Technologie en hersenletsel – vrienden of vijanden?

Technologie en hersenletsel – vrienden of vijanden?

Wanneer een persoon hersenletsel oploopt, is er vaak een waanzinnige haast door familieleden om alle mogelijke manieren te vinden om te helpen bij het herstelproces. Technologie maakt tegenwoordig zo’n groot deel uit van het leven dat er veel mensen zijn die technologie zien als de golf van de toekomst voor de behandeling van hersenletsel – en veel therapeuten zijn het met hen eens.

Volgens Quora.com worden er elke dag meer dan 500 nieuwe apps over de hele wereld gelanceerd. Bij elke nieuwe app is er een mogelijkheid om anders te leven en iets nieuws te leren. In de wereld van revalidatie betekenen nieuwe apps nieuwe manieren voor therapeuten om verder in de wereld van technologie te reiken om verschillende manieren te vinden om patiënten met hersenletsel te helpen.

Bij het zoeken naar apps die kunnen helpen bij het herstel van hersenletsel, is het belangrijk om een ​​paar belangrijke punten te onthouden:

  1. Wat is het doel van de app?
  2. Hoe moeilijk is de app om te leren?
  3. Zijn er kosten verbonden aan het gebruik?
  4. Zijn er verschillende vaardigheidsniveaus?

Het is belangrijk om na te denken over wat een patiënt nodig heeft bij het zoeken naar een specifieke app om te helpen bij het herstel van hersenletsel. Als een patiënt bijvoorbeeld moet leren lezen, dan is een app met veel aanwijzingen geen goede keuze. Het zou een goede keuze zijn om een ​​app te vinden met eenvoudige aanwijzingen, zoals een focus op het invullen van woorden of het voltooien van zinnen. Er zijn veel apps voor volwassenen die ook helpen bij het leren lezen, wat goed kan werken voor mensen die die vaardigheden opnieuw leren na een beroerte of hersenletsel.

Apps met ingewikkelde aanwijzingen of stappen om het programma te starten, zijn meestal niet goed voor iemand die aan cognitieve vaardigheden probeert te werken. Een app met twee of drie korte beschrijvingen voor een routebeschrijving, of individuele stapsgewijze instructies die te zien zijn bij het gebruik van de app, werkt mogelijk het beste.

Er zijn duizenden gratis apps beschikbaar voor de verschillende soorten smartphones en tablets. Met gratis apps zijn er nog steeds app-kosten die verder gaan dan alleen het gratis deel van de download. Het is belangrijk om de details van de app te lezen voordat je hem koopt om er zeker van te zijn dat er niet veel geld nodig is om te spelen en mee te doen.

Het doel van een app als therapeutisch hulpmiddel is om iemand te helpen de functie op een bepaald gebied te verbeteren. Sommige apps bieden moeilijkheidsgraden, zodat wanneer een gebied of niveau is bereikt, er een volgende stap is om door te gaan met het leren van een taak of het oefenen van een vaardigheid. Dit niveauleren is handig wanneer een patiënt slechts een of twee games wil leren, in plaats van meerdere apps te moeten gebruiken om steeds moeilijkere taken te vinden om te voltooien.

Bij elke app-aankoop is het belangrijk om ze uit te proberen – een gratis app is altijd een goede keuze en is een manier om interessante en leuke manieren te vinden om aan therapeutische doelen te werken zonder je te vervelen. Probeer verschillende spellen, zelfs als ze niet interessant aanvoelen, want je zult misschien verrast zijn door wat je kunt leren, en hoeveel zelfs eenvoudige spellen vaardigheden kunnen verbeteren die zijn verstoord door een hersenletsel.

Bron: Lisabeth Mackall

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie