SSL-certificaat: het protocol voor websitebeveiliging

SSL-certificaat: het protocol voor websitebeveiliging

Het SSL-certificaat is een cryptografisch protocol dat zorgt voor communicatiebeveiliging via internet. Wanneer een afzender informatie via internet verzendt, helpt SSL om dergelijke informatie te beschermen met robuuste codering. Daarom kunnen buitenstaanders of hackers de informatie niet onderscheppen en blijven de gebruikersgegevens veilig via internet. Veel certificeringsinstanties geven het SSL-certificaat uit dat is uitgerust met maximaal 256-bits codering en 2048-bits RSA-sleutel. Sinds SSL is ontstaan, neemt de omvang van de codering periodiek toe, zoals 40-bits, 56-bits, 128-bits, 192-bits en 256-bits codering. Het CAB-forum (Certificate Authority Bureau) wijzigt af en toe het algoritme van SSL-standaarden.

Wat gebeurt er wanneer een webbrowser verbinding maakt met een SSL-beveiligde website?

· De eerste stap is dat de browser probeert verbinding te maken met de website.

· De browser vraagt ​​de webserver om te bevestigen of de website al dan niet is uitgerust met SSL-beveiliging.

· De server van de site verzendt een kopie van het SSL-certificaat ter bevestiging van de webbrowser van de bezoeker.

· De volgende stap is de bevestiging van het SSL-beveiligingscertificaat.

· De browser zorgt ervoor dat het certificaat dat door de SSL-webserver wordt verzonden, betrouwbaar is.

· Als het certificaat is bevestigd, stuurt het een bericht naar de webserver.

· Als het echter niet lukt, geeft de browser een waarschuwing en stimuleert de gebruiker om de legitimiteit van het webservercertificaat te autoriseren of te ontkennen.

Er zijn verschillende soorten SSL-certificaten; bijvoorbeeld domeinvalidatie, organisatievalidatie, EV-certificaat, SGC-certificaat en Code Signing-certificaat. Elk certificaat wordt voor een ander doel gebruikt.

Domeinvalidatie: Domeinvalidatie is een primair domeincertificaat dat wordt geleverd met een eenvoudig installatieproces. Het is een kostenbesparend certificaat en tegen lage kosten in de markt verkrijgbaar.

Organisatie Validatie: De certificeringsinstantie geeft een bedrijfsvalidatiecertificaat af na de verificatie van bedrijfsdocumenten. Het verhoogt het vertrouwen van klanten en bewijst de legitimiteit van de website.

EV-certificaat: EV-certificaat ook wel “Green Bar-certificaat” genoemd dat uw adresbalk in een groene balk verandert en bescherming biedt tegen phishing en online aanvallen. Veel bedrijven en instellingen geven de voorkeur aan een EV-certificaat voor de beveiliging van hun website.

SGC-certificaat: Als u een oude browserversie heeft die geen 256-bits codering aankan, dan helpt het SGC-certificaat uw oude browserversie sterker te maken.

Code Signing-certificaat: Code Signing helpt softwareontwikkelaars bij het ondertekenen van softwarecode. Het zorgt ervoor dat softwarecode legitiem is en niet wordt gewijzigd.

Alvorens een juiste SSL-beveiliging te kiezen, moet de website-eigenaar het type SSL-certificaat, de kosten, naservice, geld-terug-garantie, authenticiteit van de SSL-providerautoriteit bepalen.

Bron: Abel Wike

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie