T staat voor technologie in triatlontraining

T staat voor technologie in triatlontraining

De originele triatleten waren geweldig. Dave Scott en Mark Allen hebben geweldige prestaties geleverd in triatlon lang voordat technologie de sport overnam. Ze hadden geen meetgegevens zoals we die nu hebben en ze hadden zeker niet alle mogelijkheden om informatie te verzamelen die we hebben. Toch vestigden ze records en streden ze dapper. In feite heeft Mark Allen tot op de dag van vandaag nog steeds het marathonrecord in Kona. Technologie is een goede vriend van triatleten, maar heeft ook een keerzijde.

TECHNOLOGIE ITEMS

Dus technologie heeft elk onderdeel van triatlon overgenomen. Een van de meest onderzochte gebieden is het gebied van het triatlonhorloge. Elk jaar zijn er nieuwe horloges te koop met steeds grotere afmetingen voor de triatleet. Mijn persoonlijke favoriet is de Garmin 910XT. Dit horloge geeft me hartslag, vermogen (met een vermogensmeter), tempo (met optionele foot pod), snelheid, cadans (met optionele cadanssensor), kilometerstand, yards in zwemmen en nog veel meer. Elk van deze metingen helpt me bij het meten van mijn succes of mislukkingen in elke trainingssessie en race.

De technologie heeft enorme vooruitgang geboekt op het gebied van fietsen en wielstellen. De hoeveelheid onderzoek naar deze twee items in de wereld van triatlon is ongelooflijk. Elk jaar zijn er nieuwe en opwindende ontwikkelingen op het gebied van aerodynamische snelheid in fietsen en wielstellen. Vaak kunnen deze technologieën twee zeer verschillende gezichtspunten innemen. Dit was het duidelijkst tijdens de Wereldkampioenschappen 2016 in Kona. Diamond Bikes onthulde hun Andes-fiets die alle ruimte tussen de voorband en de achterband opvult met een stevig stuk om de wind door dit gebied te laten gaan voor aerodynamica. Een andere fiets debuteerde dit jaar op Kona met precies het tegenovergestelde idee. De Ventum-fiets elimineerde de onderbuis van de fiets en maakte een lege ruimte tussen de voorband en de achterband met alleen de bovenbuis. Dit zijn twee heel verschillende ideeën over aerodynamica. Dit is een van de verbazingwekkende dingen over de vooruitgang van technologie en ook een van de nadelen.

Elk stuk uitrusting in triatlon ondergaat constante technologische vooruitgang. Schoenen, wetsuits, sokken, voeding, hoeden, zonnebrillen, helmen, racekits en alles wat je maar kunt bedenken. Deze wereld van technologie in triatlon is nog niet bijna voltooid en zal de grenzen blijven verleggen.

HET ONDERSTEUNT VAN TECHNOLOGIE

Technologie in triatlon is geweldig. Deze nieuwe items zijn spannend en maken elk jaar weer anders. Er zijn nieuwe ontwikkelingen die triatleten helpen sneller en langer te gaan. Deze nieuwe technologieën helpen zelfs de amateur-triatleet om sneller te gaan. Alleen al de aanschaf van nieuwe wielen kan het verschil betekenen tussen op of naast het podium staan. De vooruitgang van schoenen heeft veel atleten geholpen om de verwondingen te voorkomen die zo velen teisteren, zoals plantaire fasciitis. Technologie zal de sport blijven helpen om steeds beter te worden.

DE NADERE VAN TECHNOLOGIE

Het nadeel van technologie is dat de amateurtriatleet bij zijn lokale race aankomt en al niet in staat is om te winnen omdat iemand anders het geld heeft om de nieuwste technologie te kopen. De grootste aankopen, zoals wielstellen en fietsen, kunnen onbetaalbaar zijn voor de gemiddelde triatleet en toch zijn er individuen die deze artikelen tegen alarmerende tarieven kopen. De amateurtriatleet kan zich ook overweldigd voelen over wat hij wel en niet moet kopen. Sommige technologie-items zijn de extra kosten niet waard omdat ze de racetijd niet significant genoeg verkorten voor wat ze kosten. Nu deze nieuwe technologieën een tijdje uit zijn geweest, zijn knock-offs begonnen om goedkopere items te maken. Het zal interessant zijn om de stroom van deze knock-offs in de markt te zien en te zien hoe dat de grote jongens van de technologie beïnvloedt.

Als je een amateur-triatleet bent, winkel dan slim en koop de nieuwe gadgets niet alleen omdat ze nieuw zijn. Zorg ervoor dat u investeert in items die u echt sneller zullen maken en niet alleen een gimmick.

Bron: Jeff Dowdy

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie