Stappen om een ​​WordPress-blog met veel verkeer te optimaliseren

Stappen om een ​​WordPress-blog met veel verkeer te optimaliseren

WordPress is een van de beste contentmanagementsystemen (CMS) voor bloggen. En het beste van WordPress is dat het gratis en open source is, maar toch krachtig. Het heeft een groeiende gemeenschap geëngageerd die plug-ins en thema’s ontwikkelt. En volgens Wikipedia deelt WordPress meer dan 12% van de 1.000.000 grootste websites op internet. Dit maakt WordPress onverslaanbaar op dit soort CMS.

Maar als een tweesnijdend zwaard is WordPress zo krachtig, maar ook een zuignap. Het systeem wordt gecompliceerder en er zullen meer middelen nodig zijn. Als het gewoon een eenvoudige WordPress-installatie is, kost het niet zoveel middelen. Maar als je steeds meer plug-ins en ingewikkeldere thema’s toevoegt, kost het zoveel middelen. Dus waarom niet alle plug-ins verwijderen?

Laten we eens kijken waar de WordPress-plug-ins voor zijn. Het doel van de WordPress-plug-ins is om de kernfunctie van WordPress uit te breiden om meer functies aan WordPress toe te voegen. Omdat WordPress-plug-ins zijn ontwikkeld door een community of persoonlijke ontwikkelaar, zijn niet alle WordPress-plug-ins goed. De meeste van hen zijn dode projecten of verlaten projecten. En dit zal veel problemen opleveren voor de WordPress-blog zelf. En een hoge CPU-belasting is daar een van.

WordPress-blog met weinig verkeer zal meestal geen problemen opleveren met een hoge CPU-belasting of een hoog geheugengebruik. Maar als het gaat om blogs met veel verkeer, moet u nadenken over de CPU-belasting en het geheugengebruik. Anders wordt je blog langzamer en in het ergste geval wordt je account opgeschort. Geschorst worden is echt een slechte ervaring, je bent bezoekers kwijtgeraakt en dat is niet goed voor de SEO van je site.

Volg de onderstaande tips om uw blog met veel verkeer te optimaliseren:

1. Plug-ins
Het WordPress-plug-inssysteem is een van de krachtigste functies van WordPress. Ontwikkelaars of de community kunnen eenvoudig plug-ins maken om de WordPress-functie uit te breiden. Naast de gebruiksvriendelijke API heeft het ook volledige API-documentatie. En er zijn veel voorbeelden en artikelen op internet hoe je een WordPress-plug-in kunt ontwikkelen. Maar dit is de dubbele randfunctie. Zelfs als het krachtig is, zijn niet alle plug-ins goed. Sommigen van hen zijn een dood project of worden stopgezet, en erger nog, het laat gaten in de beveiliging achter op uw WordPress-blog. Dus mijn suggestie is, minimaliseer het gebruik van WordPress-plug-ins. Gebruik alleen de sterk aanbevolen (hoge beoordeling en de meeste downloads) en live plug-ins (niet stopgezet). Test de plug-in altijd op uw dummy-site voordat u deze uploadt naar uw live-site. Eén fout kan rampzalige gevolgen hebben voor uw site. Kies dus zorgvuldig.

2. Thema’s
WordPress-sjablonen / thema-systeem ook een van de beste eigenschappen van WordPress. U kunt thema’s wijzigen en gemakkelijk aanpassen. En er zijn veel gratis thema’s of premium thema’s die u kunt vinden. Ik raad je aan om eenvoudige, gemakkelijk te lezen en mooie thema’s te gebruiken voor je blog met veel verkeer. Want als je thema’s ingewikkeld zijn, kost het meer bronnen naar je server. Bijvoorbeeld het schuiven van aanbevolen berichten, dit is een goede functie voor de gebruiker. Maar niet voor serverbelasting. Minimaliseer uw thema’s (css, afbeelding en javascript), zodat uw serverbelasting wordt geoptimaliseerd.

3. Script optimaliseren
Scriptoptimalisatie betekent: verwijder onnodig script en wijzig het om het scriptalgoritme te optimaliseren. Scripts omvatten php, css, sql en javascript. Controleer de uitvoeringstijd van uw script en optimaliseer, optimaliseer en optimaliseer.

4. Cache-mechanisme gebruiken
Dit is een van de belangrijkste dingen die u moet hebben voor een blog met veel verkeer, het caching-mechanisme. Er zijn veel WordPress-plug-ins om caching te doen. Er zijn 4 cachingmechanismen: databasecaching, paginacaching, geheugencaching en objectcaching. Database- en paginacaching die u zou moeten hebben. Er zijn enkele plug-ins om dat te doen, maar ik raad ten zeerste aan om db cache reloaded en hyper cache te installeren. Deze 2 plug-ins zouden het beste zijn voor het caching-mechanisme.

5. Host afbeeldingen naar een andere server of gebruik cdn
Host uw afbeeldingen op een andere server of gebruik cdn kan beter zijn. Host-images op een andere server of cdn zullen de belasting van uw server-cpu verminderen. Stel je voor dat je 1k afbeeldingen op je server hebt opgeslagen. En je moet 10.000 bezoekers per dag bedienen. Dit zal uw cpu-bronnen in beslag nemen, en het resultaat zal uw site langzamer reageren. Naast afbeeldingen kunt u ook css- en javascript-bestanden hosten op een andere server of cdn.

6. Analyseer uw verkeer
Gebruik en analyseer uw analytische of verkeersmonitoring-applicatie. Ik raad Google Analytics en Awstats aan. Google-analyse om uw verkeersbronnen, dagelijks verkeer en veel dingen te analyseren. En op basis van deze gegevens kunt u beslissen waar u uw site moet hosten, bijvoorbeeld het meeste verkeer komt uit de VS, en vervolgens uw site binnen de VS hosten. En analyseer uw verkeer met Awstats (beschikbaar op Cpanel), om minder verkeersuren te vinden. En u moet uw back-up of update op deze uren doen.

7. Optimaliseer de database en maak regelmatig back-ups
Database optimaliseren is ook belangrijk, als u veel gegevens in uw MySql-database heeft, zal dit overheadgegevens opleveren. U moet uw database dus regelmatig optimaliseren om de prestaties van uw MySql-database te behouden. En u moet regelmatig een back-up van uw database maken om rampen te voorkomen.

8. Upgrade naar VPS
Eindelijk, als je 5K-verkeer per dag krijgt, heb je geen andere optie dan voor VPS (Virtual Private Server) te gaan. Koop de kleinste of middelgrote VPS om te beginnen. En later, naarmate uw site groeit, voegt u meer bronnen toe aan uw VPS.

Dat is het voor nu. Laatste woorden, veel succes met je blogs en gelukkig bloggen.

Bron: Ivan Kristianto

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie