsystemen. Maar de contentmanagementsystemen verschillen van elkaar in de categorie functies, thema’s, plug-ins, extensies en prestaties. Daarom wordt het essentieel voor een onderneming om de voor- en nadelen van elk CMS te evalueren op basis van zijn behoeften op korte en lange termijn.

Bron: Arun Kumar Biswal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie