Sync 3 ondersteunt nu Apple CarPlay

Sync 3 ondersteunt nu Apple CarPlay

Ford ondersteunt nu SYNC 3 met software-updates ter ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto™ voor auto’s van modeljaar 2016 en 2017.

Klanten kunnen nu updaten door de software te downloaden naar een USB-stick, een dealer te bezoeken of via een draadloze wifi-verbinding. Dit is de eerste software-update van Ford via Wi-Fi. Het biedt een handig en geautomatiseerd alternatief voor bestaande upgrademethoden

Klanten met Ford-voertuigen van modeljaar 2016 kunnen updaten naar de nieuwe SYNC 3 versie 2.2 om deze ondersteuning voor Android Auto en Apple CarPlay te krijgen.

“Ons SYNC 3-softwareplatform is zo ontworpen dat het gemakkelijk kan worden bijgewerkt, zodat we onze klanten de nieuwste en beste functies, functionele en beveiligingsverbeteringen kunnen bieden”, zegt Don Butler, uitvoerend directeur van Ford Connected Vehicle and Services. “Met over-the-air updates kunnen we nieuwe functies aan klanten op de achtergrond leveren terwijl ze hun voertuigen blijven gebruiken.”

Android Auto

Android Auto is compatibel met Android™-apparaten 5.0 en hoger en brengt de Android-ervaring veilig en gemakkelijk in de auto. Het biedt Google Maps, Google Play Music, telefoon, messaging en apps van derden die worden geprojecteerd op het ingebouwde display van de auto en beschikbaar zijn via spraakbediening. Met een vereenvoudigde interface, grote aanraakdoelen, Google Voice Search en gebruiksvriendelijke spraakbedieningen, is Android Auto ontworpen om afleiding onderweg te minimaliseren.

Android, Android Auto, Google Maps en Google Play zijn handelsmerken van Google Inc.

Apple CarPlay

Apple CarPlay is compatibel met iPhone 5 en latere modellen met iOS 7.1 of hoger. Apple CarPlay biedt iPhone-gebruikers een intuïtieve manier om te bellen, spraakgestuurde navigatie te gebruiken, naar muziek te luisteren en berichten te verzenden en ontvangen. Dankzij het gemak kan de bestuurder zich op de weg concentreren. Gebruikers kunnen Apple CarPlay bedienen via het display in het voertuig of via Siri-spraakbesturing. Ondersteuning voor Apple CarPlay vereist een USB-hub-upgrade die verkrijgbaar is bij Ford-dealers.

SYNC 3 ondersteunt momenteel Android Auto en Apple CarPlay op alle Ford-auto’s van modeljaar 2017, waaronder de Fiesta, Focus, Fusion en Mustang, SUV’s waaronder de Escape, Explorer en Expedition, vrachtwagens uit de F-serie en elektrische voertuigen van Ford.

Updates ontvangen via wifi

Ford heeft sinds 2009 SYNC-upgrades, maar dit is de eerste keer dat het bedrijf een update via wifi aanbiedt. In voertuigen met Wi-Fi en automatische systeemupdates ingeschakeld binnen SYNC 3, zal het systeem periodiek verbinding maken met het door de klant aangewezen Wi-Fi-netwerk om te controleren op updates. Als er een update beschikbaar is, downloadt het systeem de update gedurende een bepaalde periode automatisch op de achtergrond zonder tussenkomst van de klant. En SYNC 3 is ontworpen om de update uit te voeren zolang Wi-Fi is verbonden voordat het voertuig wordt uitgeschakeld, daarom is het niet nodig om het voertuig te laten draaien om de update te laten plaatsvinden.

Bezoek de supportsite owner.ford.com en registreer/log in voor meer informatie over deze updates.

Bron: Vincent Hennigan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie