“Je bent gek.”

Mijn vriendin Sasha schamperde terwijl we lattes dronken voor ons zondagochtendritueel. Aan de andere kant van de tafel haalde Brian zijn schouders op, overtuigd van zijn bewering. ‘Je zult zien. Binnenkort willen zelfs je ouders er een. Hoogste versnelling liegt gewoon.”

Ik keek naar de uitwisseling tussen mijn twee vrienden, inmiddels bekend met deze discussie.

Kijk, dit was in 2011 en we hadden het over elektrische auto’s. Meer specifiek, de Tesla (Nasdaq: TSLA) Roadster – de eerste serie elektrische auto’s die legaal op de snelweg kan worden gekocht bij een bedrijf. De auto was toen ongeveer drie jaar op de markt en we hadden de Hoogste versnelling aflevering die suggereerde dat het glimmende nieuwe voertuig defect was (de reden waarom Tesla aanklaagde) Hoogste versnelling).

We waren gefascineerd door wat deze technologie betekende voor onze toekomst, dus uiteindelijk besprak ik het routinematig met mijn 20-jarige vrienden tijdens een kopje koffie.

Het was tenslotte praktisch iets uit een sci-fi-roman – een pittige sportwagen die uitsluitend op lithiumbatterijen liep. Het was als een spannend wetenschappelijk experiment dat je zelf zou kunnen testen als je $ 101.500 over had.

Sasha was ervan overtuigd dat de hele industrie zou crashen en verbranden – ze dacht niet dat mensen meer dan $ 100.000 wilden uitgeven om een ​​onbetrouwbare auto te bezitten die ze ‘als een iPod’ moesten opladen.

En ze had gelijk – in ieder geval over de korte levensduur van de Tesla Roadster.

Het was ongeveer vier jaar op de markt en er werden er minder dan 2.500 verkocht. Het was voor het grootste deel een mislukking. Zelfs Tesla-topman Elon Musk zei dat.

Maar, zoals vaak het geval is, hielp de mislukking de weg vrijmaken voor een succesverhaal van epische proporties.

Kijk, de Roadster lanceerde Tesla op een traject dat zijn voorraad omhoog duwde 1,081% in de afgelopen vijf jaar. Het merk Tesla schalt nu routinematig over de krantenkoppen van grote nieuwssites. En het succes van Tesla is nog maar net begonnen, ondanks de hobbelige weg – het is momenteel het meest kortgesloten aandeel op Wall Street vanwege de angsten die innovatieve technologie in de kinderschoenen altijd hebben omringd.

Dat succes is slechts één indicator van hoe deze technologie de automarkt volledig zal revolutioneren, ondanks wat mijn pessimistische vriend Sasha voorspelde.

Kijk, elektrische auto’s spreken nu al tot de verbeelding van mensen over de hele wereld.

De bank UBS voorspelt zelfs dat elektrische voertuigen tegen 2025 14% van de wereldwijde autoverkopen zullen uitmaken, een stijging ten opzichte van de huidige 1%. Landen bereiden zich verstandig voor op deze verschuiving in de automarkt: Australië maakt zich al op om ‘s werelds langste “elektrische snelweg” te bouwen – met een lengte van 1.250 mijl en 18 stations. Beter nog, Frankrijk en het VK hebben onlangs aangekondigd dat ze auto’s op gas tegen 2040 verbieden.

En merken en regeringen werken steeds meer samen om dit stukje groene energie mainstream te maken door prikkels aan te bieden: BMW en Nissan zijn bijvoorbeeld net begonnen met het aanbieden van kortingen aan inwoners van San Diego die – in combinatie met een federaal belastingkrediet van maar liefst $ 7.500 en een staatskorting van $ 2.500 – elimineer $ 20.000 van de kosten van een nieuwe elektrische auto.

Als klap op de vuurpijl verklaarde Volvo dat het vanaf 2019 alleen elektrische of hybride auto’s zal maken.

Ondertussen blijft de technologie zich met grote sprongen ontwikkelen: Hoogste versnelling heeft onlangs de langverwachte Tesla Model S ongeveer 670 mijl gereden op een enkele lading – hoewel ik toegeef dat het in onrealistische omstandigheden was, aangezien het in de zomer werd gereden met de airco uit. Niet iets wat ik in Zuid-Florida zou kunnen doen zonder te overlijden aan een hitteberoerte.

Maar deze krachtige machine is de reden waarom veel experts een van deze slechteriken voor zichzelf hebben gereserveerd. Ter vergelijking: de standaard Tesla Model S 100D gaat ongeveer 300 mijl mee. En dat was al indrukwekkend.

Terwijl landen de last van het bezit van een elektrische auto blijven verminderen, blijft de technologie evolueren en instellingen richten zich op het betaalbaarder maken van de auto – veel van de hindernissen voor deze innovatieve lithium-aangedreven technologie vallen buiten de boot.

Dit alles laat zien hoe kortzichtige tegenstanders van elektrische auto’s (en Tesla) zijn.

Dus, als belegger, als u deze markt nog niet hebt betreden, is dit absoluut het moment om te beginnen met het onderzoeken van de op technologie gebaseerde kansen die zeker zullen profiteren. U wilt niet achterblijven terwijl de volgende grote autorevolutie voor de deur staat.

Bron: Jessica Cohn-Kleinberg