Spraaktechnologie is de toekomst – Google Assistent

Spraaktechnologie is de toekomst – Google Assistent

Google heeft onlangs hun Assistent gedemonstreerd om te bellen om een ​​knipafspraak te maken. Toen het gesprek werd beluisterd, klonk de discussie net als twee mensen die samen aan het praten waren, terwijl er in feite geen live persoon was, maar een ‘AI powered Assistant’ die ongeveer klonk als praten met een echt persoon. Naast de “hmm” en “m-hmmm” die een levend persoon zou doen tijdens een gesprek, boekte het uiteindelijk een afspraak voor de Klant die had gebeld.

Net als sommige van zijn ‘vrienden’ Siri, Cortana, Alexa, kan Google Assistant ook worden gebruikt om een ​​bepaald bedrijfsproces te ondersteunen. De enige upgrade die het had, was het gebruik van de duplextechnologie en het uitvoeren van een taak met dezelfde klinkende inspanning als een mens. Hier was de test om te controleren of Google Assistant kan worden gebruikt om verschillende taken uit te voeren, zoiets als het boeken van een afspraak in een salon of restaurant, maar voor een bedrijf zijn er veel dingen waarmee rekening wordt gehouden, dit omvat ook het beveiligingsbeleid voor het gebruik Robots om het werk van een mens te doen.

Google Assistant is een virtuele metgezel en is beschikbaar op Android-telefoons en -tablets met Android 5.0 of hoger, op iOS-apparaten via een downloadbare app en op bepaalde Chromebooks en luidsprekerproducten voor thuis. Met Android- en andere Google-apparaten kan de Assistent meestal worden opgeroepen via een eenvoudige spraakopdracht of door de starttoets op uw apparaat ingedrukt te houden.

Hieronder staan ​​enkele van de basisfuncties die kunnen worden uitgevoerd door simpelweg “OK Google..(en uw vraag)” te zeggen.

Notities & Herinneringen

Als u een notitie moet maken, kunt u de Assistent eenvoudig openen door “OK ​​Google..” te zeggen en te zeggen “maak een notitie voor uzelf”. Je kunt er zelfs voor kiezen om de notitie als e-mail naar je eigen adres te laten sturen via Gmail. Google Assistant kan fungeren als uw secretaresse en een lijst met herinneringen, taken of notities samenstellen en deze lijst vervolgens als e-mail verzenden. Het kan de lijst zelfs naar meerdere mensen sturen of in apps zoals Slack, Evernote of Trello plaatsen.

Assistent kan bijvoorbeeld een herinnering instellen voor een specifieke tijd en dag door gewoon te zeggen “OK Google… Herinner me eraan om John op maandag om 12.00 uur te bellen”. Men kan terugkerende herinneringen instellen door het woord “elke” toe te voegen aan de gesproken opdracht ( bijv. “Herinner me eraan om elke donderdag om 1:00 uur de inventaris te controleren). Naast Herinneringen is er ook een commando “Onthoud dat de vergadering elke donderdag om 4:00 uur is”

Als je de informatie moet onthouden, kun je gewoon zeggen: “Ok Google..wat heb ik je verteld over..?” gevolgd door het onderwerp “de inventaris” of wat dan ook.

Kalender

Je kunt een agenda-afspraak maken door de Assistent ‘toevoegen aan mijn agenda’ te zeggen, gevolgd door de naam, datum en tijd van de afspraak. Je kunt de Assistent ook iets vragen als ‘Wanneer is mijn volgende afspraak?’ of “Wat staat er voor aanstaande maandag in mijn agenda?” Apple-gebruikers kunnen de Assistent ook koppelen aan de agenda van hun iPhone door de IFTTT-applet van Google in te stellen voor integratie van Apple Agenda met Google Home en vervolgens het commando “Toevoegen aan mijn iOS-agenda” te gebruiken, gevolgd door de titel, datum en tijd van het evenement.

Communicatie en berichten

Als u moet bellen, kan de Google Assistent optreden als uw operator. Men kan het vragen om een ​​beursgenoteerd bedrijf of een persoon in hun contacten te bellen door “mobiel” of “werk” op te geven en zelfs “op luidspreker” op te nemen voor het geval u ze allemaal op een luidspreker wilt hebben.

De Google Assistent kan “OK Google..tekst…” begrijpen, gevolgd door de naam van de contactpersoon en het bericht. Het zal bevestigen of alles goed is gegaan en vervolgens vragen of je het bericht wilt verzenden. Assistent maakt het ook gemakkelijk om e-mails in Gmail te vinden, vraag het gewoon om “mijn e-mails van” een bepaald contact te vinden of om “mijn e-mails over” een specifiek onderwerp te vinden, en er verschijnen resultaten.

De Assistent biedt ook functionaliteit om LinkedIn aan Assistent te koppelen en je vervolgens een bericht te laten schrijven dat hardop wordt uitgesproken.

Functies en instellingen voor de telefoon

Google Assistent kan ook helpen om uw Android-telefoon te omzeilen, bijvoorbeeld als u hem opdracht geeft een app of website te openen of hem zelfs vraagt ​​om in een app te zoeken. Iets, zoals het volume van het afspelen van muziek verhogen of verlagen, of de Assistent volledig vragen om de telefoon te dempen, kan ook handsfree worden gedaan.

Extra handige hulpmiddelen

Men kan gedetailleerde informatie over het verkeer krijgen voordat ze vertrekken door de Assistent te vragen “hoe het verkeer is op weg naar het werk” of “hoe lang het duurt om op een locatie te komen” en hij zal u kunnen vertellen afstand en tijd die nodig is om de bestemming te bereiken. Net als een mens kan de Google Assistent ook af en toe een beetje spraakzaam worden. Als je informatie van de Assistent wilt krijgen zonder dat deze elke keer hardop moet praten, kun je het mediavolume van hun telefoon dempen.

Ups & Downs

Deze op spraak gebaseerde technologie is zeker een game changer voor niet alleen individuen, maar zelfs bedrijven. In tegenstelling tot elke andere technologische innovatie heeft ook dit zijn ups & downs en brengt het zijn eigen veiligheidsrisico’s met zich mee. Dit omvat ook de kans dat het wordt misbruikt, maar als er beperkingen zijn aan het gebruik ervan voor het ondersteunen van bedrijven, zal het rigoureuze tests en voortdurende innovatie nodig hebben om ervoor te zorgen dat het in staat is om de beveiligingsauthenticatie en het privacybeleid bij te houden om technische kwetsbaarheden voor de consument of het bedrijf te vermijden.

Oorspronkelijk gepubliceerd op https://www.globaltechinsights.com/voice-technology-is-the-future-google-assistant/

Bron: Dwayne J

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie