SSL – uw online beveiligingsoplossing

SSL – uw online beveiligingsoplossing

Online transacties zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Mensen delen gevoelige persoonlijke informatie, zoals creditcard, inloggegevens, enz. online. De gebruiker, die dergelijke details op het net deelt, mag zich niet bedreigd voelen dat zijn gegevens zullen worden misbruikt. Om deze reden is domeinbeveiliging een noodzaak geworden. Een dergelijke methode om domeinbeveiliging te waarborgen is SSL.

SSL of Safe Security Layer is een beveiligingstechnologie die een versleutelde verbinding tot stand brengt tussen een webserver en een browser. Dit zorgt voor de veiligheid van alle gegevens tussen de webservers en browsers.

Browsers kunnen alleen communiceren met beveiligde webservers via het SSL-protocol. Hiervoor hebben de browser en de server beide een Safe Security Layer-certificaat nodig. Dit certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen beide.

Stappen om een ​​SSL-certificaat te krijgen

De gebruiker die het certificaat nodig heeft, maakt een Certificate Signing Request (CSR) aan op zijn server en stuurt deze naar de Certificate Authority (CA). De CA moet een vertrouwde zijn, zoals DigiCert, enz.

Zodra het verzoek is verzonden, worden openbare en privésleutels op de server gegenereerd.

Het verzonden CSR-gegevensbestand bevat de openbare sleutel.

CA gebruikt CSR-gegevens om een ​​gegevensstructuur te creëren die overeenkomt met de privésleutel. CA kan de werkelijke persoonlijke sleutel echter niet zien.

Een SSL Certificaat wordt door de gebruiker ontvangen.

De gebruiker kan het certificaat vervolgens op zijn server installeren.

Er wordt ook een tussencertificaat geïnstalleerd om de geloofwaardigheid van dit certificaat te verifiëren.

Typen veilige beveiligingslaagcertificaten

Domein gevalideerd

Dit is een privécertificaat dat ideaal wordt gebruikt wanneer beveiligde communicatie plaatsvindt tussen de klant en de website. Het is direct gekoppeld aan het domein, zodat de klanten weten dat ze de juiste website gebruiken.

Bedrijf gevalideerd

Bij dit type certificering is aanvullende documentatie vereist om de identiteit van het bedrijf te certificeren. Een door het bedrijf gevalideerd certificaat genereert meer vertrouwen bij de gebruiker.

Uitgebreide validatie

Het biedt beveiliging tegen fraude door aanvullende controles en validaties uit te voeren. De ‘https’ op de adresbalk is exclusief voor dit certificaat. ‘s’ staat voor veilig.

Wildcard

Dit vergemakkelijkt encryptie op onbeperkte domeinen met slechts één certificaat. Het vereist echter dat alle subdomeinen dezelfde domeinnaam op het tweede niveau hebben.

Meerdere domeinen

Dit type certificaat staat maximaal 210 domeinen toe. Het staat ook het mengen van domeinnamen toe.

De gebruiker kan elk van deze certificaten selecteren, afhankelijk van zijn vereisten. Verschillende SSL-certificaten geven op verschillende manieren beveiliging aan. Wanneer een gebruiker een website bezoekt waarop een SSL-certificaat is geïnstalleerd, verschijnt er een hangslot of een groene balk in de browser die de beveiliging aangeeft.

Bron: Chandni Naresh Wadhwani

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie