Technologie en de effecten ervan op 55-plussers in restaurants

Technologie en de effecten ervan op 55-plussers in restaurants

De restaurantbusiness is klaar voor een revolutie in technologie, maar kunnen er problemen opdoemen?

Het hebben van nieuwe technologie zoals het bestellen en volgen van mobiele telefoons, bestelkiosken, aangepaste mobiele apps, tafellocatie met behulp van mobiele telefoons, alleen online bestellen en tal van andere technologieën die speciaal zijn ontworpen om de klantervaring te verbeteren, klinkt als een geweldig idee … maar zijn ze ?

De opkomst en opkomst van het restaurant en eetcafe sinds 2007 is prachtig en iedereen eet er graag. Maar er is een aanzienlijk aantal potentiële klanten die deze technologieën niet kunnen gebruiken, hoe ze het ook proberen. En het is niet echt hun schuld!

Het lijdt geen twijfel dat technologie de klantervaring kan verbeteren. Er is een aanzienlijk percentage klanten dat helemaal niet handig is met het gebruik van technologie en dat is een probleem. Bedenk dat de waarde van fastfoodrestaurants in het VK in 2017 voor fastfood, inclusief afhaalrestaurants alleen al een enorme £ 5,1 miljard was, maar in de hele sector opgeteld tot meer dan £ 14 miljard en zelfs wat kleinere percentages van potentiële klanten lijkt te zijn, klopt tot een enorm verlies aan omzet.

Terwijl 56% van de consumenten tussen de 45-64 jaar gebruik technologie in restaurants die vertrekken een enorme 44% van die leeftijdsgroep die geen technologie gebruikt. Inderdaad, voor de VS ongeveer 65% van de 55-plussers geeft er de voorkeur aan bediend te worden door bedienend personeel.

Een zorgvuldige afweging van hoe en waar technologie wordt gebruikt om de klantervaring te verbeteren, is immers een belangrijke overweging voor het succes ervan die tot 44% van de klanten wil negeren omdat de technologie was minder dan perfect? Vergeet niet dat de National Restaurant Association zegt dat de belangrijkste functie die door ‘babyboomers’ wordt genoemd, een loyaliteits- en beloningsprogramma was, zodat de integratie ervan in klantervaringstechnologie een win-winsituatie creëert wanneer die sector van de klant naar uw restaurant of bedrijf wordt gelokt .

Opgemerkt wordt dat de regering in het VK nationale statistieken heeft verstrekt over persoonlijk vermogen naar leeftijd, waar het gemiddelde liquide vermogen het hoogst was tussen 55 en 64 jaar, dus het is heel logisch waar technologie zou kunnen worden geïntroduceerd als een klanteninterface die de technologie zelf weert de rijkste mensen met een besteedbaar inkomen in het VK niet af van een restaurant of bedrijf.

Een focus op het bestellen van mobiele telefoons is prima voor de jongere generaties, maar de meeste lezers zullen vrienden van boven de 55 kennen die dagelijks worstelen met hun mobiele telefoon. Deloitte suggereert dat er tussen 2012 en 2017 een substantiële toename is geweest van smartphonegebruikers boven de 55 jaar, met een verandering van maar liefst 71% maar dat is zeker geen echte weerspiegeling van hoeveel van de 55-plussers de telefoon gebruiken voor slimme apps. In feite, Deloitte schat dat minstens 1 op de 4 consumenten van 55 jaar en ouder die een smartphone hebben, nog nooit een enkele app heeft gedownload. Met dat niveau van app-gebruik in de leeftijdsgroep van 55 jaar blijven die problemen voor restauranttechnologie momenteel hoog op de agenda staan, maar ze lijken grotendeels niet aangepakt door ontwikkelaars en worden meestal genegeerd door restaurantexploitanten.

Het is ook de moeite waard om op te merken uit een recente ‘greenlight’-enquête dat wat internet betreft de 55-plussers besteden momenteel meer dan £ 14 miljard via online winkelen en zijn de snelst groeiende doelgroep in dat gebied maar ze worden meestal grotendeels genegeerd door retailers en klantgerichte technologie voor restaurants ontwikkeling door fabrikanten. Houd er ook rekening mee dat ‘greenlight’ ook opmerkte dat voor 65-plussers die uitgaven daadwerkelijk verminderen in vergelijking met de klant in de leeftijdsgroep van 55 tot 64 jaar. Als u dit feit begrijpt, kunt u bepalen welke technologie die demografie zal helpen of belemmeren, met als gevolg een stijging van de verkoop.

Maar technologie in restaurants gaat niet alleen over de front-of-house klantervaring, er verschijnen nu andere toewijsbare technologieën in restaurants die direct bijdragen aan de algehele levering van kwaliteitsservice aan de klant, zoals het volgen van personeel dat belangrijke statistieken kan leveren over de efficiëntie van het personeel om de service te verbeteren niveaus en de kosten dienovereenkomstig te verlagen.

Als we nadenken over de huidige trends met betrekking tot dezelfde demografie van 55 tot 64 jaar, is de betalingsproces kan ook een hindernis zijn. Hoewel bij veel nieuwere betaalmethoden mobiel betalen of servertablets, kiosken of apps kunnen worden gebruikt, moet rekening worden gehouden met de effecten die deze technologieën zullen hebben om de leeftijdsgroep van 55 tot 64 jaar ervan te weerhouden een restaurant te bezoeken.

Het is duidelijk dat na verloop van tijd jongere generaties uiteindelijk zullen migreren naar oudere technologiebewuste klanten, maar het negeren van de belangrijke leeftijdscategorie van 55 tot 64 wordt niet aanbevolen als uw restaurants zich al op die demografie richten.

Natuurlijk zijn er andere technologieën die vriendelijk ZIJN voor de 55 tot 64 demografische groepen die geen enkel moeilijk gebruik van geavanceerde technologie op klantniveau door de klant met zich meebrengen, zoals een tafelvolgsysteem van LRS uit Dallas TX, VS. Hun ‘Table Tracker’ is eenvoudig te gebruiken en de enige betrokkenheid van de klant is het plaatsen van een ‘puck’ op de tafel waaraan ze willen gaan zitten. Service is drastisch verbeterd en het is een feit dat 55-plussers dol zijn op geweldige service aangetoond door hun liefde voor bediening.

Er zijn dus een aantal vragen die moeten worden beantwoord waar technologie is geïmplementeerd of in de toekomst zou kunnen zijn, zoals:

• Beperkt u uw eigen klantenbestand tot millennials? Als niet:

  • Hoe beïnvloedt de technologie voor klantervaringen de potentiële klantbetrokkenheid van de 55- tot 64-jarigen?

  • Bent u blij dat de sector met het hoogste beschikbare inkomen van 55+ uw restaurant misschien niet bezoekt vanwege technologische zorgen?

  • Heb je serieus nagedacht over het aspect van klantgerichte technologie dat van invloed is op de verkoop van je restaurant?

  • Stelt u voor nader onderzoek te doen naar de technologische producten die u momenteel gebruikt?

  • Review momenteel geïnstalleerde klantgerichte technologie om 55+ klantensector aan te pakken

  • Overweeg het 55+ klantenbestand VOORDAT u zich inzet voor technologieën die de 55-plussers misschien niet aantrekken vanwege de technische complexiteit wanneer ze aan hen worden gepresenteerd.

Klantbetrokkenheid van alle volwassenen is van het grootste belang bij het gebruik van technologie om de klantervaring in elke restaurantomgeving te verbeteren, vooral als het om verkoop gaat.

Bron: Anthony Mckenzie

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie