Technologie is een handicap voor millennials

Technologie is een handicap voor millennials

Een van de belangrijkste eigenschappen die ons menselijk maken, is ons vermogen om te communiceren. Telkens wanneer we een gezond gemeenschapsleven leiden, gaan we persoonlijke gesprekken aan, geven we om en respecteren we anderen, en we besteden aandacht aan belangrijke etiquette-principes die ons vervolgens helpen om samen te leven zonder al te veel onenigheid. Ik ken geen enkele kritieke massa van individuen die in een samenleving ooit in de geschiedenis heeft geleefd die de tijd heeft overleefd om in totale isolatie te leven van hun directe gemeenschap, haar waarden en communicatiepraktijken. En net zo belangrijk – het vermogen om in de loop van de tijd van zijn eigen fouten te leren. De smartphone heeft de millenniumgeneratie in dit opzicht gehandicapt.

De smartphone heeft de millennials gehandicapt. Je hebt het goed gehoord. Je vraagt ​​je misschien af… Waarom zeg je die professor? Laat me uitleggen waarom door u een voorbeeld uit het echte leven te geven dat de manier heeft veranderd waarop ik omga met mensen van het andere geslacht.

Als kind had ik moeite om face-to-face met meisjes te praten. Ik was zo verlegen en letterlijk bang om een-op-een met een meisje te praten… Ik had toen een vreselijke angst voor afwijzing. Hoewel deze gevoelens jonge jongens niet helemaal vreemd zijn, weet ik tegenwoordig dat mijn niveaus van verlegenheid (en daarom mijn onvermogen om met iemand van het andere geslacht te praten) destijds waarschijnlijk hoger waren dan de meeste jongens die verlegen waren in mijn generatie.

Zoals de meeste kinderen in hun tienerjaren, was ik niet voorbereid op interpersoonlijke communicatie met een vrouw. Ik herinner me nog steeds dit mooie meisje genaamd Peggy waar ik echt een hekel aan had. Ze was mooi, aardig, en tot mijn geluk… ze leek me aardig te vinden. Het feit dat we nooit op een date zijn geweest, had niets te maken met haar interpersoonlijke vermogen. Het had alles te maken met de mijne. Ik slaagde er niet in een zinvol gesprek met haar te beginnen om de kans te krijgen haar mee uit te vragen. Mijn totale verlies… en ik wist het. Maar mijn onvermogen om het ijs te breken en een eerlijk gesprek met een meisje te voeren, deed me stoppen en nadenken over waarom ik niet succesvol was in mijn liefdespogingen. Ik heb even over deze vraag nagedacht en toen BINGO! Uiteindelijk heb ik geleerd wat meisjes leuk vinden aan mijn worstelingen. ‘Ze praten graag’, voor het grootste deel. Ik dacht… Nou, als meisjes graag praten, dan moet ik goed kunnen luisteren. De rest, mijn vrienden, is geschiedenis.

Kijk, ik had geen smartphone nodig om me beter te voelen of om met een meisje te leren praten. Mijn menselijkheid hielp me om te genieten van mijn latere tienerjaren en jonge volwassen jaren door simpelweg te stoppen en na te denken over het voor de hand liggende. Het grootste deel van mijn tienerjaren (tot mijn 16e) worstelde ik met het praten met meisjes. Sommigen beschouwen de eerste als een “slechte” levenservaring. Welnu, ik zie deze vroegere worstelingen tegenwoordig anders. Ik dank God voor hoe de dingen in dat opzicht in mijn leven zijn verlopen en voor het vermogen om het probleem onder ogen te zien en een mogelijke oplossing te vinden als een man.

Toen ik 16 jaar oud was, waren er nog geen smartphones. Mijn ouders hadden toen toevallig mobiele telefoons, wat ongebruikelijk was voor Brazilianen in de jaren 90, maar ze waren niet slim. Ik had niet de kans om online te gaan om me een beter gevoel te geven vanwege mijn onvermogen om met een meisje te praten. Omdat ik geen technologie had, moest ik het probleem onder ogen zien en twee zeer belangrijke levensvaardigheden ontwikkelen: kritisch denken en luisteren.

Kinderen zijn tegenwoordig gehandicapt door technologie. Te veel millennials hebben te maken met een probleem met een meisje en in plaats van het probleem onder ogen te zien om een ​​oplossing te vinden… Ze gaan vaak naar hun smartphones en sms’en! Kun je vanavond niet met een meisje praten? Ga naar een smartphone, bekijk een video met meisjes en voel je beter. Kan geen date vinden om naar het schoolbal te gaan… Ga naar de smartphone, chat met meisjes op Tumbler en ga verder… Heb je geen vrienden? Ga naar de smartphone en log in op Facebook en chat! Het probleem is dat sms’jes een kind niet leren om met een meisje als een man te praten. Het vermijden (of het onvermogen) om met een echt meisje te praten, kan niet worden vervangen door een video over meisjes te bekijken. Geen date hebben voor het schoolbal kan niet worden vervangen door te chatten met vreemden op Tumbler…

Wat als ik je zou vertellen dat als een persoon met een probleem in het leven wordt geconfronteerd en besluit het probleem te negeren en opzij te gaan, ze uiteindelijk in een cirkel zullen lopen en voor het leven de baas zullen worden? Met of zonder technologie. Al deze technologie die ons leven zou moeten verbeteren, heeft tegenwoordig een enorm negatieve invloed op het leven van miljoenen tieners en jonge volwassenen. Het is in feite een handicap voor hen door hen te ontmoedigen om problemen in het echte leven aan te gaan omwille van de technologie.

Bron: Luis Almeida

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie