Synchroniciteit en “hoe het is”

Synchroniciteit en “hoe het is”

Werk in harmonie met jezelf en je zult uiteindelijk wonderen oogsten. Paniek en je zult de wervelwind oogsten. Soms, op crisismomenten, heb je het gevoel dat je gek wilt worden en iets “doms” wilt doen. Mijn advies is: doe het niet: want als je productief en bewust doorgaat met het verlaten van de tijd, zal de geest je meestal een echte oplossing bieden voor alle problemen door alert gegrepen kansen die zich “gekleed in werkkleding” voordoen. Dit is nog een reden waarom geduld, begrip en tolerantie mijn leven is zonder enige twijfel, en ik oefen een vast dieet van discipline, nadenken en controle dat me bewust maakt, zelfs als “ik niet wil zijn”.

Dus, voordat “de laatste fout wordt geschreeuwd”, en mislukking permanent is, zoals zelfmoord of stom destructief gedrag dat nergens permanent wordt, geef het nog een paar kansen zoals Bell, Edison en Tesla deden, volharding betekent succes als je weigert echt te geven toch op. Ik weet hoe ik klink “als een gebroken plaat” op dit punt van de realiteit. Ik noem Alexander Graham Bell, omdat hij één schroef op de telefoonhoorn draaide en succes voor het leven kreeg. Zo werkt het soms ook. Eenvoudige volharding is superieur aan de “Rube Goldberg-cartooncomplex”-benadering van paniek en belachelijk hard werken. In feite kan ik eerlijk zeggen dat de realiteit neerkomt op een simpele “draai van de schroef-benadering”, niet handelen uit angst die uiteindelijk “het hele simpele punt van succes mist”. Ik pleit inderdaad voor de eenvoudige methode van Nicola Tesla als het gaat om gedachte-experimenten voordat we ook maar iets van de werkelijkheid neerleggen. Die aanpak legt de eenvoud en kracht van succes vast met een kalm, vooruitstrevend, doordacht plan vóór het succes in plaats van alles uit te zoeken wat niet werkt terwijl je het doet en middelen te verspillen zonder een goed plan aan het begin van de actie.

De persoon die echt vooruit komt, heeft niet alleen een actieplan, ze hebben een volledig begrip van de innerlijke en uiterlijke wereld van wat ze doen, en de echte wetenschap ervan. Wat ik bedoel is dat succes een innerlijke en uiterlijke deal is, net als falen, en het wordt zo simpel en realistisch als “kies je kant” daarop. Kies je kant is de ultieme bevestiging van een realiteit die er in de werkelijkheid is wanneer deze echt wordt begrepen, over nagedacht en realistisch is uitgewerkt. Want we maken van onszelf successen of mislukkingen, winnaars of verliezers, groot of middelmatig.

Ik eindig dit artikel met een gedicht genaamd “Don’t Quit” om de echte toon te zetten voor hoe ik dit artikel wil beëindigen:


“Als dingen fout gaan, zoals soms,

Wanneer de weg die je sjokt helemaal bergopwaarts lijkt,

Als de middelen laag zijn en de schulden hoog,

En je wilt glimlachen, maar moet zuchten.

Als de zorg je een beetje naar beneden drukt,

Rust, als je moet, maar geef niet op.

Het leven is vreemd met zijn wendingen,

Zoals iedereen van ons wel eens leert,

En menig mislukking draait rond,

Als hij had kunnen winnen als hij het had volgehouden,

Geef niet op, ook al lijkt het tempo traag,

Je zou kunnen slagen met nog een klap.

Vaak heeft de strijder het opgegeven,

Toen hij misschien de overwinnaarsbeker had veroverd.

En te laat geleerd, toen de nacht weggleed,

Hoe dicht hij bij de gouden kroon was.

Succes is een mislukking die binnenstebuiten is gekeerd,

De zilveren tint van wolken van twijfel,

En je weet nooit hoe dichtbij je bent,

Het kan dichtbij zijn als het veraf lijkt,

Dus blijf bij het gevecht als je het hardst wordt geraakt,

Het is wanneer de dingen het slechtst lijken dat je niet moet stoppen.”

Zo is het, de realiteit werkt hoe dan ook, kies een kant, het is allemaal onze deugd of onze fout. Bedankt voor het lezen.

Bron: Joshua Clayton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie