Tesla Model X: gewoon geweldig en subliem

Tesla Model X: gewoon geweldig en subliem

Kwaliteit en prestaties zijn door de jaren heen het beste deel van Tesla gebleven. De nieuwste editie is het ‘Model X’ dat wordt beschouwd als de meest capabele, snelste en veiligste SUV. Omdat het een compromisloos voertuig is, heeft het veel interessante en nogal wat slimme functies. De verwachte prijs is vastgesteld op respectievelijk 75.000 dollar.

Beschrijving

1. Ontwerp en veiligheid:

De Model X is zo ontworpen dat veiligheid voorop stond. De aanwezigheid van een op de vloer gemonteerde batterij houdt de zwaartekracht tot een minimum beperkt, waardoor de kans op kantelen wordt verkleind. De batterijstructuur is zodanig dat het het voertuig versterkt tegen eventuele zijdelingse aanrijdingen. Omdat er geen benzinemotor is, fungeert de grote koffer voorin als een enorme schokabsorberende functie.

De Model X is een slimme auto in die zin dat hij continu de nabijgelegen rijbaan scant via radar, sonarsystemen en de camera. Hierdoor kan de bestuurder realtime feedback krijgen om botsingen te voorkomen. Als de snelheid vrij hoog is, is het voertuig in staat om in geval van nood automatisch te remmen.

De externe vervuiling, bacteriën en pollen worden constant gefilterd door een HEPA-filter van medische kwaliteit voordat de lucht in de cabine circuleert. Er zijn drie modi om het filterniveau aan te passen, waaronder respectievelijk ‘biologische wapenverdediging’, ‘binnenlucht recirculeren’ en ‘buitenlucht circuleren’. Zo wordt een positieve en schone druk gecreëerd die de inzittenden binnenin beschermt.

2. Valkenvleugels:

De Falcon Wing-deuren zijn bijzonder en ongekend. Ze bieden gemakkelijke toegang tot de stoelen op de tweede en derde rij, zelfs als de auto in een krappe ruimte geparkeerd staat. Met slechts een voet vrije ruimte aan elke kant, articuleren de Falcon Wing-deuren soepel. Hierdoor kunnen de passagiers zowel van voren als van achteren de cabine betreden. Interessant is dat de opening boven en aan de zijkant zo groot is dat zelfs de ouders de kinderen naar binnen kunnen vastmaken zonder te hoeven spannen of bukken of zelfs het hoofd van het kind tegen het dak te stoten.

3. Zitcapaciteit:

De Model X heeft een capaciteit van zeven personen in de drie rijen. Elke stoel is even goed, maar die op de tweede rij zijn opmerkelijk. Elke stoel op de tweede rij is op de enkele staander gemonteerd en kan onafhankelijk worden versteld, wat bijdraagt ​​aan maximale beenruimte, comfort en opbergruimte onder de stoel. Bovendien is ook de derde rij gemakkelijk toegankelijk.

Wanneer niet in gebruik, kunnen de stoelen op de derde rij worden neergeklapt. Terwijl de stoelen op de tweede rij naar voren kunnen leunen, waardoor er meer laadruimte ontstaat.

4. Motor:

Er zullen twee versies van Model X beschikbaar zijn voor de consumenten. De ene is de P90D Signature en de andere is de sportievere P90D Founder. De motorspecificaties omvatten een 259 pk sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft en de 503 pk achteraan gemonteerde motor die de achterwielen stimuleert om rekening te houden met de vierwielaandrijving.

De P90D Signature-versie heeft een topsnelheid van 255 mijl per uur en een bereik van 250 mijl. In slechts 3,2 seconden accelereert hij tot respectievelijk 60 mijl per uur.

5. Brandstofverbruik:

De Tesla Model X zal zuinig blijken te zijn, aangezien hij naar verwachting goed zal presteren in de stad en op de snelweg. Het brandstofverbruik in de stad is 88 mijl per gallon, terwijl het op de snelweg 90 mijl per gallon is.

Dus iedereen die een Tesla bezit, zal deze versie inderdaad opmerkelijk vinden.

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie