Technologie

Technologie

Wat is technologie? Ik wed dat iedereen die je vraagt ​​je een andere definitie zal geven, afhankelijk van de dingen die hij/zij gebruikt. Ik weet zeker dat je moeder je zal vertellen dat technologie haar leven gemakkelijk maakt vanwege alle gadgets die zijn uitgevonden, je jongere broer zal zeggen dat technologie de nieuwste generatie computers en zeer gedetailleerde games betekent, je zult waarschijnlijk zeggen dat het je mobiele telefoon is. Ik zal zeggen dat technologie voor mij half gespannen voedsel is. Het was waarschijnlijk de beste uitvinding ooit. Maar ik ben het gewoon.

We hebben dus vastgesteld hoe wij, de stervelingen, technologie zien. Maar zou het niet echt interessant zijn om te zien wat het werkelijk is? Welnu, het gaat over hoe een soort gewoonten en kennis van instrumenten bedoeld om het leven te vergemakkelijken en hoe het zijn vermogen om in de omgeving te passen beïnvloedt. Dit is een algemene definitie.

Wij mensen zien het als een resultaat van de interactie van verschillende wetenschappen en techniek.

Technologie is een van die termen die eigenlijk niet kan worden gedefinieerd. Het kan alles betekenen, van een moederbord tot een manier om een ​​fabriek te organiseren. Het kan naar praktisch alles verwijzen, want alle dingen om ons heen waren op een gegeven moment technologische storingen.

Hoe kunnen we het gebruiken? Als zodanig, in specifieke gebieden zoals “medische technologie”, die slechts één aspect van wetenschap beschrijft of in uitdrukkingen als “state-of-the-art-technologie”, die veel abstracter is.

We hebben technologie gebruikt voor zo ver als we bestonden. Het zit in ons bloed om allerlei dingen te ontdekken die bedoeld zijn om ons leven te vergemakkelijken. En als ze niet bestaan, kun je er zeker van zijn dat we ze zullen uitvinden. Beginnend met de ontdekking van vuur en met de aanpassing van alle dingen die we in de natuur vinden aan onze behoeften en eindigend met het World Wide Web en de ruimtesatellieten die in de baan werden gelanceerd, slaagden we erin om alles in ons voordeel te draaien. En dat is technologie. Zoals onze voorouders altijd zeiden, sinds de uitvinding van het wiel hebben we veel geleerd over het beheersen van onze omgeving.

Technologie is alles om ons heen, waardoor we op wereldwijde schaal kunnen communiceren. Stel je voor dat! Met slechts een klik kunt u uw vriend van de andere kant van de wereld in realtime zien. Niet alleen met haar praten, maar haar zien, zien wat ze doet en hoe ze reageert.

Maar technologie bracht ook een grote vloek over ons. We hebben niet alleen goede dingen uitgevonden. Er zijn veel destructieve gadgets die ons bestaan ​​niet vergemakkelijken, maar alleen compliceren of beëindigen. Bang-Bang! En dat is niet het wapen van je kind, maar een echt wapen dat je leven in een oogwenk kan beëindigen.

Al met al is technologie wat de wereld elke dag doet draaien. Nou, niet precies. Magie, of de wetten van de natuur maken dat. Technologie is al het andere, alle dingen die niet aan magie kunnen worden toegeschreven. Dat is ongeveer 99,9% van de dingen die je in het leven gebruikt. Dus, VIVA-technologie.

Bron: Rea Maor

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie