Technologie en het tijdperk van exploratie

Technologie en het tijdperk van exploratie

Vooruitgang in technologie, dappere reizen en belangrijke mensen uit de Age of Exploration zorgden voor een indrukwekkende stap in de richting van het moderne tijdperk. Verbeterde technologieën, zoals het kompas, dat zeilers hielp tijdens hun reis om hun bestemming te bereiken, werden in deze tijd gepromoot. De dappere reizen van veel mannen waren ongelooflijk, zoals Gil Eanes’ korte, maar belangrijke reis over de Groene Zee van Duisternis. In de Age of Exploration besloten veel belangrijke mensen buiten hun mogelijkheden te gaan, bijvoorbeeld Ferdinand Magellan, die om de aarde zeilde.

Veel van de belangrijke verbeteringen van de technologie zijn gemaakt tijdens het tijdperk van ontdekking. Eerst werden de gladde romp, het latijnzeil en de twee roeren van de karveel door de ontwerpers van prins Hendrik verbeterd voor de tochten die de zeilers moesten maken. Het kompas, dat een cruciaal onderdeel is van elk type reis, dat werd gebruikt om te kijken naar de richting waarin men ging, werd gedurende deze tijd gepromoot. Prins Henry’s plan om te zeilen had het astrolabium nodig, dat de breedte bepaalde om zich voor te bereiden op hun reis. Verbeterde kaarten maakten deel uit van de verbeteringen van de technologie tijdens de Age of Exploration en werden gebruikt om hun bestemming te vinden.

Bovendien waren de dappere reizen van veel belangrijke figuren allemaal erg verbazingwekkend. Gil Eanes’ reis over de Groene Zee van Duisternis was kort, maar hij was de kapitein van de eerste succesvolle reis over de oceaan. De bekende reis van Columbus was een spannende reis die leidde tot de indianen en de ontdekking van Amerika, waarvan hij niet wist dat het Amerika was. De reizen van Vasco De Gama waren belangrijk omdat hij de man was die een zware en lange reis begon. De omvaart van Magellan is een van de meest gerespecteerde reizen aller tijden, omdat de kans op succes niet erg groot was en een deel van zijn bemanning het heeft gehaald.

Ten slotte besloten de opmerkelijke figuren van deze tijd om verder te gaan dan hun vaardigheden. Prins Hendrik, de navigator, was de man die sommige mensen en wat technologie voorbestemde om een ​​belangrijk onderdeel van de geschiedenis te worden. Gil Eanes, de dappere zeeman van het Portugees is een respectabel persoon van deze tijd omdat hij de man was die de angst voor de Groene Zee van Duisternis brak. De twee mensen, Columbus en Vasco De Gama, zijn beide gigantische mensen die zware en lange reizen hebben gemaakt die de geschiedenis enorm hebben beïnvloed. Ten slotte zou de opmerkelijk gedenkwaardige man van deze generatie Magellan zijn met zijn onrealistische omvaart die in zijn tijd verschillende capaciteiten overtrof.

Kortom, er zijn in deze periode veel belangrijke successen behaald. Oude technologieën werden aangepast voor de substantiële figuren die tijdens hun leven succesvolle reizen maakten. Respectabele mensen van alle tijden vertegenwoordigden deze tijdsperiode en toonden volmaaktheid tijdens de reizen en verbeteringen. De periode van verkenning was een enorme prestatie voor de vereerde mensen van die tijd.

Bron: Paul Kennard

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie